Фентъзи и фантастика - Тема 13 - Номинации

• 53 368
  • 747
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Е, чак ужасно не бих казала, но има и наивни сценки. Реално, "Уилоу" и днес
приковава вниманието.
Филмите бяха по-истински, някои артисти си правеха голяма част от каскадите сами ....
има огромна разлика пред една компютърно анимирана сцена.
Но истински уважавам компютърните ефекти в масовите сцени ...
корабите пред Троя, наплива на морето от зомбита във "Войната Z", атаката на
Рохамирите на Пеленорските поля ... величественно! Simple Smile

Последна редакция: вт, 03 апр 2018, 00:37 от Debora_69

# 556
 С мишел Пфайфър аз бих посочил Батман се завръща (с много по-малко ефекти от новите Батмани, но далеч по-стилен) * също и Жената Ястреб, в която ефектите са  как тя се превръща на ястреб, а любимият й  - на вълк и това се случва два или три пъти във филма.
С Джет Ли, най-добрият филм е Смъртоносно оръжие 4, там няма толкоз ефекти, а реални бойни сцени. В повечето негови филми обаче - Ромео Трябав да умре, Юмрук на Закона, ЕДинственият - има твъред много ефекти, някак си олеква. в Черната Маска например далеч повече си личат бойните му умения, макар режисурата да е на ниско ниво.
Дебора, Джеки Чан и Том Круз си правят сами каскадите, за другите - не знам. За Джеки Чан съм сто процента сигурен, за Том Круз обясняваха че като правел първата Невъзможна мисия трябва да се катери по някаква скала без предпадни въжета и режисьорът откачил.
Със сценаристите е проблемът че при голямата стачка на сценаристите режисьорите си наложиха тяхното започнаха да правят масово филми по комикси, кавъри на стари филми (Пришълецът, Лудият Макс 2, нови Терминатори и т.н.), фантастики и сега ако не се адаптира някаква книга общо взето няма смислени сценарии.
Уилоу беше класика. навремето нямаше ефекти  - в Далас  героят , който играеше Джок умря и в серията просто обявиха че самолетът му е катастрофирал- Чак в Гладиатор видяхме как актьор, който е мъртъв бива възкръсен чрез ефети за да бъде убит. Сред първите по-значими филми с ефекти бяха Титаник, Терминатор 2, Матрицата,. Междузвездни Войни.

Мечът на ИСтината също не предполагаше кой знае какви декори,  нито велики артисти, но го харесах, ставаше за развлечение.
* обожавах музиката, дратизма, колата-кадилак 1970, костюма на първите два Батмана,изпълнението на Майкъл Кийтън. Снощи  гледах  отново Майкъл Кийтън срещу Мел Гибсън в "ОТкуп" Няма такъв филм.  Мел си е Мел, Но Майкъл Кийтън, играе невероятен злодей (а в Батман е добрият тип) - умен, хладнокръвен, решителен. Все черти, които пасваха и на Батман.

# 557
  • София
Мишел Пфайфър и в "Жената Котка" беше впечатляваща. Simple Smile Тя ми беше голяма слабост, една от
малкото ми любими актриси.
А един от старичките филми с компютърни ефекти беше и "Хищника" - 1987. Не са съвършенни,
но филма все още ми е най-любимия от всичките, правени след него по историята.

# 558
От Уилоу си спомних първо един изключително грозен "дракон" - потърсих в нета и ми излезе тази снимка Confounded

Някои от тези стари филми са истински класики и са по-добри от това, което масово се произвежда в момента, въпреки лошите ефекти. Сега се правят само римейци, рибуутове и подобни. Няма оригинални истории (има малки изключения, но те са си изключения). Затова предпочитам сериалите.

# 559
Мишел Пфайфър и в "Жената Котка" беше впечатляваща. Simple Smile Тя ми беше голяма слабост, една от
малкото ми любими актриси.
А един от старичките филми с компютърни ефекти беше и "Хищника" - 1987. Не са съвършенни,
но филма все още ми е най-любимия от всичките, правени след него по историята.

