Отговори
# 525
  • Мнения: X
На мен не са ми казвали такова нещо. Напротив, разрешиха от раждането да давам  newsm78
И аз бях безкрайно учудена и изненадана.

# 526
  • Мнения: 3 191
Аз и за пиене и за АМ съм давала Сердика/ Девин изворна директно от бутилката. Не съм преварявала нищо.

# 527
  • Мнения: 337
Аз съм с бебелан директно от бутилката. То пише , че може директно, и да се превари ако е стояла отворена повече от 48 часа.

# 528
  • Мнения: 1 066
По въпроса за приготвеното мляко да кажа, че на нас в родилното в 12 през нощта ни носеха бутилките и ни казваха това ви е до 6 часа сутринта. Така че, сигурно има някаква трайност в готово състояние, но на хладно или на стайна температура.

# 529
  • Дания
  • Мнения: 313
Може би зависи отново от марката. На първото мляко, което ползвах пишеше, че може да се използва в рамките на 4 часа.

# 530
  • Мнения: 19 486
Днес отидох да записвам малката на детска кухна. Млечна е, но готвят с прясно мляко. Има яйца, застройки всичко. Аз не съм въвела дори кисело още. Малката е на 10 месеца, ще ги навърши други ден. Много се колебая дали въобще да й давам от нещата заради прясното мляко. Нали до годинката не се препоръчва. Какво мислите, посъветвайте ме. Не знам защо при положение, че ако е толкова непрепоръчително млякото защо се готви с него в тези кухни. Мои приятелки всички си вземат на децата от 7-8 месечни.
Опитвам се да обясня и на мъжа ми, че се притеснявам да й давам прясно мляко отсега, той не ме слуша и само настоява за тая кухня-вече била голяма. Принципно досега към нищо не е показала признаци за алергия, но знам ли.Обърках се от толкова информация. Питахме в кухнята колко е голямо детето и като им казах, нищо не каза жената.

# 531
  • Мнения: X
Странно е че готвят с прясно мляко, не съм чувала на други места да е така, но аз и не съм се интересувала много и може да съм в грешка.

Супите и манджите с прясно мляко ли са, може да даваш само тях, ако са без. Иначе може вече да захраниш с кисело мляко, след 9 тия месец е ок и да си даваш застроените супи. Принципно след годинката не е проблем да се дава прясно мляко в манджи, а и за пиене, ако детето няма алергии.

# 532
  • Мнения: 1 985
  И кухнята, която давах на дъщеря ми, също готвят с прясно мляко. Аз я почнах точно като стана на годинка, но десертите не ги давам, не само заради млякото, а по- скоро захарта.
Така или иначе нещо ме изнервиха и спрях да и взимам и сега аз и готвя. Моята поне не е капризна на ядене, та поглъща със задоволство на майка си бъркочите. Simple Smile

# 533
  • Мнения: 3 191
Добре де, аз имам чувството, че на детските кухни най-малкия проблем им е прясното мляко. То захар, сол, всичко е някаква брашняна манджа?

От време на време гледам менютата ма Вълшебник и Ози, за да черпя идеи за манджи, но то навсякъде всичко е сгъстено с брашно, даже и картофената супа...

# 534
  • Мнения: 2 765
На млякото което аз давам , пише точно на какви градуси.
Но много съм чела че не трябва да са с гореща вода млеката като се правят
А как разбирате колко е температурата на водата? Мерите я с термометър ли? Ако да-какъв?

# 535
  • Мнения: 3 202
И моят яде буламачите, които готвя - чак и мъжът ми ги яде.
Ние ядем едно и също за обяд и вечеря, или ако има останало за обяд от предния ден.
Но неща като леща, тиквички със сирене и яйце на фурна, пилешко с картофи / с ориз, запеканка с броколи, сирене, картоф, месце на фурна, пилешка супа без застройка от сурово яйце, риба си хапваме.
Не знам дали има смисъл от кухня и какво толкова различно дават те, но освен всичко останало на мен ми се струва, че е по-добре детето да свиква с домашната храна, която се яде в семейството, отколкото с кухнята.
Ако детето е нямало алергии досега, най-вероятно няма да имате никакъв проблем с прясното мляко. Кисело мляко можеш да даваш спокойно, то спомага и перисталтиката, и върви много за следобедна закуска с плод.

# 536
  • Мнения: X
Ако си говорим за детски кухни като цяло и аз не съм ползвала, предпочитам да знам какво има в храната на децата. Веднъж бях абонирана за една частна кухня за седмица, по настояване на майка ми (искаше да ме облекчи жената) и реално манджите бяха потрес. Но, за държавната детска кухня съм чувала само суперлативи и съм останала с впечатлението, че готвят сносно.

# 537
  • Мнения: 19 486
Нашата кухня е хубава, държавна е. Много разнообразна и не виждам да слагат брашно. За захарта, солта и от сорта, не врявма да са в много големи к-ва. Аз захар изобщо не давам, сол също почти не.
Кисело мляко ще дам тези дни. Май ще я отложа до годинката. Идеята ми беше да не готвя аз, и да е по-разнообразно. Аз не обичам въобще да мисля какво ще се яде и да готвя по три пъти различни неща, освен за нас, че и за нея. Сега и готвим само на нея отделно за три седмици напред пюрета. И това е. Останалите неща на място й ги правя.

# 538
  • Мнения: 1 469
На млякото което аз давам , пише точно на какви градуси.
Но много съм чела че не трябва да са с гореща вода млеката като се правят
А как разбирате колко е температурата на водата? Мерите я с термометър ли? Ако да-какъв?
Не не я меря, просто е ориентир.

# 539
  • Мнения: 9 865
Аз се считам за голяма патица, че се предоверих на глупавата кухня. Давала съм на малкия прясно краве мляко без да се замисля, отчитам го като грешка. И това беше още един минус на кухнята (частна) към всички други. Просто я спрях, готвя като луда, но съм удовлетворена засега, а и всички ядем от готвеното, което си е хубаво.

Общи условия

Активация на акаунт