Води ли защитата на жените от насилие, до признаване на гей браковете?

• 457 462
  • 8 002
  •   1
Отговори
# 7 530
  • София - Рим и обратно
Да, и аз чакам някакви логични доказателства, че който не примира за джендър обучения по експерименти с пола и мастурбиране, значи гледа Фики на плазмата. Както и че българският мъж, който няма общо с хомосексуализма, обича да бие жена си.
Не вярвам привеждащите подобни аксиоми да си вярват, по-скоро смятат аудиторията за особено малоумна.

# 7 531

Кого обслужва КС е ясно отдавна, едва ли трябваше да чакаме решението за ИК да ни го покаже.

Факт е, че в случая освен някои очевидни глупости записани в тази ИК (вкл. и финансови), решаващо за решението бяха обществените настроения, а те бяха категорично против приемането на документа.

Ами не знам, аз явно съм от наивниците. Simple Smile

Не мисля, че обществените настроения би трябвало да влияят на тълкуването на правни въпроси? Това значи, че конституцията е парче хартия, която всеки може да интерпретира така че да се хареса на този или онзи по-силен или по-силно викащ.

Иначе достатъчно държави са ратифицирали конвенцията (включително почти всичките ни съседи) и аз още чакам за примери как са почнали в резултат да учат децата за секса от 3-годишни или как са приели гей-браковете. Или поне да са си променили конституциите или да са забранили сватбите.

# 7 532
  • София
'Кафе с мед', логиката е  - не всички противници на ИК са фенове на Фики, но всички фенове на Фики са противници на ИК

# 7 533
# 7 534
  • София
Ако това, че не съм юрист означава да мисля самостоятелно, а не чрез линкове към чужди мисли
Ако означава да не обличам всяка мисъл в тонове безполезна реторика и да се изразявам кратко
- да, не съм юрист и се гордея с това.

Тъй като ме обвиниха, че съм докладвала някого си - не само че нямам такава практика, но виждам двоен стандарт в това, че се трият мои постове, не по-обидни от насочените към мен, които си стоят.
Явно модераторите са от другия лагер

# 7 535
Не мисля, че обществените настроения би трябвало да влияят на тълкуването на правни въпроси?
Те НЕ влияят.
Конст.съдии явно са вникнали в нещо което на теб Лично ти се обяснява от страница първа, а именно нормите на Истанбулската др.сня
Изследването на общ.мнение показа и че над 80% от българите също са успели да разберат за какво иде реч.
На останалите около 10 % и Господ не може да им помогне.

# 7 536
  • Чужбина
Ако това, че не съм юрист означава да мисля самостоятелно, а не чрез линкове към чужди мисли
Ако означава да не обличам всяка мисъл в тонове безполезна реторика и да се изразявам кратко
- да, не съм юрист и се гордея с това.

Тъй като ме обвиниха, че съм докладвала някого си - не само че нямам такава практика, но виждам двоен стандарт в това, че се трият мои постове, не по-обидни от насочените към мен, които си стоят.
Явно модераторите са от другия лагер

Мила Куку, един куп мои постове бяха изтрити в тази тема. Явно някой ги докладва.

Извод: Модераторите трият постове на потребители, независимо от отношението им към ИК.

Лек ден на всички фенове и противници на ИК.

# 7 537
Иначе достатъчно държави са ратифицирали конвенцията (включително почти всичките ни съседи) и аз още чакам за примери как са почнали в резултат да учат децата за секса от 3-годишни или как са приели гей-браковете. Или поне да са си променили конституциите или да са забранили сватбите.

Сега, твърдението, че "достатъчно държави са ратифицирали конвенцията" е със същата тежест като твърдението, че "достатъчно държави НЕ са ратифицирали конвенцията". И за да не си говорим празни приказки, статуса към днешна дата е тук:

https://www.coe.int/en/web/conventions/full-list/-/conventions/t … ures?desktop=true

Няма как да не направи впечатление, че повечето големи държави не са ратифицирали, ЕС не е ратифицирал, а дори и повечето от ратифициралите имат забележки и резерви.

