Калориите броим и здравето ценим - тема 12

• 74 464
  • 732
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Аз 2 дни си направих чийт дейз. Малкият има рожден ден, устоях да не ям торта (по принцип съм им фен, но на шоколадовите!, тази не беше), обаче уж само да си опитам пица, пържени картофки, че накрая и един сладолед. Не съм се оливала, но естествено въглехидратки и днес сутринта +400гр. Чудя се утре дали да пропусна тегленето, да си изкарам чистия протеинов ден, та тогава. В хладилника още се крият малки банички и други, обаче си припомням колко хубаво е като си закопчаваш дънките да не се налага да гълташ корема Flushed и приятелките започват да забелязват и комплименти, та си се нахъсвам да не се отпускам.

# 166
Аня, вода е това, не мазнина. Не го мисли, ще я източиш. Peace
Да ти е жив и здрав малкия! ura

# 167
  • София
Благодаря! Hug Още на следващия ден имах 100гр минус. Simple Smile
Успявате ли да сте режимни като сте болни? От няколко дни ме стяга синузита, сутрин ме гони голям глад и вчера си изядох половината калории за деня (но пък после не бях толкова гладна и си влязох в нормата), обаче с това сухо гърло ми е много трудно без лукчета. То и в таблетките за гърло има захар, пък съм НВХ.

# 168
Добър вечер,дами! newsm68
Аня аз като съм много надъхана никакви обстоятелства не ме спъват,била съм на собствения си рожден ден,на Коледа,на Великден,абе..на големи празници и съм издържала стоически на трапезите,това когато съм в акция "Непобедимите" Mr. Green Mr. Green.Виж при боледуване не знам,защото аз рядко боледувам,но ако ти е много отпаднало според мен не се мъчи с глад,хапвай полезности докато се съвземеш.
Момичетаа утре е Март месец и се чудя да стъпя ли на кантара Close
Страшно ми е любопитно да видя колко килограма съм ,но еднновременно с това ме е страх да не се разочаровам  Crazy
Вече си мисля да се кача със затворени очи и да направя запис и да го гледам като съм готова психически hahaha hahaha

# 169
  • Plovdiv, Bulgaria
Здравейте момичета Simple Smile
Имам доста килограми за сваляне. Пробвах 90дд, ВМ-НВД, монодиета, зоната и кво ли не още.. но така като имам ограничения и се изкушавам много по-лесно. Реших да взаимствам от това което знам и да си карам мои режим. Не ми харесва идеята за 3м примерно да съм на диета.. Искам нещо "за цял живот" така да се каже.
Ще ми се да стане с магическа пръчка, но явно няма да стане работата.
Доста често си тегля храната, та ще записвам и аз във фитнеспала по-стриктно и да се следя, към 1200к да приемам. Гледам да имам закуска, обяд, следобед нещо леко и вечеря до 18:30-19ч. С по-малко хранения едно че съм гладна, едно че нищо не става и само се измъчвам, и вечер омазвам всичко. Пробвах няколко дни да съм в Зоната.. но ми идва трудно постоянно да мисля какво да ям и по колко.

Та реших просто да увелича храненията си, но да следя все пак какво ям и колко. 2-3 пъти седмично ходя на зумба, и когато мога правя вкъщи упражненията на Румяна Илиева,  имам и по поне 10 000 крачки на ден. Поне 5 пъти седмично гледам да имам някакъв вид тренировка, дори и кратка.
Килограмите са ми 77, височина 158.. За сега целта ми е 65кг , после ще боря следващите.
Каквото мога от храната приготвям от вечерта. За днес имам
 Закуска - филийка бонус, намазана с извара, малко гауда , филе, едно чери доматче и няколко маслини, кафе с малко мляко
Обяд -  салата марули, айсберг, сирене, гъби, домати и краставици
За следобед съм си направила - кисело мляко, извара, овесени ядки, малко сусамов тахан и мед, 

Това за сега е 811 калории . За вечеря предполагам отново зелена салата, евентуално с печени зеленчици (карфиол, тиквички) и кисело мляко.
Не знам на прав път ли съм, но ще опитам и така. Явно с конкретни диети, ограничения..не мога. Така се надявам, че ще потръгнат нещата. Днес нямам много ходене, но пък съм на зумба.

Малко дълго стана, но ще се радвам да си общуваме и подкрепяме.. и най-накрая да успея и аз да влезна във форма, дори и по-бавно. Хубав ден Simple Smile

# 170
christiana_, не знам колко тежиш, но 1200 калории са много малко и ще ти се стопира свалянето. Не мен примерно, при ръст 167 и 58кг ми трябват 1400 калории и ще свалям.

# 171
  • Plovdiv, Bulgaria
christiana_, не знам колко тежиш, но 1200 калории са много малко и ще ти се стопира свалянето. Не мен примерно, при ръст 167 и 58кг ми трябват 1400 калории и ще свалям.
Писах в предния пост - 77кг/158см. Имам да свалям адски много, а дори не съм започнала да го правя. Стопирам си свалянето сама с ядене на боклуци.
Програмата ми изчислява 1350 калории, аз съм си казала сама 1200, но ся и да надвиша малко, няма да е кой знае какъв проблем. Не се чувствам гладна с толкова хранения. Може би трябва да добавя нещо по съществено на обед, не само салата с малко сирене.. Със сигурност има неща, които ще трябва да променя, но в движение мисля.. Отпусна ли се дори и малко, веднага качвам. Затова се и притеснявам от повече калории. Метаболизма ми е много бавен и дори и 1 хапване нещо калорично и край, връща ме в началото.
В процес на нагаждане и търсене на "моето" нещо съм..

