Фентъзи и фантастика - Тема 13 - Номинации

• 53 457
  • 747
  •   2
Отговори
# 105
Но пък забелязах колко всъщност  момичешко издателство е това, като изключим Рик Риърдън, момчетата в тийн годините са сериозно ощетени, всичко са някакви книги  за момичета героини, любови и т.н. Simple Smile
Явно са преценили, че момчетата не са доходоносна аудитория.То и Майнкрафт поредицата напоследък е пълен ш*т (лепенки и предъвкано инфо)- дъщерята е върл фен и редовно ги купувах, но въпреки, че още играе, си каза директно, че вече не намира нищо интересно в книгите. Последната свястна според нея е била "Средновековна крепост - разгънат строеж".
Цитат
Кулата На Зората на Маас ще излезе на 24 март - много се забавиха, но ако някой я чака на БГ Simple Smile
Ако преводът е също толкова "качествен" като на крила и гибел, изобщо няма да я купя. Надявам се, че през 2018, макар и към края на годината, ще издадат "A Court of Frost and Starlight". Миналата година по това време - януари- четох фенското продължение на ярост и мъгла с името "A Court of War and Starlight" (3/5). Като се има предвид голямата му близост с оригиналното продължение крила и разруха и повторението на starlight в заглавията ми е интересно да ли няма да има общи неща.
Цитат
Някой ако се зачете във Влизам в Мрака - да сподели става ли за нещо Simple Smile
Аз съм и хвърлила око. Ако обстоятелствата позволяват, до средата на февруари може и да я прочета. Ако някой успее преди това, ще ми е интересно да прочета отзиви и спойлери (обожавам ги).

# 106
  • София
A Court of Frost and Starlight всъщност е междинна новела, доколкото разбрах, не точно роман, по-точно нещо като мост между първите 3 книги и следващите... нали така... ами дано изобщо я издадът, че не съм забелязала  у нашите издатели склонност да пускат междинките.

# 107
A Court of Frost and Starlight всъщност е междинна новела, доколкото разбрах, не точно роман, по-точно нещо като мост между първите 3 книги и следващите... нали така... ами дано изобщо я издадът, че не съм забелязала  у нашите издатели склонност да пускат междинките.
Да, 3,5 се води и е още със старите муцуни от Двора на Нощта. Но пък издадоха новелите на "Стъкления трон" ( според мен трябваше това да стане преди, а не след "Империя от бури", че сега само историята за Елин и Ирен е актуална преди "Кулата на Зората", ама карай...), така че може и да има шанс за издаване на български. Не, че няма да е видя сметката на ингилизки предполагам юни месец тази година, но съм си сантиментална и хартиените книги (освен сантиментална съм и старомодна в това отношение) ми се четат на български.

# 108
  • София
Днес най-накрая се прибрах вкъщи с В дома на червея - Мартин Simple Smile Ще я прочета след като свърша The Way of Shadows, преди да почна втората от поредицата. Като малка почивка на български ще ми дойде Simple Smile

Видяхте ли Колибри най-накрая отговориха за Half a World на Абъркромби -
Цитат
Здравейте! По план трябва да излезе на 23 февруари:-) Стискайте палци!
Laughing стискаме ние, стискаме... за третата ще стискаме до 2022 да се появи...може би Stuck Out Tongue

Последна редакция: сб, 20 яну 2018, 13:49 от Angel_Dust

# 109
  • София
Хайде, имаме си анкета. Модераторите ни я добавиха, защото се оказа, че по средата на тема не може, не знам аз какво съм се заблудила. Имаме 5 опции, без право на промяна на глас. Най-вероятно анкетата за фантастика ще бъде в следващата тема, така че имаме предостатъчно време за гласуване.

# 110
  • София
Гласувах сиии Wink

# 111
  • София
И аз гласувах - Хрониките на Кралеубиеца се повтаря в анкетата. Сигурна пак на модератор тярбва да се пише? Нели - не си се заблудила, това е един от многото проблеми на новата версия, доколкото помня... Simple Smile
Учудващо за мен не гласувах за всички книги, които номинирах... Simple Smile Много се чудех на Град на остриета, но такава откъснато самостоятелно - сам-самичка - не мога да гласувам за нея Simple Smile Същото с Малазанската... да не говорим, че не съм сигурна, че точно 7-ма ми е любимата книга Simple Smile

Последна редакция: нд, 21 яну 2018, 07:58 от Angel_Dust

# 112
  • София
И аз гласувах Hug

# 113
  • България
 И аз гласувах.
Чела съм само моите предложения. Shocked
Някои не съм чела, защото още не са довършени, някои не са пуснати в електронен вариант, а други видях за първи път в номинациите.
  Малазана пък хич не ми хареса.

# 114
Гласувах.
Не зная дали е възможно да се поправи, но "Ритматистът" е на Брандън, а не Браян Сандърсън.

# 115
Въпрос по анкетата. Гласуваме за четени миналата година или всичко което ни харесва, нищо че е четено преди?

# 116
Въпрос по анкетата. Гласуваме за четени миналата година или всичко което ни харесва, нищо че е четено преди?
Амии... Номинирането беше за четени миналата години. Анкетата отразява събраните номинации. Но всички четем различни книги през годината.
Аз лично два от гласовете си дадох за произведения, които съм чела предходни години - Душата на императора (харесва ми, заслужава си номинацията, но я четох през 2015 и съответно не мога да я номинирам, защото не отговаря на условията - четени 2017 година) и някои от поредицата Стъкления трон (то 2017 четох само Империя от бури и Кулата на Зората, другите им видях сметката 2016, че може и по-рано).
Не виждам проблем, ако книгата се е харесала, но не е влязла в номинациите за 2017 година поради специфичните условия за номиниране, да получи глас.
Но ако Нели и мнозинството решат, че гласуването трябва да е само за четени миналата година, ще помоля да се анулира вота ми за тях (затова и ги споменах поименно).

# 117
и аз гласувах. Колебах се за Ририя, но реших да гласувам само за книги четени тази година, а нея съм чел миналата година. от което спечели само
Скрит текст:
Съдбата на Убиеца
, според мен не бе толкова високо нивото й, но  тази година това бе сред книгите които четох, а миналага година
Скрит текст:
Робин Хоб н
не бе оценена на висота (според мен), така че пак ще дам гласа си за нейно произведение.

другите ми книги са ЯСни -
към
Скрит текст:
Барутните магове, Душата на ИМператора и Ритматистът, прибавих Легион

П.С.и аз съм чел по-малко от половината неща, тъкмо сега си записвам какво да чета.

Последна редакция: нд, 21 яну 2018, 18:34 от Джон Сняг

# 118
За мен при самото гласуване не трябва да има значение кога е четена книгата.

# 119
  • България
Според мен ще е по-добре гласуването да е за книги, които са ни харесали по принцип.
Иначе ще трябва да четем всички заедно, за да гласуваме горе-долу от един и същ списък.
Ето, аз например, мислех да гласувам за книги, които са ми харесали, без значение кога съм ги чела.
Обаче, след като съм чела само три книги от списъка, нямах много опции.
Ако бях чела и други, можеше и да не гласувам за моите или да гласувам за поне още две.
Възможно е от нечетените от мен книги, да има и такива, които повече ми харесват, но няма как да знам на този етап  Grinning.
   С една дума, ако наистина търсим най-добрата от предложените, би трябвало да гласуваме за тази, която ни харесва най-много, а не прочетената през миналата година, която ни е харесала най-много.
Лично мнение  Peace.

Общи условия

Активация на акаунт