Тест за овулация - въпроси / тема 7 /

• 87 684
  • 747
  •   1
Отговори
# 195
Според мен е положителен Simple Smile Вижда се ясно, че тестовата линия е по-тъмна. Яйцеклетката живее до 24ч, а сперматозоидите до 5 дни могат зависи от условията. Действайте още тази вечер, за да може сперматозоидите да дочакат яйцеклетката Simple Smile Успех!

# 196
  • София
Ние пък имаме препоръка от доктора като видим + тест да изчакаме 24 часа и тогава да започнем. Един вид да се насъбере материал и мислим да го послушаме, защото предните месеци пробвахме всеки ден и нищо не стана. С нормална спермограма сме.

# 197
Честно да кажа и аз не знам как да действаме.  Не сме правили изследвания като спергмограма засега, дано не се и налага. Мисля да действаме всеки ден от днес и в следващите два дни, пък ще видим..

# 198
Да, и аз знам, че не е хубаво всеки ден, а поне през ден, за да се ''концентрира''. Всичко зависи от двойката. Ако се прави всеки ден - при + се изчаква, ако не - може да се действа в деня на + тест Simple Smile

# 199
В последните 3 дни се въздържаме умишлено. Надявам се от днес като започнем да са добре концентрирани. То не е въпрос на схеми ама надеждата и желанието какво ли не правят с нас..

# 200
Здравейте , надявам се да ме приемете във вашата тема. Първо да се представя , с мъжа ми правим опити от 1 година. Миналата година пролетта имах мисед в 11г.с. , подновихме опитите Юни 2017 и от тогава нищо. Решихме от този месец да действаме с тестове , прочетох тук, купих тестове , но имам няколко въпроса, на които се надявам да получа отговор.
1.   Цикълът ми е редовен на 28 дни , в упътването пише да се почне на 11 ден , и е даден пример , ако кървенето е започнало на 4 март да се почне на 15 , но това реално се пада 12 ден. Последният ми цикъл започна на 29.01 , вчера направих първи тест ОК ли е така.
2.   От какво значение е часът за тестване , в упътването пише от 10 до 20 часа, а тук 14-18 (по спомен), в този интервал съм на работа и би ми било неудобно да правя тестове в офиса, вчера го направих в 19?
3.   От какво значение е пиенето на вода и не ходенето до тоалетна?
Извинявам се , ако въпросите ми са глупави , но съм тотален лаик явно.

# 201
Здравейте , надявам се да ме приемете във вашата тема. Първо да се представя , с мъжа ми правим опити от 1 година. Миналата година пролетта имах мисед в 11г.с. , подновихме опитите Юни 2017 и от тогава нищо. Решихме от този месец да действаме с тестове , прочетох тук, купих тестове , но имам няколко въпроса, на които се надявам да получа отговор.
1.   Цикълът ми е редовен на 28 дни , в упътването пише да се почне на 11 ден , и е даден пример , ако кървенето е започнало на 4 март да се почне на 15 , но това реално се пада 12 ден. Последният ми цикъл започна на 29.01 , вчера направих първи тест ОК ли е така.
2.   От какво значение е часът за тестване , в упътването пише от 10 до 20 часа, а тук 14-18 (по спомен), в този интервал съм на работа и би ми било неудобно да правя тестове в офиса, вчера го направих в 19?

Здравей, като за първи месец ги прави в по-дълъг период примерно от 9 до 15,16 ден. Най-важното е да са в един и същи час, щом вчера си го направила в 19, прави и следващите по това време. Въздържайте от пиенето на течности и ходенето до тоалетна 3-4 часа преди теста, за да не се разрежда урината.
Успех!

# 202
Здравейте и от мен, момичета  Hug

Четейки темата разбрах че тестовете които съм правила досега са били основно пари хвърлени на вятъра. Бяха ми казали да ги правя през ден, без значение другите фактори като еднаквия час, пиенето на вода и пр.

