Отговори
# 345
Ние сме с ергобейби с приставка за новородено. Слагам я там от първата седмица. Никакъв проблем. Почти винаги заспива на секундата или се погушква малко и заспива. Аз подходих така смело, защото моето детенце още от раждането си държеше сама вратлето. Не сме имали такъв период, както повечето новородени да не може да си контролира главичката. Държи я изправена и се оглежда. Вече даже се надига вечер от ваната си и зяпа телевизора, докато я къпя. Иначе може би нямаше да бързам с раницата.
Иначе е много гушлива, момичета. Дай й само да се вре в гушата ми и някой да я милва или да я гушка. Такова котенце, нямам думи.

леле, браво! ние още не си вдигаме съвсем главата, но затова пък си държим пишката. ами момичета от днес ще поносвам по мъничко за да придобия смелост. дано наистина вс е наред, че аз наистина не знам какво искам, хем да ми е удобно, хем и най-малкото намекване ме тревожи и плаши и майка ми ми вкарва страхове.  

По-добре да го носиш в раница, но правилно, отколкото на ръце. Само ползи има от това и за неговите стави, и за твоя кръст и ръце. Но като го сложиш се консултирай макар и само със снимка в някоя ФБ група, за да те насочат, ако не правиш нещо както трябва.

на ръце вредно ли е?

Момичета, благодаря, аз е отида на консултация и със слинг и с раничка и да видим, дано го разрешим този проблем, защото искам поне частично да сме без количка, защото е голям зор без рампи. Бебччо вече е почти 6 кила.

# 346
  • София
Захранването няма общо със зъбите. На някои деца им избива първи зъб на годинка и какво? Да са само на кърма ли?  Аз захраних на 5 месеца и половина. Утре става на година и вече е захранена с всичко заради кухнята.
Боди, моля те, вече се чудя да плача или да се смея...

# 347
  • София
Жанче, аз също мисля така. На 04.02 става на 4 месеца, на 13, живот и здраве, е на консултация и ваксини и мисля от 19ти, понеделник, да започвам.
Към момента проявява някакъв интерес към храната и се лигави като ядем заедно, както и се опитва да се надига почти постоянно. Единствено дето все още избутва с език.

# 348
  • София
Аз ще захранвам на 6 месеца.Така или иначе месо няма да давам.
И аз не обичам мн. число смешно е някак, но въпрос на усещане.
И Елени не ака по 4,5 дни и после е страшно вчера изхвърлих две бодита  ми то гнус и ужас. Бррр

# 349
Unknown, малкия ме гледа с голям интерес като ям нещо, много е смешен Grinning , лигите са нон стоп и при него, навдигането също. Решила съм, ще го почвам след месец и това е.
Кристи, Hug поръчах Авента, който ми препоръча (от Ибей), благодаря ти.
Миднайт, бррр викаш, а Grinning

# 350
Заради обилно изхождане почти всеки следобед и търкане на боди, плюс дрешка на ръка почти ежедневно, минах на памперси Либеро, че те са с ластик на гърба. Е, не винаги удържат положението, но излиза доста по-малко.

# 351
  • София
Щерката я захраних по ранната схема (на 2м). Първият ѝ зъб излезе на 6м.
Синът захраних на 8. Първият му зъб излезе на 1,1г.

Няма връзка м/у захранването и зъбите. Децата дъвчат доста добре и с венци.

# 352
CruellaDeVil, на коя кухня сте, на държавната ли? Доволна ли си и какво е обичайното меню, защото аз съм на една от частните (Ози) и мисля да я спирам, ами то над 70% от храната е с брашно, макарони, грис, нишестета и юфка. Емблематичната им гозба е "ориз със зеленчуци", в който зеленчуците са картофи и лук... дори няма морков, излагация. Това е храна за прасенца, не за деца. Има и дни, в които менютата стават, но все пак, като погледна цялостно преобладава това, което изброих.
Аз, дето толкова не ми се занимава с готвене, започвам да готвя... Simple Smile какво нещо е любовта.Mr. Green

Жана, преценката кога да захраниш може да е само и единствено твоя, правя тази уговорка и казвам честно, че аз бих изчакала до навършването на 5м. Peace

Либеро са ми от любимите пелени, точно заради ластика и работата, която върши по удържане на материала.💩

# 353
И ние мислим да захранваме на 6 месеца, но не знам нищо за зъбите, само знам, че е индивидуално и все някога поникват Simple Smile) Даже май е по-добре малко по-късно да поникнат зъбите май.

бебето ми се скъсва от гукане и хилене, не знам какво му става, вчера се скъса да реве, днес все едно нищо не е ставало. Всичките му настроения са без видима причина. Само съм забелязала, че при пълен памперс прави много обидена физиономия. Явно му е обидно, че го държим  наакан.

# 354
  • София
На синът ми зъбите се появиха след годинката. Беше захранен. На 1,6 спрях АМ и му давах биволско разредено с вода да пие Simple SmileSimple Smile

# 355
Не казвам, че има връзка между зъби и хранене... Едва ли с 2 или 6 зъба ще падне голям дъвчене, а и храната е пюре, а не кюфтета все пак Simple Smile По скоро исках да направя кратка характеристика на развитието на детето до тук. Благодаря за мненията!

# 356

Иначе аз съм от тези, които говорят в мн. ч/признавам си/. Незнам защо го правя. Така ми идва, така говоря. Не винаги, но..  Sunglasses

Същата съм ..... А иначе  и мен ми е смешно странно дори.

# 357
Захраних на 5 м. и 10 дни, беше само на АМ. Вече яде от детската кухня (държавната) и съм много доволна. Преди беше 1 месец на частна, но както някой беше писал - много брашно, много нещо...

# 358
  • София
Бона, на държавна кухня е малката и съм доста доволна. Тя си хапва всичко с кеф. Слагат нишесте в киселите, които са за десерт, но менюто е доста разнообразно. Всеки ден взимам супа, основно и десерт.   Супите са пилешка, зеленчукова, доматена, борш, леща, крем супи... Основните са месо със зеленчуци от типа на телешко със спанак, пиле със зеле, пуйка с ориз, риба рагу... Комбинациите са всевъзможни. Десертите са най-често кисели, понякога има бисквитена торта и плодови кремчета. Дано съм ти била полезна

Последна редакция: чт, 11 яну 2018, 17:13 от CruellaDeVil

# 359
Да, благодаря, Круела, не че мога да ползвам държавна кухня, няма пункт наблизо, но пак е информация, да си знам Simple Smile.
В съдържанието на супите и основните има ли брашно, защото и на нашата кухня изброени като имена супите и ястията звучат ок, но като погледна съдържанието... всичко е "кръстено" с някоя друга лъжица брашно.
Симо ги яде нещата, не е отказвал, но не са ок, че то пюренцата в буркан са много по-добре като състав.

Общи условия

Активация на акаунт