Домакини 64 / Нова година, нов още по-добър късмет!

• 73 632
  • 736
  •   1
Отговори
# 240
Калинка, ами днес купихме месото. Утре ще го меля, ама аз си го меля със приставката за мелене на стационарния миксер. После подправки, лед и газирана вода/бира и много месене, което пак миксерът ще извърши. И ще видя какво ще станат накрая. Купила съм свинска плешка и свински гърди, но си права, че видът на месото е много различен. Това ще е първият опит и се надявам да стане поне нещо ядливо. Ако ли не, здраве да е. Поне ще знам, че съм опитала.
Струва ми се, че младежът нещо започва да го тресе любовна трепет - то латино танци, то театрален клуб, охооо. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 241
Здравейте !
Смърфи искрено ти съчувствам!
Тук имаме турски и от там пазарувам български продукти. Честно казано кебапчета и кюфтета ни се прияждат  1  път годишно.
Мм реши от вече 5 г и не яде свинско.
Покрай него ние ядем 1-2 пъти годишно .
Ние минахме само с хрема вируса.
Днес ходихме да обикаляме  за обувки , че на Емо са му се пробили и пропускат.
На края поръчах в магазина и утре ще доставят номера му.

Последна редакция: сб, 03 фев 2018, 23:39 от titi888

# 242
Добро Ютроууу! Вчера и днес се е опънало едно слънчево време, вчера стана 37 градуса. Ако вали кофти, ако не вали горещо - угодия няма, хаха.

Смляхме каймата, омесихме я, сега отлежава в хладилника. Ще информирам после как се движи процеса. Дет се казва: ще яде ли ман*о баница или няма. JoyJoyJoy

Тити, наистина не е лесно тук, нито в Колумбия беше с типичните продукти, когато ти се приядат. Тук има някакви арабски магазини, вземала съм лозови листа, леща, фиде, маслини и разни такива, но не са точно като нашите. И пак е по-добре, защото в Колумбия хептен нищо такова нямаше. Ако ти се прияде нещо, първо обикаляш като гламав из различни хранителни магазини да видиш какви продукти има. После четеш из нета кое как се прави и най-накрая стискаш очи и скачаш в дълбокото, както се казва. Ако стане нещо, стане. Ако ли не, качаш да се прибереш в БГ и да си хапнеш там. То и аз се сещах за лютеница един път на високосна година, ама ей ме сега - правя поне два пъти в годината. Кебапчета ядях само на Бачково, пак няколко пъти в годината, ама сега кайма меля. Добре, че е Калинка, че доста пъти ми е давала добри съвети как да преправя някоя бг рецепта.

Хайде, бай от мен. Ще трябва да отидем до Икеа да си избереме столове, че сегашните са за смяна и собственикът одобри покупката.

# 243
Добро утро! Има ли издухани от снощния вятър?

# 244
Добър ден!
Смърфи явно го тресе младежа хормона Laughing Вчера след много обикаляне се прибрахме с черна риза и червена вратовръзка Imp Прави си снимка и я праща на момичетата, дето ходи с тях на танци и като настана една какафония.... като се почна една размяна на снимки... веднага се реши, че на днешния tea dance темата ще е червено и черно Sweat Smile та днес е с 4-и момичета облечени всички в червено-черно.... Добре поне, че не му разреших да се закичи и с червена роза, че съвсем щеше да стане като на годен циганин брат му... пък мацките му казали, че прилича на Джерард Уей..... ужас и безумие...
За да станат сочни и готини кебапчетата трябва 50:50 месо и сланина......
Ние ядем всякакво месо. Кратун каза, че може да стане вегетарианец, само ако Т-бон стека влиза в храненето...
Днес сме на агнешко с ориз и спанак. Има и една "месеница" с праз-лук и сирене и време е за следобедна дрямка Innocent
Усмихнат ден ви желая!

# 245
Ladybird_ весело е при вас Simple Smile
У дома вече взе да омръзва ваканцията , моментите в които играят тихо, без да се карат и без ползване на мобилни устройства са все по-  малко. 
Аз и баща им се опитваме да осигурим разнообразие , но на моменти ... ето днес се натоварихме в дъжда и ходихме до Джъмбо, понеже "свършили" листите за рисуване, или поне с такова убеждение останахме от снощните сълзи, е да ама не , в блока имало още 5 бр.,  ама защо да не се скарат .Та убихме 2 часа, нищо не купихме освен скицниците и няколко молива, сега рисуват.
Сутринта вече нищо не ми хрумна и направех кюфтета от картофи и коприва. Добре станаха , за снимката са със чесънче , ама за вечеря ще го хапнем. 
Скрит текст:

# 246
И моята вечеря...докато чакам кебапчетата на Смърфи!

Миш-маш с моцарела, крема сирене, сметана за готвене, яйца, масло и риган. Хвана ме яд, че нямам кашкавал и пармезан.

