Домакини 64 / Нова година, нов още по-добър късмет!

• 73 401
  • 736
  •   1
Отговори
# 615
  • при късмета
Шефа измисли за днес пиле с грах. А и по-рано излязохме да се наиграят, че ще смогна.
Калинче и тук забелязвам тази година, че по-късничко тръгват първите цветя.
При нас всичко цъфна за 2-3 дни и много го обичам това време, да мирише хубаво и да грее слънце.

Слагам пилето да се вари и ще мръдна до магазина, че на прибиране с шефа не можах.
Като е готово ще правя закуската за утре, че с яйцата и козунаците няма да имам време. Дал е зор за мекици, имам нова рецепта и ако се получат ще се похваля. До сега все не ставаха да видим сега как ще ги докарам

# 616
Докато гостите ми обикалят из Сингапур, аз направих 90 кебапчета за събирането в неделя... Мда, луд умора няма, само се изпотява. Joy Утре ще боядисвам яйцата, а в събота ще изпратя мм с гостите да се разхождат, за да направя козунаците. В събота вечерта ще ги изпратим за БГ и след това ще правя питка. Само докато се прочета и вече се уморих.Sweat Smile

# 617
След чийзкейка на Валето аз идвам с класиката- козунаци.

# 618
Много добре изглеждат козунаците Simple Smile
Вчера и днес си откарахме на село.
Вчера имахме остатъци от пица, това обядваха.
Направихме една бърза разходка до Стара Загора. Сутринта тръгнахме в 7 и в 9 бяхме там взех си документите и обратно бюрократцина по селския имот подхванахме, и от там в градината.
Днес се наложи пак до общината да се разходим ( още 15 км) и в 9 на село и се върнахме сега.Наготвих домати с ориз, имаха и спагети от снощи.
Резултата всички изморени , картофи и царевица засяти.
Утре ще боядисаме яйца и съм обещала и козунак, дано имам сили да стана.

# 619
Добро утро!
Мария страхотни са станали козунаците ти!!!!
Ма ко аз от много проби съм си стигнала до една рецепта за мекици, на която тестото се прави предния ден и втасва в хладилника - супер ми е, че сутрин хич не ми се меси.
Джейми поне приключихте ли с бумагите?
Смърфи ти кибапчийница ли ще отваряш Laughing Те в ресторантите правят по-малко заготовка!
Сина и мъжа заминаха за Бристол - ще се върнат към 22часа и дадоха команда за яйца и козунаци в събота, че искали и те да участват....
Трябва да намеря рамка за едно гобленче, което завърших. Такова е
Скрит текст:
Усмихнат ден ви желая!

# 620
  • при късмета
Яйцата са боядисани, съхнат тези в памука. Тестото за първата доза козунак, машината казва, че ще е готово след 15 мин.
Мария, браво за твоите!
Калинче, аз хич не съм по гоблените, но този е много симпатичен. Не знаех, че има китайски мотиви. жбата какво символизира, виждам, че целия е в монети, но при техните мотиви, те са си задължителни.

Мекиците станаха супер, добре, че в друга тема, покрай играта на София мел ме светнаха. Прави се тестото единствено от брашно за кекс и кисело мляко. Има такова готово брашно, в него има всички нужни набухватели. Станаха точно като купешките, с които шефа прояде мекици, но вече ги няма, а аз не мога да уцеля подходяща рецепта. Вчерашните изобщо не оцеляха до закуска, но тестото се забърква за минути. Ако искаш го разточваш и правиш кръгчета с чаша, ако искаш с намазнени ръце късаш от него, оформяш и в олиото. Без да имаш готово тесто, от забъркването да слагането на масата отнема около половин час и може да ги правиш в последния момент, че не чакаш никакво втасване.

После и аз ще показвам козунаци. Ако станат де Joy Нищо, че още сме в новогодишната тема Joy

# 621
Ма ко дай рецептата. Имам такова брашно. Гоблена е "планината на парите" - йероглифите са за планина и пари, а жабата е символ на богатство и финансов успех - един вид активирам си богатство Smiling Imp

# 622
На мен ми се развали кантарчето и нищо не мога да отмеря за рецептите. Ако не е батерията, утре ще купувам ново по спешност, че в събота кьорав козунак няма да мога да направя. Иначе днес боядисах яйцата. Гостите още не са върнали от Сингапур и реших да използвам времето, че в събота за кое по-напред ще стигне.