Повечето от старите филми с Шварценегер са добри. Първи по-сериозни ефекти във филм с него (изключвам двата Терминатора) видях в Заличетелят, в които с  плазмените пушки директно се прицелавш през стената и после я  лъчът  преминава през нея., като през картон. Хищника не е на това ниво, но историята си я бива. виж -  в Пришълецът 2 и 3 и има яки ефекти балансирани с добра история (Пришълецът 3 е сред любимиетн ми филми), ама   в Пришълецът 4 ефектите взеах връх над сценария и ми се развали удоволствието.
За актриси и актьори не обичам класации. в различно време съм харесвал         Мишел  Пфайфър, ким Бейсинджър, Джулияна Маргулис (като тийнейджър това ми беше идеалът аз женска красота), Деми мур, Джулия Робъртс, Николд Кидман,  а в по-ново време - Оливия Уайлд и Кийр Найтли. някои актриси ги "разлюбих", други харесах наскоро. Мишел Пфайфър си остава една от любимките, ми, всичките й филми са много "огнени", много "мъжки" роли изпълнява - "Опасен Ум", "Опасни връзки", "омъжена за мафията", "Батман се завръща4 и т.н.
невероятно изпълнение на Жената котка. (аз съм луд фен на Батман)

Гледал съм доста грознички дракони. В Херкулес ли беше или в Тезей - се показва няква сянка от прохода, дори нямацяла глава - героят го хвърлят с катапулт и той убива дракона. в сърцето на дракона, тялото и главата му са като лепени, в "Изгубеният свят" през 1996 имаше някакъв Т-рекс, когото наричаах дракона. Подобин механични Т-рексове съм гледал и  в Пауър-ренджърс. и минавах за дракони. за Дракона на  щастието в Приказка без Край от филмовата адаптиция предпочитам да не говорим.
Може би първият впечатляващ дракон, който видях беше Смог - в Хобит.

(напоследък и аз предпочитам сериалите, освен ако филма не е много интересен)

Последна редакция: вт, 03 апр 2018, 09:37 от Джон Сняг

# 560
  • Майничка
О-о, ламята на Уилоу, да! Колко зор хвърлих, докато й докарам ехидната физиономия! (много обичам да гримаснича).

Гледах снощи "Играч първи, приготви се" - жестоко разочарование! Голямата щерка беше още по-вкисната и от мен.
Ако не си чел книгата, става за начална тийнейджърска възраст, обаче всякакви социални послания са тотално затрити и си остава сал единият екшън. Не разбрах изобщо каква е идеята да прехвърлят приключения на един герой на друг, както и още в началото да прокарват идеята а тийм-билдинг, при положение, че част от процесите в книгата се развиват точно от позицията на крайния индивидуализъм, който постепенно израства до екипност.  Да не говорим за любимата ми идея за виртуалното училище, сведена точно до по-високотехнологични таблети.
Оливия Кук (Артемис) изглеждаше 4-5 години по-възрастна от реалните си години, камо ли пък от героинята, Лина Уайт си беше баш на нейните, ама не и на тези на образа.
Абе, греда отвсякъде...

# 561
gargamela, викаш да не си губя времто да ходя да го гледам. Книгата ми хареса изключително много и при всички случаи мисля, че филма ще ме разочарова. Май ще пратя само синковеца. Той също чете книгата и му хареса, но пуберският му плосък мозък със сигурност ще хареса и филма Simple Smile

# 562
  • Майничка
Ston, аз бях с нагласа за частична незадоволеност, обаче филмът направо отиде в категорията "с любезното съдействие на автора". Имаме такава семейна категория, идеята е взета от "Лудостта на величията" с Луи дьо Финес, уж правен по "Руи Блас" на Юго, където (в надписите) създателите на филма благодарят на  Виктор Юго за любезното му съдействие.

