Отговори
# 300
Бб, каква ти е раницата? Ако е с регулируем панел или с приставка уж не е проблем да се носи и по-малко бебе. Въпреки че ходих скоро на една бебеносеща среща да разгледам тодлърски раници и като споменах, че нося моя дивак в раница от 3,5 месечен, консултантката ме изгледа укорително. За гръбнака не било ок, мускулчетата не били укрепнали още и т.н.  Все пак си мисля, че в слингова Исара с регулируем панел не му е било по-зле отколкото в слинга (и аз не успях да се разбера съвсем с него и едвам дочаках да попорастне). Важна е и височината на детето. Ако е по-високо може и по- от рано да се сложи.                             
За приспиването - още от малък заспиваше докато суче до ден днешен. Двамата легнали на голямото легло и като заспи дълбоко го местя в неговото. Може да опиташ.                                                       

И аз имам трудности с рязането на ноктите, пищи все едно му режа пръстите Sad

Последна редакция: ср, 10 яну 2018, 17:43 от Elektra.13

# 301
Боди, как така бебе на 2 месеца си държи пишката ?! Shocked

# 302
  • София
Жанче, бебе бъдещ нимфоман Grinning

И моето дете много обича банята и някакъв голям кеф. После позволява масаж , гука, смее се. Обаче яденето после е ужасно - превъзбужда се, дави се, сърди се.

# 303
И моето така се дереше като бебе в банята. И аз глупавата като не знаех, че не е нужно да се къпе всеки ден, измъчвах и нас и него. Второто ми дете обожава банята (има справедливост) и него с кеф си го къпех по няколко пъти на ден в жегите, само с водичка.
А на колко месеца е ?

Ако питаш за дерящото се, от рождението си мразеше да се къпе, поне до 3-4 месеца. После почна да му харесва донякъде.

# 304
  • София
.....в мануала пише, че трябва да си държи главата настрани ако ще спи, но то не иска. иначе като е будно аз си го държа някакси далеч от тялото ми, малко назад.
Един съвсем добронамерен съвет. Спри да четеш мануали, да правиш таблици, да слушаш кой какво ти говори. Гледай си бебето спокойно по усет и на него ще му е чувствително по-добре. Прекаленото вглеждане в детайлите, пазене и буквалното вманиачаване няма да ти донесат нищо положително. Разбирам желанието ти да си най-добрата майка, да имаш най-пазеното и гледано бебе на света, но майчинството е съвсем нормален процес. В един момент детето ти ще тръгне на градина и училище, ще започне да се движи сред хора, тогава или трябва да построиш прогимназия само за него или ще откачиш от внушения.

Последна редакция: ср, 10 яну 2018, 21:10 от missence

# 305
Боди, как така бебе на 2 месеца си държи пишката ?! Shocked
ми а де...и аз се изненадах...но пише, че бебетата мастурбират още в утробата.

# 306
  • Пловдив
Ние сме с ергобейби с приставка за новородено. Слагам я там от първата седмица. Никакъв проблем. Почти винаги заспива на секундата или се погушква малко и заспива. Аз подходих така смело, защото моето детенце още от раждането си държеше сама вратлето. Не сме имали такъв период, както повечето новородени да не може да си контролира главичката. Държи я изправена и се оглежда. Вече даже се надига вечер от ваната си и зяпа телевизора, докато я къпя. Иначе може би нямаше да бързам с раницата.
Иначе е много гушлива, момичета. Дай й само да се вре в гушата ми и някой да я милва или да я гушка. Такова котенце, нямам думи.

леле, браво! ние още не си вдигаме съвсем главата, но затова пък си държим пишката. ами момичета от днес ще поносвам по мъничко за да придобия смелост. дано наистина вс е наред, че аз наистина не знам какво искам, хем да ми е удобно, хем и най-малкото намекване ме тревожи и плаши и майка ми ми вкарва страхове.  

По-добре да го носиш в раница, но правилно, отколкото на ръце. Само ползи има от това и за неговите стави, и за твоя кръст и ръце. Но като го сложиш се консултирай макар и само със снимка в някоя ФБ група, за да те насочат, ако не правиш нещо както трябва.

# 307
  • Дания
Днес излизах с ергото. Час и половина се носихме. Не знаех, че е от значение височината на бебето. Моята мишка е 59см и е на 5 седмици. Май е дълга🤔така мисля.
Боди, носи ли днеска? Как беше?
Май само в Бг се носи мълвата, че не трябва толкова малки бебета да се слагат в раници. Днес при доки видях една мама с бейбибьорн раница и вътре носеше бебе на може би десетина дни, че и по- малко. И това не е единичен случай, който съм видяла.

# 308
Не е само в България мълвата и принципно в нея има резон. Но, за бебе, което няма ортопедични проблеми си мисля, че приставката не би следвало да навреди.

Тук в темата за раниците доста оплюват тези на Бейбибьорн, между другото, заради позицията на краката на бебето.

# 309
  • Дания
Ами нали са си скандинавски тука са масови. Не съм заглеждала каква е позицията на крачетата🤔но това бебе днес беше толкова малко, че едва се подаваше от раницата😳

# 310
Цитат на: bodybeautiful
ние още не си вдигаме съвсем главата, но затова пък си държим пишката
Аз пък се зачудих колко човека я държите тая пишка  newsm78
  Не знам за раниците, нямам голям опит, имаме една китайска за планински разходки, обаче се изприщвам като прочета някъде "бебенося"  и "бебеносене"  ooooh!

# 311
Аз имам шезлонг на марката, кълнях се в него, баткото заспиваше вътре за секунди. Обаче малкото не искаше да седи в него и минутка, разказа ми играта просто!

# 312
Здравейте Мами ! Искам да попитам как се справяте със запека при най - малките ? Сина ми е на 2 месеца и половина ..... Вече съм се хванала за главата с тези млека ... от едно има колики от друго запек.Няма пълно щастие .... 🙀 Пробиотик а Био Гая мн мн не помага . Дайте идеи . Не ми се стига до клизми. Лекарката казва че щ премине .... Търпение да имам. Писна ми от проби и детенце да плаче. Питам опитните- на мен ми е първо..... ( и само да вметна .  Нямах кърма и затова сме на АМ)

# 313
Аз мога да предложа вода от овесени ядки. От два дни не беше акала, днес направих водичка от овесени ите ядки с нея направих млякото и след това резултата беше на лице. Дори два пъти за деня.
Сутринта пробвах с термометъра нищо не се получи.
Това беше успешно. Така че може да пробваш.

Последна редакция: чт, 11 яну 2018, 16:52 от martitedi

# 314
Аз мога да предложа вода от овесени ядки. Ние два дни не бяхме акали, днес направих водичка от овесени ите ядки с нея направих млякото и след това резултата беше на лице. Дори два пъти за деня.
Сутринта пробвах с термометъра нищо не се получи.
Това беше успешно. Така че може да пробваш.

Благодаря ще опитам. А как се прави водата от овесени ядки ? С какво съотношение ?
Аз това с термометъра честно казано не мога особено да го възприема. Моя мн плаче и някак си в това пищене да му бъркам в дупето не ми се вижда ок 🤷🏽♀
Аз сложих по поръчение на педи свещички, но няма как постоянно с тях .
Със сигурност ще пробвам водата от овесените !

Общи условия

Активация на акаунт