Домакини 64 / Нова година, нов още по-добър късмет!

• 73 633
  • 736
  •   1
Отговори
# 255
Ма ко при мен проблема е че дребния не яде варива, затова винаги трябва да има и нещо за него че без друго в училище е на сандвичи.
От сутринта пише едни задачи и вече му омръзна , но госпожата всеки ден пуска по няколко упражнения по БЕЛ и математика  Simple Smile

# 256
Момичета, кебапчетата станаха у-ни-кал-нииии! Още не мога да повярвам, че ги докарахме сочни и вкусни. Сега търговският им вид не е много наред, ама и това ще подобрим във времето.

Мари да не гледа пържените картофи, ама то такъв кеф не може да не е пълен. Stuck Out Tongue Winking Eye

Скрит текст:

После ще чета, че след вечеря ще пълним и малко наденици.

# 257
Уау  какво им е на вида уникални са станали , ако не знаех че са в резултат на няколкодневен труд, спокойно щяха са минат в графа купешки.   

# 258
  • Бургас
Смърфи,може ли рецептата?Беше писала нещо за лед и газирана вода и ми стана любопитно.Аз такива кебапчоци не съм правила.

# 259
  • Великобритания
Mммнями , страхотно изглеждат кебапчетата Смърфи
аз се излъгах и направих и една баница , само чакам да стане и да излезнем малко , че и слънцето се показа - да ни види хах Simple Smile

# 260
Славче, разбира се:

http://batimiti.blogspot.my/2016/01/blog-post_28.html

Човекът слага бира, но накрая казва, че може да се замени с газирана вода. А тук бирата е ценен мат'рял, та затова я замених с газирана вода.

Давам малко обяснения: нямаме телешко тук, а говеждото не мисля, че е подходящо, та смесих свинска плешка и свински гърди някъде 60:40. Купувам месото и вкъщи си го меля. После го меся в планетарния миксер. Първо сложих подправките точно според рецептата, след това малко лед, малко вода, малко лед, малко вода и така докрая. После оставих да се меси още към 12-15 минути, не засякох точно. Каймата става като пастет. Следвах рецептата в общи линии. Тази вечер ги опекох на барбекюто. Много са сочни и това количество подправки е много добре балансирано. Наистина са много добри, на вкус като купешките. Сега напълнихме и наденици, тях ще ги замразя във фризера също. Малка галимация е, ама няма откъде да си вземе човек, като му се прияде. Ако някой някога ми беше казал, че ще правя такива неща, щях да се търкалям от смях, ама неволята учи.

Наденици:
Скрит текст:

Последна редакция: пн, 05 фев 2018, 16:37 от Смърфиетка

# 261
  • при късмета
Смърфи, браво! И за кебапчетата и за надениците.
  Малка галимация е, ама няма откъде да си вземе човек, като му се прияде. Ако някой някога ми беше казал, че ще правя такива неща, щях да се тръкалям от смях, ама неволята учи.
И аз да бях на твое място и аз щях да правя. Като ми се прияде нещо съм като бременните Joy Въртя, суча и докато не го направя или купя, не мирясвам. Единствената разлика с бременните е, че не хуквам поне по нощите Joy А ако няма от къде да го набавя, ще стана като някой змей лоша

# 262
О, Смърфи! Никакви картофи не видях. Очите ми отиваха все към кебапчетата и наденицата. Да ви е сладко!
Аз бях на лекар до Пловдив. Нямам урологичен проблем, да търся свестен гинеколог. Ако имате някой в предвид- свиркайте!

# 263
Добро утро, красиви! Днес ще опечем няколко наденици, да използвам, че барбекюто и без това е за миене, другите вече се замразяват във фризера. Така и така ще работи барбекюто, та сега ще скокна до магазина за малко зеленчуци и тях да ги сложа на скарата.

Мари - хммм, от една страна добре, че не е урологичен проблем, от друга добър гинеколог е трудна задача... Вече ме няма 5 години и не знам какво да ти препоръчам. Последно си ходих в Токуда, при един лекар (сега му забравих името), той обаче не израждаше, а оперираше гинекологични заболявания. Може би е идея да търсиш такъв специалист. Струва ми се, че те по-добре диагностицират гинекологични проблеми от тези, които израждат, например.

Хайде кафето, аз бягам до магазина:

# 264
  • София
Мария, веднага препоръчвам- доц. Дянкова. Преглежда само на частно. Страхотен специалист. Преди години ме оперира. Всичките си приятелки пращам при нея и са много доволни. В нета има нейни телефони, ако решиш.

# 265
Смърфи, Вале, благодаря. Ще имам в предвид. Най- вероятно, Смърфи, говориш за Карагьозов, а?

Добро утро!

# 266
А, точно за него, Мари. Ама синът, не бащата. Но сега нито го знам дали още е в Токуда и какво се случва. Но по онова време бях много доволна. Сега ходя при една местна лекарка, доволна съм. Ама ми е време за нова цитонамазка, ще трябва да си запиша час.

# 267
Добър ден!
Смърфи шапка ти свалям!!!! Страхотни са станали!!! Сега ме подлуди пак да почвам експериментите - току виж за месни заговезни сме на кебапчета....

# 268
Във Вита е Карагьозов от тази година.

# 269
Значи, Калинка, рецептата е много точна за подправките. Може би трябва да месиш 50:50 свинска плешка и свински гърди. При нас свинските гърди ги зоват pork belly. Може да сложиш и още малко газирана вода, ако е много сухо месото. Но ако имаш възможност, може би е най-добре да си купиш машинка за мелене на месо и да си го смелиш вкъщи.

Мари - дано не ми се налага да го търся, но съм с много добри впечатление от него от преди 5-6 години.

Общи условия

Активация на акаунт