Джейми, и на вас да ви е сладко!
Лейди, твоя син не е за днешното време! Голям коцкар ще е!

# 247
Мноооого вкусно!!!!!!!
Сина ей сега се върна от танци превъзбуден.... играли 2 часа рок енд рол....

# 248
Калинка  супер си се забавляваш с младежа !
Мариат браво такъв модернизиран  миш маш ,не бих се сетила да направя признавам си!
Джей вкъщи е същото .Както играят мирно ,тихо и след малко има бум тряс .Емо затваря под носа на Томас вратата . Малкия почва да плаче и шоуто е голямо.
Днес например трясна вратата на душ кабината . Качвам се по стълбите и докато кажа а и Томас ми се смее изстреля се като стрела към спалнята .
Смърфи чакаме отзиви дали са станали !
Неприятно е защото все пак сме живи същества и ни се прияжда нещичко.
Едно време и ние бяхме така като живеехме тук в началото . Сега вече всичко има и все едно съм си в България .
Ние обиколихме два квартала докато на края поръчахме обувките за училище  в магазина .Голямо търчане цяла седмица за едни глупави обувки. Обаче всяка година е така . Докато намеря това, което трябва и ми харесва визуално. Направихме един шопинг , чистих , готвих пиле с ориз . Изгорих една леща и замина на боклука 😂
Прибрах се с болки в краката от обикаляне .
Емо утре е на посещение в джамия от училище . Бяха и в църква . Изучават различните видове религия .  

# 249

Добро утро Simple Smile
Хайде на кафе .Тази сутрин за последно го пия на спокойствие , утре мисля в 7 ч да ги вдигна децата, че с това стоене до късно и спане до 9ч. в сряда ще им се види трудно ставането е 6 ч.
Все по- трудно ми е да измисля менюто с това моето малко злоядо.Три неща измислих и трите няма да яде, сега извадих едно телешко и ще направя едно варено, ама месото е голямо парче и се чудя какво друго да измисля че не ми се прибира и замразява отново.
Вън отново е мрачно и дъждовно и пак ще се стои в къщи .

# 250
  • София
Привет! Ние решихме да изкараме няколко дни на село. Прекрасно е, приказно просто.

# 251
Добро утро!
Вале зимата ви е като тукашната! Само остана да се белеят агнетата! Предполагам, че супер сте се заредили! Ех Балкана........
Джейми у дома готвено телешко се яде само на варено и на винен кебап с картофено пюре.
Тити ученически обувки купувам само от кларкс - не са непоносимо скъпи, но пък измерват крака на детето и предлагат най-подходящите обувки. Приятелката ми отначало се чудеше, че давам толкова пари за ученически обувки, но сина ми изкарва годината с тях, докато тя купува няколко чифта - пак излиза същата цена, но комфорта е различен за детето, а в крайна сметка са по цял ден с тези обувки.
Забавлява се младежа... ама днес имат наказание цялата група по химия, че уж напреднали, а са се провалили на теста....Обяснението на сина е, че са имали замесник учител и той не им е преподал материала. Ще се разбере. Днес цялата група ще имат 1 час химия след часовете....избяга му ръгбито Imp за мен е по-добре, че ми писна от кални дрехи Laughing
Усмихнат ден ви желая!

# 252
  • при късмета
Добро утро!
Шефа е при баба си и затова ми е утро по това време. Допивам си кафето и ще видя какви ще ги мъдря. Ще яхам парочистачката май да изчистя на спокойствие щорите и подовете.
Калинче, браво на младежа. Ама на тази възраст лесно се носят няколко дини под една мишница.
Вале, добре сте го измислили.
И аз трябва да ходя на село, че има един теч дето трябва да оправям, ама да видим кога ще сколасам, че един приятел трябва да ангажирам.
Джейми и шефа след 2 седмици почивка, взе да става по същото време. И аз се чудя как ще ставаме за у9ще от другиден

Гушки на всички Hug аз ставам първо прахосмукачката да яхна

# 253
  • Великобритания
Привет и от мен
ние осъмнахме със сняг сутринта , т.е беше побеляло хаха , ама за час два всичко се разтопи и сега е само мокро и студено
Записхаме детето на градина , но е в листа с чакащи , питам колко дечица има преди нас и колко време ще чакаме , не можели да дават такива подробности , та сега сме в очакване .. Поне градината е хубава , и има училище към нея и е много близо до нас
Изчерпах се откъм идеи за готвене , та ще чакам да споделите нещо интересно .. Ако не мятам едни наденички на скарата и зелена салата и толкоз , който иска да яде , който не иска - сандвичи

# 254
  • при късмета
Мими, точно си мислех и ние това да вечеряме и се стягам да ходя за наденица. Шефа и довечера няма да е тук, та нещо набързо. При това мъжа ми умира за печена наденица, а шефа не е толкова по нея.
Утре като си дойде ще направя леща и още нещо

Общи условия

Активация на акаунт