Искам да кажа ... (142) през януари 2018

• 383 324
  • 6 298
  •   1
Отговори
# 5 745
Възрастни болни на легло, които са и с акъла си, трудно приемат болногледачи непознати. Приемлив вариант е позната жена с по-лек характер, която да се съгласи да помага за по няколко часа на ден срещу някакво заплащане. При майка ми и при роднини, това беше някакъв вариант, който облекчи малко основно заетите с болния хора. Но е трудно, много е трудно. Физически, но и не само.

Хрема не лекувам. Духаме носове и лекуваме причината за хремата. Откакто не са бебета, нямаме вкъщи дори и физиологичен разтвор, а капки за нос вкъщи не влизат. Ръгане на алтернативни неща в носоглътката пък съвсем не.

# 5 746
Как живеете без капки? Аз се скапвам като не мога да дишам?

Това май е единственият медикамент, който ползвам. В интерес на истината, детето не ползва. Нямам идея как се справя, ама аз съм почти като наркозависина, когато съм хремава.

# 5 747
Капките за нос водят до привикване до степен да не можеш без тях. Няма капки - няма зависимост.
Ами оживяваме си и без капки.
Изобщо, химията е на минимум по всички параграфи.

# 5 748
Не мога бе. И детето не ползва, та знам, че може ама аз направо лудвам. Сигурно литри ксилометазолин съм си наляла.

Добре, че рядко ме хваща хрема. Даже си държа в хощното шкафче, случайно да не ми се запуши носа ей тъй.

# 5 749
  • Варна
Сбъдваща е права. Да не говорим какви още поразии могат да направят. Съсед на майка ми години наред ползвал капки, защото не можел да диша. А лежащо болен. Направил кръвоизлив (от нещо друго), но лекаря от линейката се видял в чудо, защото се оказало, че една от съставките на въпросните капки пречи на съсирването на кръвта и не могат да го овладеят. Абе, ужасна картинка.

# 5 750
О, аз не оспорвам, че е права. Аз съм стигала до яки струпеи, но просто не мога да седя, когато ми е запушен носът. Полудявам. Детето не ползва, сега като се замисля и мъжът ми не ползваше. Май само аз съм била пристрастена, но и сега имам поне две опаковки, а хрема имам веднъж годишно.

# 5 751
  • София
Минавам набързо само да ви кажа, че в ИСУЛ е минало добре и носът няма да го ръчкаме допълнително. Окото също заздравява, другата седмица махаме конци.
Друго не ща да казвам, че само гадости.
А, сетих се нещо хубаво. Благодарение на това, че с идването на цикъла ми започна да ми се намества водно-солевия баланс, както и поради факта, че всичките ми деца са болни, не спя и хвърча по болници по цял ден, а после между леглата по цяла нощ, съм свалила 2 кг. за 3 дни. Нямам време и сили за тренировка обаче. Ще съм слабо желе😕 Кот такоа!
Бъдете здрави!

# 5 752
  • постоянно
Еххх Белинде, Пу бързо да се отървеш от този 'късмет ' .

Моите колеги - скиори са добре и си прекарват чудесно - ядат мЯсо на воля и пият еФтина бира. Stuck Out Tongue Winking Eye Махаха ми днес от пистите за да ме дразнят. Rage

# 5 753
  • Sofia
Рая, гледай да не се събудиш у Джена, че това ще е проблем, с 1 палачинка и четвърт вафла ще трябва да се гостите всичките Mr. Green
Оле...верно, че и на спорт може да ме подметне  Laughing
А,не,бе...първо спорт и за заслужилите-куверт...акО и колкот' са заслужили  Mr. Green Mr. Green
Даун,тъй,ами..винце кат' има,нещата се наместват.
Хър,мерси за Бургаското предложение  Hug.Писала съм му на хАмериканеца,има избор.
Лиляна,  ooooh!,дано намерите решение.Сигурна съм,че не е и лесно да се намери човек,че и да е по вкуса на болния  Tired.
Хубавичко се наспортих аз,ама и хубавичко се гостих след туй. Балансирам нещата  hahaha.Да не се заносам, случайно.
Ей идва една баба на гимнастиката, хем,че не й се получава,хем че не й личи,обаче вечно намира какво да мърмори и какви забележки да прави на инструкторката.Ами,днес я насолих  Crossing Arms.От 20 гимнастички,все на нея нещо й пречи.Ми,очевидно не й е там мястото.Почти разплака момичето (инструкторката),пък тя една милинка и добричка.Ей,аман от заядливи хора. Все нещо да таманят.И още една по-възрастна женичка идва,ама си кротува,каквото не може-не го прави.Пък оная само намила....

# 5 754
Белиндо бе, добре че се е разминал с къртенето. Честит ти цикъл, пак дойде до нашата да се "радваш"  на ПМС.

Какви други драми имаш? Дай да ги оправим на бързо.

# 5 755
  • Sofia
Хърчик,че стана ли време да идват насам другарите? Сякаш вчера се вайкаше дали ще има сняг. Ми, екстра, значи ще те похвалят за препоръката  Party
Опатках/доядох 1/2 пакет чипс на синковеца  Whistling,щот' да не го яде той. Ей,не е лесно да си майка, значи. Какви саможертви се налагат  hahaha
Белиндичко,какво ви споходи пак?  Tired Надявам се,че Козуначко не болен, поне  Praynig
Каня се да влизам да си мия косата...къде 18 ч. може да се появя пак  Joy.

# 5 756
С чесъна ли ще се миеш?
Аз нали оня ден 8 часа съхнах и днес не съм си мила четината.

Мръсна ще си легна, ама нямам нерви да се суша сега.

# 5 757
  • София
Всичките са болни! До един! Плота в кухнята ми прилича на лазарет...Капки, инхалатори, мехлеми, превръзки... Искам да се гръмна, ама нека първо ги оправя, после може...

# 5 758
Добър ден, днес съм си вкъщи.

Болните да оздравяват. 

Капки за нос не използвам. На Борис обаче слагам и така пресичам кашлица и сериозно разболяване ако не му овладея хремата.

По повод лежащо болни и отказ от помощ...аз бих поставила нещата директно и изложила доводите си пред болния.
Какво означава "не искам чужди хора"? Когато в същото време ангажираш цялото си семейство да се занимава с теб.
Не случайно я има приказката  "На болната жена умрял мъжа и".

# 5 759
  • Някъде там
Белинда всяко зло за добро.Поне лесно си свалила.Дано нямате повече проблеми с юнаците.
Аз говорех за разтривка на челото слепоочията и отвън носа с тигрова мас а не вътрешно. Ползваме само капки за нос и стеринар за носа.
Подготвям се психически за зъболекаря аз.За сумата която ще ми каже,най-вече.
Не ме е страх като седна на стола,но преди това ми е едно нервнооо...
Май ще си опропастят диетата с едно питие довечера.

Общи условия

Активация на акаунт