# 172
Стискам палци  Hug

# 173
Криси,добре дошла Hug
Според мен,ако си сериозна за 3 до максимум 5 месеца ще ги свалиш до 65 кг.
Менюто ти на мен ми харесва.
Докато влезеш в ритъм мисля,че добре си се ориентирала към по-простите неща,които не изискват чак толкова сметки.С времето се свиква и според мен ще можеш да  си разнообразиш менюто с манджички  Laughing
И за бързото и бавното само ще кажа,че от това моето бързане,а и вярвам не съм изолиран случай съм на диети от 7-8 години..та,мисълта ми е ,че на фона на това едно "бавно" отслабване си е супер.
Аз днес съм на тофу,протеинова палачинка и банан за сега.За довечера не знам още какво ще е
И още един съвет от мен е да бъдеш честна към себе си за калориите,защото ако на всяко хранене си даваш малък бонус ,после като му теглиш чертата може да се окаже,че бонуса не е бил малък.Не знам дали ме разбра какво искам да кажа..  Mr. Green
И най-вече търпение,за съжаление няма магически пръчки и превръщането в принцеса си отнема време Mr. Green

# 174
  • Велико Търново
Привет и от мен Simple Smile
Менюто за днес:
9.30-доза протеин-120 калории
10.00-мазно кафе с яйце-280 калории
13.00-рибно филе от хек, беше панирано, но ме ми стана тежко-330 грама, слагам го 700 калории
18.30-75 грама суджук, 110 грама извара объркана с печен червен пипер-500 калории
 Вечер преди да легна пия доза протеин, но съм решила да я махна Blush
Общо калории за деня-1600.
Редно е да кажа, че деня ми стартира в 5.30, а в 6.30 вече тренирам Peace

Известна съм с това, че прекалявам с количества и за това, ако искам да си постигна целите трябва всичко да бъде предварително измерено с фанатична точност и пресметнато.

Успех, момичета и да се подкрепяме Hug

# 175
  • Plovdiv, Bulgaria
Вечеря - салата от айсберг, маруля, домати, краставици, печени тиквички, печен карфиол, чеснов сос само с кисело мляко
Следобед имам и 2 кафета с мляко

Общо калории за деня - 1104, от които 47% мазнини(57гр), 32% въглехидрати (87гр) и 21% (56гр)протеин. Не знам като съотношение добре ли е, не е ли.. Ама нали уж идеята е да се впиша в калориите.

Не ходих на зумба обаче, че ни пуснаха по-рано от работа. За сметка на това се прибрах и успях да сготвя за утре. И понеже когато детето и мъжа са вкъщи, изкушенията са много.. Направих мъфини с орехи, и ориз със спанак и яйца. Изтеглих всички продукти, написах си рецепта.. и дори и да ям от тях, ще мога да ги запиша в приложението Simple Smile Мисля така да правя, защото наистина ми е много трудно да готвя за тях, а аз дори да не опитвам. Предполагам като се стопли и сме повече навън, няма да мисля толкова за ядене Grinning
Мисля да не се тегля 1 месец също, и ще гледам този път наистина да съм стриктна и да си записвам всичко, за да мога да преценя какво става реално. А не след 2 дни да си кажа "кантара не мърда, дай да се натъпча" Simple Smile

# 176
Christiana, добре дошла!

Днес заковах на 1628кал. Доволна съм.
Бях на бокс индивидуална- лапи и круша, завърших с мъртва тяга под надзор, за да ми види техниката- 3х60кг. Това ми е максимума засега. Пробвах 70, но не отлЕпих.

След час май ще си спретна домашна тренировка крака и корем.

Нямах време да пиша, но онзи ден след 3000кал бях -500гр! Shocked Но повече такива проверки едва ли ще правя. Започнах вгх ротация, май ми остават не повече от 3 визуални кг мазнини от краката. Не знам как ще изглежда на кантара, защото ще вдигам тежестите.

Сиска, както винаги перфектна! Hug

# 177
  • София
Suninthesunset, нямаше как, хапнах и плодове, и мед, салата. Не съм му отпускала края (без вафли, картофи и разни такива), но усетих, че само с витамини на таблетки няма да стане. Хубавото е, че пак си имах минуси и от 15.01. съм вече -5.6кг.

Кристиана, аз по същия начин, през годините съм пробвала почти всички диети, измислих си свой вариант протеинова диета, промених си вкуса откъм сладко и любимия шоколад, отне ми година постепенно да заменям захарта с фурми (бъркам си разни кремчета с фурми, тахан и черно какао). Важното е да ти е вкусно, иначе е мъка. Някои неща ги готвя за мен отделно от мъжете в къщи, но няма как, с 4ма гладни мъже, а искам да отслабна.

# 178
  • Велико Търново
Отчет за днес:
закуска 8 часа-60 грама овесени ядки+180 кисела зелена ябълка+25 грама краве масло в ядките
обяд 13 часа-една пърленка 200 грама
вечеря 19.30-23 грама краве масло и 60 грама сур.протеин
Общо калории-1271
Менюто е изцяло по Папе Peace

Тренирах-една тренировка на Румянка за начинаещи за крака и една интервална.Леко, но през почивните дни принципно не тренирам.
Дано утре кантара е по-благосклонен към мен Blush

# 179
Добър вечер!
Сисе, браво,супер си!
Аз вчера и днес съм пълен провал Sad
Не съм смятала колко съм погълнала,то какво да и пресмяташ на безкрайността Confused
Много зле се чувствам сега...но станалото ,станало ,продължавам напред (и надявам се надолу Tired)Animal Pig
Аня,важното е да не се отказваме,дори и когато не всичко върви по права линия,което май не е и възможно,е..поне при мен явно не е...
Добре си помрънках  Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт