МАC & Sephora - 42 тема

• 109 966
  • 737
  •   1
Отговори
# 660
Изключително недружалюбни са особено в Дъ Мол. Само 1 консултанта съм засичала на 2-3 пъти, която ми даде съвети и ме обсужи нормално. Все по- често пазарувам он- лайн, убиха ми желанието Confused

# 661
Изключително недружалюбни са особено в Дъ Мол. Само 1 консултанта съм засичала на 2-3 пъти, която ми даде съвети и ме обсужи нормално. Все по- често пазарувам он- лайн, убиха ми желанието Confused

В Дъ Мол 3 години пазарувах при една и съща консултантка - винаги мила, любезна, помнеше какво съм си купила предния път (бях адски впечатлена!), даваше ми супер съвети и никога не ми е пробутвала нещо ей така.
За съжаление напусна Sad

# 662
Точно в Дъ Мол не влизах в Сефора много дълго време, защото момичетата бяха отбор калинки, които хем знаеха за продуктите по-малко от мен (а аз не знам много!), хем пък бяха ужасно надменни за компенсация. А аз съм много крив клиент в това отношение - не правя скандали никога, но не влизам с години в магазини, в които някой е подходил грубо - и нито по-ниски цени, нито уау продукти могат да ме разколебаят.
Та и затова споделих сега, че едно от момичетата много ми допадна - хем, че често влизам в края на работния ден и изглеждам като нещо довлечено от котката. Естествено, не обърнах внимание на името, но следващият път ще погледна изрично. Същата девойка на предишно пазаруване ми е давала такова количество тестери и травъли, каквито съм виждала показвани само при покупки от чужбина. И то без да поискам. А може би си е и до напасване клиент- консултант, защото съм забелязвала в други случаи как някой, който се държи добре с друга дама, е меко казано пренебрежителен към мен. И обратното вероятно го е имало - когато масово не се харесваше един Бюти Зоун, там мен ме обслужваха много добре. Чудила съм се дали има някаква фирмена политика в цялата работа, или и в козметичните магазини е както навсякъде -  като от вица "няма хора, брааат".

# 663
  • София
Винаги много съм се впечатлявала как във форума се говори за пазаруването в чужбина и колко много тестери давали там. Пазарувала съм нееднократно в магазини и вериги със световна слава, както и в бутиците на най-големите марки. Пътите, в които съм получавала мостри (на които и без това не държа) се броят на пръстите на едната ми ръка. Давам го само за пример, че не е положението “Ама в чужбина как правят, а тук как не правят”...
GatoNegro, постът ми не е заради твоя, по никакъв начин не те нападам или нещо такова. Просто често се споменава за пазаруването в чужбина и най-накрая се наканих и аз да споделя мнение по темата.

# 664
Винаги много съм се впечатлявала как във форума се говори за пазаруването в чужбина и колко много тестери давали там. Пазарувала съм нееднократно в магазини и вериги със световна слава, както и в бутиците на най-големите марки. Пътите, в които съм получавала мостри (на които и без това не държа) се броят на пръстите на едната ми ръка. Давам го само за пример, че не е положението “Ама в чужбина как правят, а тук как не правят”...
GatoNegro, постът ми не е заради твоя, по никакъв начин не те нападам или нещо такова. Просто често се споменава за пазаруването в чужбина и най-накрая се наканих и аз да споделя мнение по темата.

В чужбина не съм пазарувала, но тук ми е правило впечатление, че количеството тестери често зависи и от това какво имат в момента и дали те познава консултантката. Тази, при която ходех редовно, винаги ми пълнеше торбата, НО продуктите, от които бях доволна, после съм ги купувала в пълен размер и тя явно го знаеше това.
Освен това, нито в Сефора, нито в Дъглас/Бюти зоун са ми отказвали тестер/отсипка на конкретен продукт, ако ги помоля.

# 665
  • София
На същото мнение съм.

# 666
О, чудесно е, че се включи. Моите впечатления са от споделеното тук и в придобивките. Останала съм с убеждението, че в Щатите са най-щедри, както и он-лайн (а аз предпочитам да пазарувам от реален магазин).
Всъщност не знам дали се разбра, но аз съм си съвсем доволна и да не ми дадат нищо, ако се държат добре.
Факт, че никога не са ми отказали тестер/отсипка на продукт, а според мен това е най-важното.

# 667
  • София
На мен пък винаги са ми давали супер много мостри в чужбина, както и са ме консултирали с усмивка,  а тук никога, като тук като че ли съм пазарувала за доста повече пари, дадени накуп. Не държа на мострите, но тук нито мостри, нито отношение съм получавала, а това ми прави много лошо впечатление. В рамките на 3 месеца посетих 4 европейски града, където влизах в Сефора, а и не само, и не можех да се отърва от любезно и мило отношение. Дразни ме това, че  тук трябва да търся консултантка и да тичам буквално след тях, ако искам нещо да попитам, като отговорът в повечето случаи е от едно изречение, ако изобщо ми обърнат внимание, тъй като са заети да се мажат с тестерите като за последно. Ел, оставам с впечатлението, че ти не си на това мнение за обслужването, което е нормално, и всеки който те следи в социалните мрежи може да се досети защо. Не държа никакви продавачки, така де консултантки да ме познават, а да ме консултират и да са любезни, както го правят и към хората, които прекарват доста време в тези магазини.

