Домакини 64 / Нова година, нов още по-добър късмет!

• 73 400
  • 736
  •   1
Отговори
# 630
  • при късмета
Мерси, Плами, но не мога да стъпя на малкия пръст ни на Писето, ни на Валето, гледам, че и Мария се е справила повече от добре.

А с яйцата се ядосах. Тази година мислех да ги правя със сладкарска боя (защото синьо и зелено така и не харесах на боите за яйца), обаче хич не ми се получи. Една приятелка ми каза какво да правя, тя само така ги боядисва и уж елементарно, ама и на мен яйцето грам не хващаше. Добре, че за всеки случай бях взела и обикновенна боя. Но пък за малко се ядосвах, каквито, такива.
Още една доза ми е готова и ставам да я оплета, че ги подкарахме готовите Joy Шефа вчера много ми помага, за последните 3 козунака всички фитили ми разточи. Миналата година пропуснах белите череши и сега нямам за патентованата ми плънка, правя ги с бели стафиди и шоколад

# 631
Всички козунаци които видях са супер, моя няма да показвам , за проба е одобриха ги (ама тя рецептата ми е една и съща всяка година) Яйцата само червена боя купувам че нямам сладкарска иначе останалите цветове са сладкарски и се замислям да си поръчам една червена за догодина .
Опитвам се да се разболея точно сега за празника.Друго не ме е яд ами няма да мога да нагушкам племенниците а ги виждам на двете години веднъж.

Последна редакция: пт, 06 апр 2018, 18:44 от J_M_M

# 632
Джей не позволявам,я му удари една малка и пресен чесън и да си здрава.
Ма ко моите козунаци не са така красиви като твоите.
Плами щом имаш помощничка продължавай с ремонта и почини само по празниците.
Аз пак да се оплача ли, да се смея ли, вече не знам,няма днес вода. Обаче пуснах една доза великденски курабии,ходихме  да напазарим  уж да взема още краставици е то вече са прекалили с цените 4,50 са.Ми не взех пък,имам от преди няколко дни като взех на 1,99. Яйцата утре ама защо толкова се притеснявате,все стават красиви,аз хич и не ги мисля каквото станат,само да не се спукат.

# 633
Ами аз без чесън не сядам вечер, не помага .Сега ударих един Геломиртол, ами река Амазонка я надминах....
Утре как ще правя козунаци не знам.
Днес само на компа стоя, изчетох толкова много неща и вече нищо не помня.Ама друг вид работа не пипам.
Сега ще укротявам младежите че от бездействие почват да се карат.

# 634
Добро утро!
На по едно бързо кафе и да се разпределят задачите!
Джейми бързо да оздравяваш!
Писе дано водата ви не спира! Какви са тези краставици бе!?! Аз от където пазарувам са целогодишно по 45ст. за брой....продават и по половин краставица...
Изпих кафето и отивам да зареждам машината и да почвам яйцата.
Усмихнат ден ви желая!

# 635
Боядисах яйцата,ама тази година хем на пара ги варих,много се изпочупиха.Angry На 4 пъти ги варих ,че хваща по 11 бр ами във всяко имаше по 23 счупени.Напълних един картон здрави де.
Сега пуснах още една доза козунак и после да си сваря плешката за утре.Един душ-ако има вода и съм готова.
Калинка възползват се от празника в бг и са надули и салатата,и краставиците,друго не видях.
Снощи беше страшна буря -гръмотевици,светкавици и порой,днес си има слънце и е топло.
Пожелавам ви весел празник момичета-бъдете живи и здрави!!!
Да видим утре кой ще е борец.Smiley

# 636
Писе, и аз сега варя на пара.Колко време се варят така?

# 637
А, какво е това варене на пара? Rolling Eyes
Аз съвсем простичко си ги сложих в две тенджери върху хавлии (30 броя общо) и ги включих на най-слаб пламък (на газ сме). И така бавничко, бавничко се свариха и имам само едно пукнато, защото го ударих без да искам. Но тук не са чисто бели, а леко кремави и има едни с лек синкав отенък. Получиха се хубави цветове. Ама я свърших тази работа още в четвъртък. Днес направих две дози от козунаците със сметана - 2 големи и 3 по-малки. 3 от тях станаха с добра плетка, 2-та цъфнаха като майска роза, хаха. Ама единият вече е изяден тоест дегустиран (много вкусен с конци), а другата майска роза вече е на летището и чака самолета. Хаха, дадох го на гостите, хем да спазим традицията, че мм е кръстник на детето, хем и да имат да си хапнат по време на полетите.
Сега чакам питката да втаса, тя заедно с козунаците отива на парти утре. Stuck Out Tongue Winking Eye

Леле, Писе, ама колко яйца си варила?

# 638
Имах само 1 спукано. По него се ориентирах, че са готови. Яйцата ги цопнах в боята и ги зарязвам. Децата тази година биха отбой. То и на мен не ми се занимаваше....

# 639
  • при късмета

# 640
Воистина воскресе!

# 641
  • София
ВОИСТИНА ВОСКРЕСЕ! ДА СА БЛАГОСЛОВЕНИ ДОМОВЕТЕ И СЕМЕЙСТВАТА НИ! ДА Е МИР И СПОКОЙСТВИЕ, ДА Е СВЕТЛО И ТОПЛО В ДУШИТЕ НИ. ВЕСЕЛИ ВЕЛИКДЕНСКИ ПРАЗНИЦИ, МОМИЧЕТА ОТ БЛИЗО И ДАЛЕЧ!

# 642
  • Germany
Христос Воскресе! Честит празник, момичета! Здраве, щастие и любов в домовете ви!

# 643
  • гр.Варна

# 644
Весел празник!

Общи условия

Активация на акаунт