Къната, билките и всичко останало - Тема 12

• 75 268
  • 763
  •   1
Отговори
# 435
Според мен билковите бои са най-подходящи като "тон върху тон". Ако няма много бели коси и цветът е близък до естествения или идентичен с него, резултатът би бил най-добър и може би не е нужно да се стои много дълго, 40 минути в този случай са ОК. Ако се търси покритие на висок процент бяла коса, тогава резултатите са доста индивидуални и зависят от много  фактори: колко дълго е третирана косата с химически бои, дали е изтощена, дали има натрупана къна върху косъма от предишни къносвания и т.н. и много се съмнявам, че ще покрият бели коси за  40 мин. (ако наистина съдържат само растителни багрила).

# 436
  • В къЩи.
Снощи в 12ч пуснах поръчка с въпросната къна,касия и алое на прах. Mr. Green
Мисля да смеся 2 към 1 боя и касия,,ще сложа и глицерин.
Косата трябваше да е чиста ,нали? Имам спомен,че някой от вас я миеха вечерта и на другия ден къносвате. newsm78
А след като отмиете къната слагате ли шампоан,балсам...?

Ястребче, чакам те с нетърпение да се покажеш и ти. Hug

# 437
  • Sofia, Bulgaria
Аз довечера ще се мацотя и ще се покажа утре на свело, ако успея да се снимам. Ако не забравя ще направя "преди и след" Sunglasses
Аз на чиста коса я слагам къната, но не е задължително да я измия точно преди къносването, ако не съм ползвала някакви финиши  и др. подобни, стилизанти не ползвам. Днес сутринта я мих и ползвах само термозащита за сешоара, така че мисля довечера само да я навлажня и да нанасям.
Лия, ти какъв цвят поръча?
Аз на същата марка си поръчах и шикакай и сапунени ядки, досега не съм ползвала и няма да мога да дам отзиви по-добри или по-лоши са, но се надявам да остана доволна. Мия си косата често, всеки ден или през ден, не защото ми се омазнява, а защото смятам, че е мръсна от цялата мърсотия и се вмирисва на какво ли не. Та ако успея няколко от миениета да ги заменя със сапунените ядки и други билки ще съм доволна

# 438
  • В къЩи.
Кестеняво поръчах.
Но и аз съм светло кестенява коса като Сис(дано не бъркам името) и ще сложа касията,за да не стана много тъмна изведнъж.
Имам брингараж,тулси и готова билкова смес,всичко на Хена,но още не съм ги ползвала. Тях мисля да ги ползвам веднъж седмично,но без къна,а само за подхранване на косата. newsm78

# 439
Момичета ще поръчам тъмно кафява билкова боя от новата която пише био .Въпроса ми е към приготвянето не се слага нищо в нея нали???

# 440
  • В полите на Пирин планина
Момичета ще поръчам тъмно кафява билкова боя от новата която пише био .Въпроса ми е към приготвянето не се слага нищо в нея нали???

Не, само топла вода.
Аз добавям глицерин, за да не се изсушава косата.

# 441
С билковите бои стоя по 3 часа, не вярвам, че за 40 мин, ще има ефект върху корените. Поне моите са с по-голям % бели коси.
Пробвах с глицерин, но имам чувството, че не ми покри добре корените, и мисля да не го ползвам за в бъдеще. Но пък явно моята коса и не се изсушава толкова, и така или иначе, нямам нужда от него.

# 442
  • В полите на Пирин планина
С билковите бои стоя по 3 часа, не вярвам, че за 40 мин, ще има ефект върху корените. Поне моите са с по-голям % бели коси.
Пробвах с глицерин, но имам чувството, че не ми покри добре корените, и мисля да не го ползвам за в бъдеще. Но пък явно моята коса и не се изсушава толкова, и така или иначе, нямам нужда от него.

И аз стоях последния път с билкова боя даже повече от 3 часа. Глицеринът не е задължителен, естествено.
Аз пък винаги бъркам със силна отвара от лайка. Simple Smile

# 443
Аз да кажа де, нали щях да се енергизирам с глицерин  Laughing

# 444
И аз купих глицерин ама не щото ми се изсушава косата даже напротив идеална ми е ама и аз като жабата и коня. Ама щом може да не покрие добре няма да пробвам.

Искам да ви питам ако реша да се правя на две стъпки с къна и после индиго какво ще се случи с косата ми при положение че е кестенява и се боядисвам със светло кестенявата боя имам и бели коси. Ще стане ли червена или тъмно червена или само белите коси ще станат червени?

# 445
Искам да ви питам ако реша да се правя на две стъпки с къна и после индиго какво ще се случи с косата ми при положение че е кестенява и се боядисвам със светло кестенявата боя имам и бели коси. Ще стане ли червена или тъмно червена или само белите коси ще станат червени?

При мен с двете стъпки получавам топло кафяви корени, като се има предвид, че корените ми са абсолютно бели. Много съм доволна, дори с боя не съм получавала толкова естествен цвят.

# 446
Аз днес получих от Зоя, златисто медено, чиста къна и касия. Вече не рискувам само с кафявата билкова, защото едва се гледам черна, дано се отмие бързо.
Слагам къна на коса измита предния ден. С измиването слагам единствено малко балсам.
Харесва ми косата след ползването на къна, преди много ми падаше след баня, омазняваше се бързо ,сега е някак по тежка и лъщяща.

# 447
Сис, повече ми харесваш на първата снимка. И аз не харесвам много тъмни цветове. Индигото бързо се отмива. На мен до две седмици ми изсветлява.

# 448
Сис, повече ми харесваш на първата снимка. И аз не харесвам много тъмни цветове. Индигото бързо се отмива. На мен до две седмици ми изсветлява.
Страхотно. Hug

# 449
Ехо, Ястреб, какво стана с къносването?

Общи условия

Активация на акаунт