Домакини 64 / Нова година, нов още по-добър късмет!

• 73 627
  • 736
  •   1
Отговори
# 225
  • Великобритания
при нас е доста студено , ама детето не трае , слага си шапката и ботушките и седи до вратата .. та искам , не искам излизаме за по половин един час ..
големи разправии имам с интернет доставчика , сменихме го от старата квартира , откакто сме тук все ще го оправят . и днес не издържах и го прекратих .. сега ще поръчаме на друга фирма , дано са по читави , че не ми се занимава
чакам мм да почива повече от 1 ден ,че да ходим до Икея , харесах си рафтове , няма къде да слагам нещата в кухнята  , а така ще ми ги отрежат , за да паснат , че е много странно свободното место 
Офф ще излизаме да , ама тва дивото като набарало червен фулмастер ... О боже , помогни ми ххахха

# 226
Ето ме!
Ма ко, аз си имам награда? Не съм разбрала.
Днес времето е чудно и след малко отивам на разходка с щерката. После ще доготвя една супа от патешки фенер.
Писе, опитай се да правиш промивки на носа с много, много физиологиен разтвор. По цяла спринцовка. Няколко пъти на ден. После не духай. Да изтече на вътре.

# 227
  • при късмета
Ма ко, аз си имам награда? Не съм разбрала.

От темата с игрите

Цитат
Изтеглени са късметлиите, които печелят ваучери от Sofia Karting Ring.

Ваучер за 10 минути картинг печелят:

moni-m
dessie_d
SvetliS

Ваучер на стойност 20 лв. за празнуване на детски рожден ден печелят:

mariat
Bubble79
♥ HAPPY ♥

Честито!

Очакваме печелившите да се свържат с нас до 04.02.2018 г. на e-mail: igra@bg-mamma.com като напишат потребителското си име, електронната поща, с която са регистрирани във форума и координати за получаване на наградата (имена, адрес и телефон за контакт).

# 228
Охоо. Видях и им писах. Ако може да се прехвърля ваучера ще пиша.

# 229
Как сте, банда? При нас такава буря се извива в момента, не е истина...

А аз от два дни пека чушки, хаха. Joy Свърши ни лютеницата и добре, че имаше повече чушки в магазина, та купихме към 8 кг. Тук ги продават на бройка и не винаги има голямо количество. Ама те едни едри, бавно се пекат, а като им изтече водата, нищо не остава. Та днес пак купих, досега ги пекох. Сега ги чакам да изстинат и да ги беля и чистя. Иначе е почивен ден, то и утре също е неработен. Днес е някакъв религиозен индийски празник, а утре на федералната територия (каквото и да празнуват под това). Градът се е изпразнил тотално, ама мм е на работа, че е началото на година и имат разни проекти.

Още не съм стиганала до снимките от пътуването. Поне успяхме набързо да ги разгледаме.

# 230
  • при късмета
Добро утро!

Ще пиша отсъствия вече, бързо да се появите

Смърфи, премина ли бурята?
Вале, оздравяхте ли?
Джей, нямаше ли ваканция при вас, че все те притискат задачи?

Голямо мързелуване му удряме с шефа и разходки. Добре, че беше хубаво времето тези дни

# 231
Tук съм!
Ние сме без грипна ваканция и сме ужасно кисели по този повод у дома. И деца, и майка!

# 232
Онази буря мина, ма ко, ама нас всеки ден ни тресат бури. Още малко и да свършва този дъждовен сезон. То не че друг няма да дойде, ама последните седмици доста вали.

Иначе съм се овъртолила с една картичка. Идея имам, дори съм си подготвила доста от нещата, ама пусто една хартия ми обърка малко работата, та сега се чудя дали да я започвам отначало или нещо друго да мисля... Утре смятам да отида до моя магазин за крафт материали да видя каква хартия имат, може пък и да имам късмет с тази, която ми трябва.

