Яли ли сте бой като деца

• 57 426
  • 792
  •   1
Отговори
# 465
  • София
 А аз точно на родители, които приказват големите приказки как нямало да си дундуркат децата и как не ги дундуркат, хич не им вярвам. Ама хич. Дори бих казала, че действията им са точно обратните на декларираното с думи. Все едно гледам отличници, които твърдят, че хич не учат вкъщи, а го твърдят, за да не ги нарекат зубрачи, иначе си учат и още как!

# 466
Аз бях отличник, ама почти не учих вкъщи. Само като стане зорна работата
 Как става това тогава?

# 467
  • София
Не ти вярвам.

# 468
Андариел, не всички отличници са зубрачи..... някои просто са се родили по-умни.

# 469
😄😄😄 Динчо, това беше много добро, много !!!

# 470
  • София
И гениалните учат. Останалите лъжат, че не учат.

# 471

Така си е!

# 472

Така е, но гениалните учат, а  зубрачите зубрят......

# 473
  • София
Естествено, ние никога не зубрим, просто сме се родили много умни!

# 474
Е сега да се срамуваме ли, че сме се родили умни?!

# 475
  • София
Напротив, родените умни учат. Но несигурните обясняват как не учат, все едно ученето е нещо лошо и противоречи на умността. Интересно, дали Моцарт в днешно време щеше да твърди, че не учи?  Едно от най-честите негативни усещания на умните и учещите е, че околните толкова са приели по подразбиране, че умният не учи, че дори отричат това, че умният учи, за да постигне това, което постига.  А някои, които приказват, че не учат се опитват да си сложат ореол на по-умни - ето, аз съм много умен, просто не ми е нужно да уча.

# 476
Умните учат защото им харесва и искат още и още..... Другото е зубрене, за да се похвали майка ти как са те приели в НЕГ или СМГ.

# 477
  • София
И какво като е учене, за да се похвали майка ти, че са те приели в НЕГ и СМГ? Могъл си - изкарал си точките. Като другите не зубрят да ги бяха изкарали без зубрене, ама не са, нали така! Най-общо така стоят нещата - зубрил-незубрил, важното е, че е вътре. Изкарал си е оценките с честен труд, пък дори за някои да е презряно зубрене. Макар че точно за седми клас не е възможно само със зубрене, а са нужни сериозни качества - памет, внимание, психическа издържливост, много бързо ориентиране в задачите, упоритост при автоматизиране на тестовата част и съответно знания. Доста по-трудно е от теста за интелигентност, да ти кажа.

# 478
Точно в СМГ да влезеш само със зубрене няма да се получи.

# 479
Андариел, минаха 10 години, вече става обсесия......кой къде го приели след 7 клас.  Те децата вече свои деца ще имат.

Общи условия

Активация на акаунт