Интересно ми е и как ще коментирате излезлите вече доклади на ГРЕВИО - Австрия. Албания, Дания, Монако, особено в частите им за финансиране на НПО-та и въвеждането на джендър обучение в училищата. Дано да доживеем да видим и доклад за Турция. Би трябвало да е тази година Simple Smile

Последна редакция: вт, 31 юли 2018, 12:42 от Rumen_s

# 7 538

Сега, твърдението, че "достатъчно държави са ратифицирали конвенцията" е със същата тежест като твърдението, че "достатъчно държави НЕ са ратифицирали конвенцията". И за да не си говорим празни приказки, статуса към днешна дата е тук:

Твърдението ми е, че има достатъчно материал (вкл. от близки като манталитет до нас страни), за да се прецени дали това, което се размахва тук като плашило, е базирано на реално случващо се в резултат от ИК. И не - нищо такова не се случва. Нито сексуално обучение в детските градини, нито въвеждане на гей бракове, нито улесняване на процедурите по смяна на пола. Просто защото тези неща нямат общо с ИК.

Аз съм съвсем ок да се дискутира ИК по същество - било в частта за финансирането, било в частта за образованието. Но да е наистина по същество, а не в стил ла*няни медии. За съжаление, поради всенародната истерия, това е утопия.

# 7 539
  • Чужбина

Твърдението ми е, че има достатъчно материал (вкл. от близки като манталитет до нас страни), за да се прецени дали това, което се размахва тук като плашило, е базирано на реално случващо се в резултат от ИК. И не - нищо такова не се случва. Нито сексуално обучение в детските градини, нито въвеждане на гей бракове, нито улесняване на процедурите по смяна на пола. Просто защото тези неща нямат общо с ИК.

Аз съм съвсем ок да се дискутира ИК по същество - било в частта за финансирането, било в частта за образованието. Но да е наистина по същество, а не в стил ла*няни медии. За съжаление, поради всенародната истерия, това е утопия.
A насилието над жени намаляло ли е?

# 7 540
  • град-държава
Статистиките сочат едно голямо увеличение на насилието май, май. 😆

# 7 541
Този линк го слагам специално за jp, Cuckoo, Аглая Епанчина, Assos и т.н.

Защо се провалиха защитниците на Истанбулската конвенция
https://www.dnevnik.bg/analizi/2018/07/30/3289402_zashto_se_prov … ?ref=home_analizi

# 7 542
A насилието на жени намаляло ли е?

Не знам. Аз лично не очаквам мигновени резултати по отношение на превенцията. По-скоро очаквам по-бързи резултати по отношение на помощта в случаите на насилие - като по-добра закрила, по-адекватни наказания и т.н.

Със сигурност на много места заради ИК поне са почнали да го мерят - защото (както и в България към момента) това не се е правело. А както казваше един мой шеф - не можеш да контролираш нещо, което не можеш да мериш.

# 7 543
  • София - Рим и обратно
Защо ми изтрихте питането за Фики, бе хора?! Тъкмо щях една министатистика да си направя. Що само Куку да може, а аз не?!

# 7 544
  • Чужбина
A насилието на жени намаляло ли е?

Не знам. Аз лично не очаквам мигновени резултати по отношение на превенцията. По-скоро очаквам по-бързи резултати по отношение на помощта в случаите на насилие - като по-добра закрила, по-адекватни наказания и т.н.

Със сигурност на много места заради ИК поне са почнали да го мерят - защото (както и в България към момента) това не се е правело. А както казваше един мой шеф - не можеш да контролираш нещо, което не можеш да мериш.
Всичко, което си написала в коментара си, е аргумент против ИК.

Общи условия

Активация на акаунт