С огромен копнеж чакаме февруарски бебевалеж!

• 56 730
  • 740
  •   1
Отговори
# 525
  • София
И до моя термин не остана, 5.02... та затова си търся индикатори, че съвсем скоро ще се започне. Имам някакви спорадични болки, имам си бракстън, не знам как е шийката. До вторник ще тръпна и ще чакам да разбера

# 526
И до моя термин не остана, 5.02... та затова си търся индикатори, че съвсем скоро ще се започне. Имам някакви спорадични болки, имам си бракстън, не знам как е шийката. До вторник ще тръпна и ще чакам да разбера
Аз съм в четвъртък на преглед и аз така нямам търпение. Моят термин е на 09.02 А това че ако не е слязло бебето до раждането надолу задължително режат май наистина е така, защото тази приятелка дето ражда преди 4 месеца до последно не слизало.Ражда 12 часа и накрая щели да я вкарват за секцио спрели и упойката, нарочно да видят дали няма да тръгне и то тръгнало за 3 минути слязло по асансьора хаха. Казали и, че не слизало заради усукана пъпна връв 2 пъти се била усукала. Това същата тази с тайминга. Ама то всичко е супер индивидуално, така че да не се притесняваме за такива работи.

# 527
Аз съм чувала, че когато корема се смъкне достатъчно, спират киселините и дишането става по-леко.

# 528
Промяна в урината нямам,но желязото което пия допълнително си показва ефекта при другата дейност Stuck Out Tongue Winking Eye,така че може и от лекарствата ви да е.
Моят корем на два пъти се смъква,лично аз го усещам като допълнителна тежест ниско долу и като се загледам в огледалото се вижда разлика.Сега пак се е вирнал,и двата случая бяха след претоварване.Вече съм в 39 седмица,а никакви индикации,освен падналата тапа преди 2 седмици,даже тогава след прегледа не усещах контракциите които отчиташе апарата.Малкият си се върти като пумпал,но си е с главата надолу и гръбчето от ляво,ритниците си ги получавам отдясно под ребрата.Иначе си хълца слабо и рядко за разлика от мен,аз хълцам доста често и странно Grinning

# 529
Промяна в урината нямам,но желязото което пия допълнително си показва ефекта при другата дейност Stuck Out Tongue Winking Eye,така че може и от лекарствата ви да е.
Моят корем на два пъти се смъква,лично аз го усещам като допълнителна тежест ниско долу и като се загледам в огледалото се вижда разлика.Сега пак се е вирнал,и двата случая бяха след претоварване.Вече съм в 39 седмица,а никакви индикации,освен падналата тапа преди 2 седмици,даже тогава след прегледа не усещах контракциите които отчиташе апарата.Малкият си се върти като пумпал,но си е с главата надолу и гръбчето от ляво,ритниците си ги получавам отдясно под ребрата.Иначе си хълца слабо и рядко за разлика от мен,аз хълцам доста често и странно Grinning
А като казваш че ритничетата са под ребрата имаш предвид под самата "клетка"на ребрата или нежду линията на най-долното ребро и хълбока? Извинявай за въпроса , но на мен ми казаха че беба е с гръб към моя, което било най-лошата позиция и от няколко дена се опитвам да я обърна...сега ме рита само от дясно между най -долното ребро и хълбока.

# 530
При мен корема ми е ниско и някои познати още в 8ия месец ми обърнаха внимание с коментари преди да знам какво трябва да означава. Док ми обясни, че това зависи от предните коремни мускули, така че не знам дали ше позная ако падне ниско. Това което със сигурност усещам е тежина от самия корем като се движа, а дори и анестезиологът отбеляза, че е голям. Терминът ми е 16.02. та не знам до кога ше изкарам. По ми е непонятно това, че ми казват че трябва да усещам не по-малко от 10-12 движения на бебето на ден. Това 10-12 пъти ли са или толкова удари. При мен мисля, че са по-малко 10-12 пъти. Дори някои движения се получават ако не съм седнала удобно и не знам те броят ли се...

# 531
Аз си броя всяко движение ритниче,  завъртане, бутане дори и хълцане Blush После всяко бебе си има характер, важно е да си прави типичните за него/нея неща.Например твоето бебче може да будува повече нощем. Ако се чудиш пии вода или яж и легни  на ляво, после брой 😊

# 532
В дясно под ребрата но от вътрешната част на самата матка се усещат.Редовно си му виждам гръбначето отгоре на корема ми,като съм легнала по гръб и тръгна да ставам му се очертава от ляво на дясно над пъпа.Пробвай да ставаш от легнала по гръб или някой да те вдига леко и сама ще видиш как му се очертава гръбнака по корема ти и под твоите ребра.Това че е обърнат към твоя гръбнак,не означава че не може пак да се обърне,в групата във фейса коментираха разни упражнения и техники да го накараш да се завърти.
Движения не броя,моят има часове в които прави по 100 премятания,ритника,юмручета,хълцания и връткане на дупето и часове в които не мърда колкото и да го закачаш.Така се бях филмирала миналия месец,всяка сутрин ме будеше като ми е пълен мехура с ритници,да ставам да му освободя място.Е една сутрин в десет се събуждам и осъзнавам че не съм станала,а той не е мърдал от вечерта.Почвам да го закачам,ям шоколад,лежа по гръб,никаква реакция.Бях се панирала,обсъждахме да ходим на преглед даже ако не мърда още малко и както си лежа и го дразня да реагира такъв шут ми заби в черния дроб,че ми причерня от болка.И си го оставих да си спи и мързелува,от тогава не се тревожа ако стане по продължително затишието-и той спи и мързелува все пак,има си и пасивни часове.

# 533
Здравейте
Аз съм априлка , но ви чета редовно и това което дискутирате е винаги интересно. Пожелавам на всички безпроблемно раждане Hug

# 534
Момичета вие ще си взимате ли с вас бебешките дрешки в болницата или след раждането ще ви ги донасят ? Simple Smile

# 535
  • София
Чудя се. Мисля да ги подготвя и мъжът ми да ги донесе примерно на втория ден

# 536
  • София
Приготвила съм дрешките за изписване и ММ ще ги донесе в самия ден заедно с дрехите за мен. Може да сложа само една пелена за болницата ако случайно ми потрябва.

# 537
  • у нас
А съм сложила всеки необходимо за бебето в бягажа.

# 538
По какво се разбира дали водите не изтичат по малко?През цялата бременност си имам течение и се притеснявам, да не сбъркам водите с него....ако един вид водите изтичат по малко и едновременно с течението или е невъзможно да се сбъркат? Иначе количеството е около чаена лъжица на ден и далеч не е нонстоп....
Иначе и при мен всичко си е в багажа Grinning

# 539
  • София
На мен напоследък ми се случва това с бистро течение. Супена лъжица веднъж или два пъти дневно, не всеки ден. Но водите са ми в норма, та не се шашкам. Според мен е точно това, леко леко си изтичат.

Общи условия

Активация на акаунт