Отговори
# 240
Ами на 11м (от днес) и още не може 9 часа... проспива най-много 6-7 без прекъсване. Сега уж се мъча да го "убедя", че няма за какво да се буди, ама не е много успешно, да не кажа хич. Но съм чела тук (във форума, не конкретно в тази тема) за бебенца на по 2-3-4 месеца, които спят по 9 и дори 10-11 часа непробудно, аз такова нещо у дома не съм видяла.

# 241
какви са тия бебета, спящи по 8-9 часа?? струва ми се нереално.
Нашия го свикнахме да няма нощно хранене и за това спи по толкова. Бяхме упорити още от началото и за това не се буди нощем да яде.
И ние нямаме нощно хранене от раждането още.
Засега така надявам се да продължи

# 242
Зависи и дали бебето е изцяло кърмено или не. Въпреки че голямата ми дъщеря на 3 месеца вече си спеше от 20 до 6. Малката обаче няма шанс в 20 да заспи, а досега веднъж е правила 8 часа пауза. Обикновено варира между 4 и 6.

# 243
Максимумът нощен сън на малкия ( 3 месеца ) е 7-8 часа, което хич не е малко. Това е обаче от около 8-9 дни и дано се задържи така.

# 244
Жана пробва ли аспиратора на Чико?

# 245
какви са тия бебета, спящи по 8-9 часа?? струва ми се нереално.
Нашия го свикнахме да няма нощно хранене и за това спи по толкова. Бяхме упорити още от началото и за това не се буди нощем да яде.

как става  това? тоест, на теория ми е ясно, но на практика как точно подхождате? Храните го усилено предишния ден и после просто той няма нужда, или той плаче, вие не го храните? Мен и 6 часа ме устройват, 8 ми се вижда прекалено, и на 6 бих се радвала, но не знам как да подходя така, че да му е комфортно и на него и на мен.  искам ако е възможно да се мине бе травма за него, ето сега спахме 5.5 часа и беше приказно, не се е будил да плаче,  ако може да стане това 6 часа всяка нощ, ще съм на 7мото небе!!! Не съм се наспивала от 2 месеца и съм много емоционална по темата.

Жана, шегуваш ли се? Това е рай, аз даже не смея да си го представя! 7-8 часа си спях обикновено преди бебенцето, аз за толкова се наспивам .

Момичета, чета ви и не мога да повярвам колко много спят вашите бебенца...защо моето бебе не спи?

Последна редакция: вт, 09 яну 2018, 15:31 от bodybeautiful

# 246
Ами, знам,че ще ме линчуват, но когато беше малък в 3 ч не сме го хранили. Разнасяхме го, давахме вода и ядеше чак в 6. И така малко по малко сам си ги разреди. Иначе сега яде 5 пъти по 120 мл АМ. Последни го храня в полунощ. Мисля , че спи по- дълго и по- добре когато е къпан

# 247
Боди кърмиш ли или на АМ?

# 248
Ами, знам,че ще ме линчуват, но когато беше малък в 3 ч не сме го хранили. Разнасяхме го, давахме вода и ядеше чак в 6. И така малко по малко сам си ги разреди. Иначе сега яде 5 пъти по 120 мл АМ. Последни го храня в полунощ. Мисля , че спи по- дълго и по- добре когато е къпан

За къпането и аз това наблюдавам, наистина помага. при нас и музиката помага, но все пак това, което описваш си е мираж за нас, включително 5тте хранения. Доста се лашкам, но копнея за сън.

мартитеди, в началото бяхме на смесено, после само кърмене, обаче сега почна да ми намалява кърмата и пак почнах да добавям, но като цяло гледам да кърмя колкото се може, знам че добавянето е опасно за спирането и тн.

# 249
Жана пробва ли аспиратора на Чико?

Зари, да. Много съм доволна, писах онзи ден, не си видяла най-вероятно Simple Smile
Да благодаря на Зари за препоръката за аспиратора на Чико. Върши идеална работа и малкия доста по-малко мрънка отколкото с този на Маример.

bodybeautiful, изобщо не се шегувам, сам започна да си спи по толкова часове, аз направо не можех да повярвам, но е факт и дано все така да продължава.

Аз си хранех и все още храня бебето през нощта когато се събуди. Да се буди с плач и  да иска да яде, а аз да го залъгвам с вода няма как да стане, просто при моят син тия залъгваници не минават.

# 250
Ние сме на 5 месеца почти, но от 3 и половина някъде малката започна да спи по 9-10 без да се събужда. Примерно, заспива към 19ч., събужда се към 4-5ч. за кърмене, след това заспива сама, и спи до към 7:45-8, т.е. когато изгрее слънцето при нас. Сама си направи режима, не сме я “дресирали” по някакъв начин, някакси започна да свърза тъмното с време за лягане. Така например, когато при нас се стъмняваше още от 15:45, започваше вече да мрънка, че й се спи.

# 251
Всички са ангелчета, а моят красавец е гяволченце до това заключение стигам. Сигурно ще е нервак като майка си, а не спокоен и благ като татко си. Heart

# 252
И аз си мечтая за сън... Поне 5 часа да Изкарва непробудно.. Но предполагам е още много малка, а и коликите й са тежки и я мъчат  Sad

# 253
  • Дания
Еее добре! Успокоихте ме! Мислех, че само моето дете не заспива, когато аз съм решила. 😁

# 254
И аз си мечтая за сън... Поне 5 часа да Изкарва непробудно.. Но предполагам е още много малка, а и коликите й са тежки и я мъчат  Sad

Дръж се, нашите колики страшно намаляха на 2 месеца   и сега  пак си реве, но по други причини, например иска внимание иска комуникация, понякога си реве, защото вече е почнал да реве и се самонавива. понякога му е скучно и просто иска стимулация.

Аз съм била много по ревливо бебе от сина си и си мисля, че е въпрос на нервна система. Аз съм с много фина нервна система и съм голям нервак. Майка ми казва, че никога е съм била спокойна като бебе, дори да не съм плакала, все нещо съм се въртяла и прочее, винаги съм заспивала само и единствено върху нея и тн и тн. Т според мен си има бебешки темперамент, и няма как всички бебета да са супер спокойни, точно както и хората не са. Аз се радвам, че бебето ми все пак е по-спокойно от мен.

Общи условия

Активация на акаунт