Ще започна накратно за себе си. Имаме едно детенце на почти 7 и правим опити от около 1.6г може би вече но не се получава. Също така сме и с мъжки фактор.

Моят цикъл изобщо не е редовен - идва си когато си иска, понякога и пропуска в месеца и проблемът е че аз действително не знам кога да започна с тези тестове и ще съм ви благодарна ако ми помогнете.

Декември месец Ц е бил на 9.12
Януари месец 13.01

Бихте ли ми казали как точно трябва да изчислявам? Така като гледам от първия ден декември до първия ден на Ц януари са били 36 дни.

Може би след няколко дни би трябвало да ми дойде следващият. След това откога се очаква че трябва да започна с тестовете?  Rolling Eyes

# 203
Здравейте и от мен, момичета  Hug

Четейки темата разбрах че тестовете които съм правила досега са били основно пари хвърлени на вятъра. Бяха ми казали да ги правя през ден, без значение другите фактори като еднаквия час, пиенето на вода и пр.

Ще започна накратно за себе си. Имаме едно детенце на почти 7 и правим опити от около 1.6г може би вече но не се получава. Също така сме и с мъжки фактор.

Моят цикъл изобщо не е редовен - идва си когато си иска, понякога и пропуска в месеца и проблемът е че аз действително не знам кога да започна с тези тестове и ще съм ви благодарна ако ми помогнете.

Декември месец Ц е бил на 9.12
Януари месец 13.01

Бихте ли ми казали как точно трябва да изчислявам? Така като гледам от първия ден декември до първия ден на Ц януари са били 36 дни.

Може би след няколко дни би трябвало да ми дойде следващият. След това откога се очаква че трябва да започна с тестовете?  Rolling Eyes

Ако водиш статистика на МЦ, провери кой е най- късия ти цикъл за последната една година. Ако той е примерно 35 дни и приемем, че лутеинната ти фаза е 14 дни, би означавало, че овулацията ти е около 21 ден. Но няма как да си сигурна. Моя съвет е този мусец да се запасиш с няколко пакета тестове и да тестваш от 12-13 ден до отрицателен.
Щом пробвате от година и половина може би трябва да пуснете няколко изследвания, ако вече не сте го направили.

# 204
Скрит текст:

Здравей, като за първи месец ги прави в по-дълъг период примерно от 9 до 15,16 ден. Най-важното е да са в един и същи час, щом вчера си го направила в 19, прави и следващите по това време. Въздържайте от пиенето на течности и ходенето до тоалетна 3-4 часа преди теста, за да не се разрежда урината.
Успех!

Благодаря за отговора

# 205
Здравейте!
Както ви казах имах положителен тест за О преди 3 дни (8.02). Днес ставам и при забърсване имах еднократно бледорозово зацапване. Имате ли идея от какво може да е? Има ли общо с ову или да се притеснявам и да търся док?

# 206
При О понякога се получава. Ако е това , не е проблем. Но ако забележиш че продължава по-дълго, или се появява и през други дни от цикъла,  ще е добре да се консултираш с док.
      Принципно еднократно зацапване може да се получи и от спукано капилярче, случва се понякога и също не е проблем.

# 207
Здравейте, дами,

От петък имам цервикална слуз прозрачна, разтеглива. Правихме опити на същия ден и на следващия. Днес е третия ден и пак ще направим. До колко дни настъпва овулация след появата на ЦС? Зная, че не е хубаво всеки ден да се прави, но ме е страх да не я изтърва.

Последна редакция: нд, 11 фев 2018, 20:32 от Dani_dani_p

# 208
  • София
При мен такава ЦС се появява 2-3 дни преди О. Не знам каква е логиката Simple Smile

# 209
Идеята е ЦС да осигури оптимални условия за живот на сперматозоидите, както и по-лесното им придвижване. Затова се случва 2-3 дни преди овулация, за да имат време плувците да стигнат до Я Simple Smile

Последна редакция: пн, 12 фев 2018, 19:32 от Peoney

Общи условия

Активация на акаунт