Калинка, ами много хора се събираме, та да не остане някой гладен, хаха! Много хубав тоз гоблен, както съм и на вълна Япония в момента, тъкмо ми е.

Нямаме такова брашно тук, тоест има готово брашно за кексове, в което има уж всичко, ама дали е същото като на София мел. Ще потърся етикетите да видя.

# 623
Смърфи разглей да ги ако ти е интересно
https://panna-stitch.com/shop/?filter=theme:28-5
и моето е от брашната с набухватели - правих с него козунак и стана по-добре отколкото с обикновенното.

# 624
Ауу, Калинка, много са яки тези гоблени. Ама аз гоблем през живота си не съм пипала, хаха. Всички казват, че са много успокояващи, ама като се знам какво съм чудо, едва ли ще изтрая да ушия един. Поне хубавото е, че навремето в училище ни учеха да шием, бродираме и т.н. Сега май няма такива часове.

# 625
  • при късмета
Калинче, това е рецептата, брашното за кекс го размесваш само и единствено с кисело мляко, докато ти стане на тесто на което ще ти хареса консистенцията. Казаха ми на една кофичка кисело мляко, почти цял пакет брашно, но аз правих 2 пъти по половин доза. Сипвам киселото мляко в дълбока купа и добавям брашно, докато стане на тесто. Първоначално бъркам с лъжица, като стане на трохи си го меся в купата.
Не знам при теб с киселото мляко как стои въпроса, брашно с набухватели като за кекс сигурно ще намериш.
Смърфи, ето ти картинка да не се мъчиш
https://www.sofiamel.bg/bg/products/produkti-za-doma/18

# 626
Е сега с тия мекици ще ме карате и аз да търся и правя.Защото това втасване ме отказва все.А щом става толкова бързо няма проблем.
Два пъти правих козунаци ама вчера нещо ми мирише и дозата ще замине .Но днес си станаха моите пухкави козунаци и ароматни. Бързо ,лесно и вкусно става с машинката дето меси вместо мен.

Още са топли ,хапвайте.
Чета ви ама не остава тия дни време да пиша.Е днес се оправих рано и да се отчета.Яйцата ще се боядисват в събота,не си дадох днес зор козунак и яйца да са на едно.Има време.

# 627
  • при късмета
Писе, видах ги, много добре изглеждат.
И аз съм готова
Скрит текст:
Утре ще направя още една доза, че 3 вече са обещани, а другите 2 изобщо няма да оцелеят до неделя

# 628
Добро утро!!!!
Лелееее слагам кафето, че с толкова прекрасни козунаци как да не закуси човек!

Ма ко веднага ще се пробва рецептата!!!
Смърфи тези гоблени са супер, защото първо са малки, второ са само кръстче, трето са с малко цветове. Не са типа "вилеров" гоблен - там се шие с гобленов бод, нито като моята негърка, където е пълно с 1/2, 3/4 и цяло кръстче, както много контур и френски възли.... Един вид е точно за начинаещи. Сега ще поръчвам "здравето", но там ме притеснява черната основа, че малко не довиждам....
Аз утре ще правя яйца и козунаци. Днес отивам за агнешко.
Усмихнат ден ви желая!

# 629
  • гр.Варна
Ма Ко поклон пред теб.Аз такова нещо не мога да сътворя ни в машината,ни с ръце.Добре че щерката е тук за празниците,че вчера боядиса яйцата.Много се смя , щото БГ яйцата не хващаха Австрийската боя.Аз с тоя ремонт в къщи не съм за празнуване в момента.Добре че Дени го нямаше до сега ,но утре си идва от екскурзия и ще се озове в територия на бомбардировки:stuck_out_tongue_winking_eye:Весели и спокойни празници момичета.

Общи условия

Активация на акаунт