Днес ще правя руло от тиквички с крема сирене и шунка. Ама много дълго се пече това руло, сума ти вода отцедих, а те тиквичките още пускат. Ще кажеш, че са вързани за напоителна система, хаха. Много е неприятно по чужбината с нашинските рецепти. Докато я налучкаш, изхвърляш много продукти. Добре, че беше Калинка навремето още в Колумбия, та ме светна за баницата. Сега няма бг събиране без баница. В общи линии всички рецепти са ми прекроявани, къде малко, къде повече. Като се върнем в БГ, май ще се уча наново да готвя, хаха.

Направихме лютеницата. Голямо печене, голямо нещо за 10 бурканчета, но ще стигнат за дълго време. Ние не ядем кой знае колко много, да не кажа даже, че рядко се сещаме. Сега съм си наумила да опитам да направя кебапчета. Намерих много добре обяснена рецепта. Утре ще купуваме месо за кайма. Стискайте палци да стане.

# 233
  • при късмета
Мария, казваш не намазахте вие с почивни дни. Не се ядосвай, ужасно е повечето деца да са болни. Шефа извади късмет, стоя си вкъщи една седмица допълнително, само за 2 дни беше неразположението и бързо мина, а грипната ваканция изкара здрав. Да, ама почти няма с кой да играе, че повечето деца или са болни или се възстановяват.
Смърфи, да минава дъждовния сезон, че да бързаш да излизаш ида се прибираш съобразявайки се с времето е ужасно. На тиквичките, ако сложиш малко брашно, няма ли да стане?

# 234
Смърфи, знаеш, че в рецептата за кебапчета има газирана вода, нали? Аз никога не съм правила, де. Защо не опиташ да направиш ущипци? Поне формата им е по- лесна.

# 235
ма ко - гледам да е режимно и затова сложих настърган чедър. Стана, ама отне повече време. Иначе в такива рецепти слагам пармезан или грана падано, но нямах в момента.

мариат - да, има газирана вода/бира и отделно лед. Много се меси, но имам стационарен миксер, които ще свърши тази работа вместо мен. Но само от свинско месо, тук телешкото е говеждо и има съвсем друга консистенция. Само свинско, плешка и гърди. Подправки, вода и много месене. Да видим какво ще излезе накрая.

# 236
  • София
Ма ко, оздравяхме бързо, още миналата седмица си бяхме ок, лекарката каза, че сме бижу/ чукам на дърво/.Сега сме ваканция и почиваме. И не ми се пише. Нещо нервата ме е ударила след тоя грип. Ще се оправя, не ми е за сефте да лудвам.Bowtie

# 237
Ма ко и грипна бяхме и междусрочна предстои обаче задачите никога не свършват.Карам допълнителна специализация и всеки ден почивка за мен е от полза.Ето и днес отметнах няколко неща.
Отделно имах разправии разни с градския транспорт, да видим другата седмица как ще е .
Ето сега съм сложила да се вари петела ( крилата и бутчетата , че то не е като бройлера ) гледахме го специално за днес.Сега ще направя и зелена салата и замесих и баклава ( една рецепта от мама имам).

# 238
Добро утро!!!!!
Смърфи станаха ли кебапчетата? На мен не ми се получават..... Първо не мога да намеря толкова мазно свинско - породите на прасетата са други... и второ - много на ситно я мелят каймата... Пробвах хиляди рецепти, вкл. и по БДС от времето на Балкантурист - е не стават... Кюфтетата на скара също не ми стават - единствено пържените успях да докарам...
Добре съм, освен че нямам никакво време от развеждане на сина...  имат и тестове, та дори учи диването. Сега прави някакви експерименти в кухнята с балони и брашно... имам чувството, че ще ми се наложи да правя основно почистване.... В театралния клуб скоро ще имат представление и трябва да му купувам риза, че порастна, а пък играе гангстер, но от времето на великият Гетсби... ей с такива дивотии се занимавам.
Времето е по-меко днес и смятам да постоя на скарата в двора, след това един таратор - и това е.
Усмихнат ден ви желая Kissing Heart

# 239
Ех, Гетсби....

Общи условия

Активация на акаунт