Домакини 64 / Нова година, нов още по-добър късмет!

• 73 619
  • 736
  •   1
Отговори
# 180

... Е, те плетенето е вече висш пилотаж за мен.
Не си се захванала, не си се научила!

# 181
То добре че са събота и неделя да сготвя нещо, през седмицата никаква ме няма добре че мъжа беше отпуска че той ме отменяше изцяло в домакинстването.

# 182
  • при късмета

Ама всички може да си купите в БГ козунак, а на нас като ни се прияде
Това си е аргумент и ти прощаваме Grinning

# 183
Аз не мога да си купя, Смърфи. Режимчето не ми го позволява. Обаче доволно го мириша в магазина, докато чакам да ми подадат яйцата.

# 184
Мариат - можеш, но не трябва. Stuck Out Tongue Winking Eye Ако можех да помириша, хич нямаше да ми минава през ума да правя. То два пъти на година, не е кой знае какво. Засега удържам да не ям, ще видя как ще е утре.
Хайде, лека нощ от мен. Тук вече стана утре.

# 185

... Е, те плетенето е вече висш пилотаж за мен.
Не си се захванала, не си се научила!
Ето Мария ти е отговорила.До като стоиш в къщи,пущаш клипове и плетеш.
Уж и козунака не ти ставала,ама ето изкуши ни.
Аз също се развихрих в кухнята.Сварих пилешко месо,едното стана супа-дали, че е пълно със зеленчуци и се сгъсти,после бисквитена торта.А другото месо ще мисля какво да бъде за утре.

# 186
Писе, правила ли си пилешка мусака? Много я яка.
Вариш пилето с малко сол/вегета/черен пипер. Накъсваш го.
Пържиш картофи на тънки кръгчета. Не до готовност, но да омекнат. Редиш ги в тавичка. Долният пласт от картофи освен да покрие дъното да бъде по- солиден. Върху тях редиш пилешкото месо. Настъргваш кашкавал. От бульона на пилето+ мазнина+брашно+ подправки(може кубче гъбен бульон, малко индийско орехче) правиш сос бешамел. Заливаш манджата и леко ратръскваш тавата. Върху соса редиш пак един ред пържени картофи, но вече може и по- рехаво. Отново заливаш със сос и настъргваш кашкавал. Печеш 20-30 минутки, докато се запече кашкавала. Когато сервираш топла е по- течна. А като изстине- не. Тогава може да я сервираш а парче лимон. Ние много я харесваме.

# 187
Добро утро!!!
Смърфи страхотни козунаци! Плетката ти се е разкъсала точно колкото трябва!
Мария благодаря за рецептата - тази пилешка мусака ще се прави!
При нас пак прехвърча сняг Grinning
Аз не видях на Писе новите изкушения....
Иначе аз си начесах художествената краста с една картина, която се оцветява под номера - стана страхотна!

Усмихнат ден!

# 188
Лейди, това готовия продукт ли е?
Браво!

# 189
Да - нищо сложно, само нерви да имаш Grinning

# 190
Леле, Калинка, рИспект! И хич не е малко да имаш нерви за такова нещо, браво!

Мария, ако ядеш патладжани, тази пилешка мусака я направи с гриловани/запържени патладжани. Половин тава с патладжани за теб, половин тава за другата част от фамилията, че предоплагам няма да я ядат с патладжани. И няма нужда от сос бешамел, само с кашкавал също ще е супер!

ММ гледа Гришо и се ядосва, аз за да не се ядосвам, си вися в ютюб и гледам едни нови техники при картичките.

# 191
О, аз патладжаните ще ги изям, само докато наредя манджата. Голям фен съм им!

# 192
  • Великобритания
привет от новата къщурка
преместихме катуна , с не 300 , а с 1000 зора
колко е верно , че човек квото сам си направи , никой не може да му го направи .. Ангажирахме агенция за преместването , всичко точно , дойдоха момчетата , дигнаха квото им казахме и остана още 1 тон неща , които аз викам на ММ , че не искам да ги давам , ще ми ги счупят (нищо че има застраховка ) и се наложи да правим 6 курса с колата ,
На всичко отгоре черен ден за нас , обадиха се сутринта че на ММ майка му е починала от инфаркт ..та багаж ли да мести , полет да резервира ..въобще цял ден беше като зомби , изпратихме го сутринта в 4 и като сме откъртили с детето  до 11 и 30 днес
Аз пък си сецнах нещо кръста с тия багажи и съм като робокоп днеска ..само успях да направя място да сядаме , сложих тв да гледаме поне и толкоз .. нищо не мога да дигна и преместя , като се върне ММ в сряда го чака много работа ..
Иначе само да кажа , че ни е много хубаво , топло и удобно , въпреки че , всичко е с главата надолу и кашоните са навсякъде хахха

# 193
Мимито, съболезнования.
Ако не можеш да подреждаш, то поне качи няколко снимки на къщичката.....И ние сме хора, трябва да оплакнем очите.

# 194
  • при късмета
Мими,  съжалявам за свекърва ти! Ще се наредите, нека мъжа ти се окопити.

Общи условия

Активация на акаунт