# 563
в тази категория аз трябва да впиша излезлиет през 90-те  сериали  "Вашингтон окръг колумбия", и "Мъртвата зона", от които са взети само имената, но нищо друго като сюжет. Е, в сериала "Мъртвата зона" стаавше дума за предсказател....и дотам с приликите с книгата на Ст.Кинг.  филмът не бе по-различен отколокот ад речем някои съвременни сериали като "Менталист", (за някакъв който предсказва и помага на полицията) но на по-ниско ниво. важните социални послания послания бяха изчезнали. "вашингтон , окръг колумбия" пък нямаше нищо общо с книгата освен името. Големи разочарования.

# 564
Децата са го харесали, щерката даже обмисля четене на книгата.

# 565
Предполагам че ще изгледам "ИГрамч първи..." но няма сериозин очаквания. И друг път съм казвал, харесвам ефекти, коигато са в умерена доза, и са подплатени със солидна доза смисъл. когато виждам Супермен с юмрук да разцепва небостъргач  и някакив пищящи хора насам-натам се дразня.

какво разбирам под смисъл
Терминатор: какво ти има на окото?
Джон: нищо ми няма.... нещо ми влезе в окото....(бърше си очите, след спора с майка си)
............
Джон - били са заедно само една нощ, но тя още е влюбена в него. Понякога тя плаче за него. Тя отрича, естествено! Казва, че нещо й е влязло в окото.
Терминатор (направил връзката) - поглежда го - защо плачете хората?
Джон - не знам? когато ни боли.
Терминатор - Заради болката?
Джон - не....понякога нищо ти няма и пак плачеш...разбираш ли?
Терминатор - Не!
...............
Джон : Не! моля те, остани с нас! трябва да останеш! заповдявам ти да останеш (разплаква се)
Терминатор: Сега знам защо плачат хората! Но аз никога няма да мога да направя това!

# 566
Гледал съм доста грознички дракони. В Херкулес ли беше или в Тезей - се показва няква сянка от прохода, дори нямацяла глава - героят го хвърлят с катапулт и той убива дракона. в сърцето на дракона, тялото и главата му са като лепени, в "Изгубеният свят" през 1996 имаше някакъв Т-рекс, когото наричаах дракона. Подобин механични Т-рексове съм гледал и  в Пауър-ренджърс. и минавах за дракони. за Дракона на  щастието в Приказка без Край от филмовата адаптиция предпочитам да не говорим.
Може би първият впечатляващ дракон, който видях беше Смог - в Хобит.

(напоследък и аз предпочитам сериалите, освен ако филма не е много интересен)
Първият свестен дракон, който ми хвана окото беше Гидора.

# 567
  • Майничка
Драконите от Ерагон също хващаха око.
Надявам се никой да не се напъва да филмира Хоб и Фийст, никога!

Джон, как ти се стори края на шамана?

# 568
от шаман ми остана съвсем малко - към половин книга. довечера или утре вечер ще го довърша. засега третата книга е най-добре от първите две, но аз не бих желал такова развитие за героя.
Драконите на Ерагон не бяха лоши, но някак много детски ми стояха, дори Белгариадата ми стоеше по-норомално.  Гудкайнд например ако се беше ограничил до първите 4 книги за Търсачът, щеше да е супер, а той направи 10000 книги. С Фийст имам същия проблем - Крондор, Студенокръвните и т.н. са много хубави, но последните му поредици са захабени.

# 569
  • София
От Уилоу си спомних първо един изключително грозен "дракон" - потърсих в нета и ми излезе тази снимка Confounded

Някои от тези стари филми са истински класики и са по-добри от това, което масово се произвежда в момента, въпреки лошите ефекти. Сега се правят само римейци, рибуутове и подобни. Няма оригинални истории (има малки изключения, но те са си изключения). Затова предпочитам сериалите.

Аааа,тази триглава хубавица я бях позабравила. Simple Smile Какво беше - хидра, ламя, змей?
Петя, те и сериалите са интересни до към 4-ти  сезон и то ако са добри. Щом Свръхестествено успя да
ми писне в началото на 5-ти. Не че не гледам филми, но последно успях да заспя в киносалона
"гледайки" Доктор Ху .... малко след като убиха героя на Тилде Суинтън. Общо взето,
мнението ми за повечето е същото. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт