Къната, билките и всичко останало - Тема 12

• 74 407
  • 763
  •   1
Отговори
# 105
  • В полите на Пирин планина
Аз винаги се мажа сама и правя по-гъста каша от момичето на клипчето. Мажа с една жилава четка, която беше в боята Радико и е много удобна. Преди това мажех с ръце направо. Нямам проблеми с изтичане на къна. Слагам само найлонова шапка.

Това за по-леките и натурални шампоани е самата истина. Имах един Phytocode, който е със съвсем натурални съставки и преди изобщо не ми харесваше, но сега ми действа чудесно. Аз се мия често, защото косата ми се смачква и губи форма, а също започва неудържимо да се заплита - това е проклятието на тънката и къдрава коса. А така пък бързо се отмива цвета и се налага да се мажа на 2-3 седмици. В момента пак съм с чалма на главата. Simple Smile

Сега си поръчах един шампоан с натурални съставки от Златна рибка. Обаче със сигурност ще пробвам и показаните от Райчун.

# 106
Може и да е така, аз съм с бебешки на Адерма и на Веледа.

# 107
  • Бургас
Ще взема и аз да го пробвам този метод на мазане, изглежда много лесно и с фолиото е супер идея.Аз слагам торбички и ги защипвам с шнола отзад, после чорапогащника и евентуално шапка или кърпа  ако вземе да капе.

# 108
  • Sofia, Bulgaria
Аз мажа точно като на клипчето, само че завивам косата съвсем отгоре на главата (тази малко назад я завиваше). Косата ми в момента е 10тина см. под раменете, не особено гъста.
Сместа я правя с гъстотата горе долу като на първото клипче и след това с шапка за баня и отгоре стара зимна шапка.
При мен също няма омазняване от къната, даже напротив придава добър обем в корена.
Ползвам си същите шампоани и маски както и когато се боядисвах с химическа боя. Действат ми по един и същи начин, т.е. добре. Единствено не ползвам протеиновия шампоан, когато се къносвам.

# 109
Момичета, не казвате нищо за мазането само в корените. Знаете ли някакви лесни техники? Вие сигурно си правите цялостни апликации?

# 110
  • Sofia, Bulgaria
Ами аз досега само корени не съм мазала, но според мен ще е както с химическа боя, ако боядисваш само корени.
Разделяш на сектори и мажеш само в корена, без да разнасяш по кичура надолу. И така докато обходиш цялата коса.
(Дано да го обясних разбираемо, ако не ще търся клипче)

# 111
И аз да споделя за омазняване на корените. След като започнах къносване, корените ми буквално лъщят от мазнина, още на втория ден, след измиването. Някой знае ли причината?

# 112
И аз напоследък забелязвам такава тенденция. Не знам дали от къната или от това, че по принцип корените ми са склонни към по-бързо омазняване.
До сега не съм се замисляла какъв шампоан да използвам специално след къносване. Сега, обаче, от постовете си мисля, че може би наистина трябва да се насоча към нещо по-нежно /бебешки например/ или хидратиращо /не знам какъв точно да е/. Ако си купя глицерин и добавя към шампоана ще стане ли нещо? Не съм купувала до сега. Някой може ли да ми каже какъв точно трябва да е този глицерин?

# 113
  • волно калдъръмче
И аз да споделя за омазняване на корените. След като започнах къносване, корените ми буквално лъщят от мазнина, още на втория ден, след измиването. Някой знае ли причината?
Пробвай измиване с  прах от сапунени ядки. Може да се прибави шикакай, амла, алое, брингараж, брахми и други билки по избор. Има и готова смес за измиване на коса https://www.zoya.bg/%D0%91%D0%B8%D0%BB%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D0%B0-% … %D0%BD%D0%B5.2663

# 114
  • Бургас
Колкото повече наближава време за къносване, толкова по-бързо се омазнява косата т.е.стигам до изводите, че когато остава естествената коса тя е по-тънка и съответно затова се омазнява бързо.Иначе, когато ми е прясно къносана може 3-4 дена да изкара, ако не съм ходила на спорт, не е била подлагана на замърсяване, особено ако съм в планина.

# 115
  • Sofia, Bulgaria
На мен от къната изобщо не ми се омазнява косата по-бързо, даже напротив има един хубав обем в корените. Да уточня, че я мия всеки ден или през ден, но винаги така съм я мила, защото спортувам и живея в ужасно мръсен град.
Колкото повече наближава време за къносване, толкова по-бързо се омазнява косата т.е.стигам до изводите, че когато остава естествената коса тя е по-тънка и съответно затова се омазнява бързо.
Това ми звучи много логично.

# 116
Да ви питам дали цикъла влияе при боядисването с къна?

# 117

Чувала съм такива поверия и за къносване и за боядисване, но колко е вярно не знам.

# 118
  • Бургас

Чувала съм такива поверия и за къносване и за боядисване, но колко е вярно не знам.

Май не, ама сякаш и аз избягвам първите 1-2 дни.

# 119
  • В полите на Пирин планина

По мое мнение не влияе.
От вчера съм в цикъл и се намазах. Резултатът е същият като предишния път - няма проблем с цвета.

Общи условия

Активация на акаунт