# 668
  • София
Аз държа точно на същите неща и именно затова споделям, че в чужбина също нямаш гаранция как ще те обслужват. Имам прекалено много лични примери, за да ми се промени мнението. И имам правото да го споделя. Иначе хората, които нямат опит с пазаруването в чужда държава ще останат с впечатлението как там е “Раят на купувача”, а тук “Адът”. А това не е така!
Аз много държа на обслужването. И съм спирала да пазарувам в конкретни вериги заради лошо отношение. Само че нещата не са никога нито винаги черни, нито винаги бели. Говоря от името на потребител. Защото аз съм главно такъв. Намекът за социалните мрежи и защо моето мнение е каквото е, е крайно неуместен.

# 669
  • София
Не си ме разбрала, и никакъв намек не съм направила. Имах предвид, че често си в Сефора, познават те и може би не си попадала на кофти консултантка. Аз също имам мнение и го изразявам. Между другото гледам клиповете ти, харесвам те, даже неколкократно съм ти писала в Инстаграм, така че ако ти се е сторило като заяждано това, което написах, не е така.

# 670
  • София
Точно в Дъ Мол не влизах в Сефора много дълго време, защото момичетата бяха отбор калинки, които хем знаеха за продуктите по-малко от мен (а аз не знам много!), хем пък бяха ужасно надменни за компенсация. А аз съм много крив клиент в това отношение - не правя скандали никога, но не влизам с години в магазини, в които някой е подходил грубо - и нито по-ниски цени, нито уау продукти могат да ме разколебаят.

Аз съм същият "крив" клиент и точно поради тази причина почти не влизам в Сефора, Дъ Мол, където по-често ходя. Аз дори държа на опаковането на продуктите, които купувам или пък ми купува мъжа ми, защото това ми носи удоволствие.

Колкото до пазаруването в чужбина - имала съм възможност да пазарувам в различни държави в Европа и никога, никъде не са ме оставяли без мостри.Особено в бутиците на марки като Шанел, Диор, Герлен, обслужването е на светлинни години оттук, но там консултантите са професионалисти.Винаги съм казвала от коя държава съм, защото ме питат и явно си личи,че съм турист и чужденец  и не зная дали са наясно, че тук сме ощетени откъм предлагане и обслужване, но в чантите в хотела съм откривала мостри, колкото тук ми дават за година.От друга страна, когато пазарувам в България, аз пък държа на мострите, защото не посещавам всеки ден нито Сефора, нито  Дъглас, нито МАК, не съм блогър или влогър да ми изпращат непрекъснато новости /нищо лично към блогърите и влогърите/ и времето ми за ходене по магазини не е безкрайно.Не купувам нищо без проба - нито козметика, нито грим, нито парфюм, нищо и нито едно ревю в мрежата не е способно да ме мотивира да го купя.Ако не ми дадат тестер, аз няма как да знам дали ми харесва.Например, околоочен крем без проба не купувам, защото от някои ми текат сълзи.Парфюм като ми отсипят в Сефора - да, ще видя как ухае, но при парфюмите едно е излъчването при напръскаване, друго е при намазване. Поради всичките тези причини - лошо обслужване, никакви мостри, пренебрежително отношение /много често съм забелязала,че консултантите се влияят от видно лого на дамска чанта, брандирани дрехи, ключове от автомобил и т.н./ имам точно два магазина, от които ми е приятно да пазарувам офлайн и куп магазини, от които пазарувам онлайн.

# 671
Аз също не държа на тестери. Ако ме интересува нещо конкретно, което искам да пробвам, никога не ми е отказан тестер или отсипка. По- важно е отношението към клиента и познаването да предлаганите продукти. Няколко пъти ми се случва да не мога да получа адекватна консултация за даден продукт или препоръка за по- подходящ. Понякога се чувстваш сякаш нещо продя, а няма да си платя и то в повечето случай солидна сума.

# 672
  • София
Chloé, искрено се извинявам, че съм те разбрала погрешно. На такива неща съм била свидетел в този форум, че се опитвам да се пазя, явно дори когато не е нужно. Наистина искрено се извинявам.

Пак по темата - аз пак казвам, че за мен нещата не са нито само така, нито само иначе. И тук, и в чужбина, съм била обслужвана ужасно - пренебрежително, неуважително и некомпетентно.

Бтв, относно това как се дават мостри в чужбина - гледам много клипове относно пазаруване на дизайнерски дрехи и чанти. Хора, даващи десетки хиляди в съответната валута, искрено се впечатляват когато SA в Шанел или Луи Вюитон им дадат по някоя мостра на парфюм. Та, явно и те имат от какво да се оплачат.

# 673
  • София
И сега, във връзка с написаното от Veka, се сетих да питам следното.
Тъй като и аз не купувам без проба (или поне е много по-рядко), не е ли по-добре вместо да Ви дават каквито и да е тестери, да поискате тестери на продукти, които Ви интересуват, независимо конкретен продукт или по-общо като крем за лице например? Аз много честно директно отказвам мостри, ако вече съм ги пробвала, имам продукта или пък той въобще не ме интересува. Респективно, ако си търся околоочен крем, моля за мостри на няколко различни, за да избера.

# 674
Със сигурност е по-добре. За съжаление твърде късно започнах да си искам - честно си казвам, преди ме беше срам. А най-голям кеф ми е, когато ми кажат - какво желаеш да пробваш?
Защото иначе съм раздавала на приятелки сума ти мострички на ФДТ, кремове за тяло и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт