Яли ли сте бой като деца

• 57 403
  • 792
  •   1
Отговори
# 690
  • София
Цитат
Това с контакта беше просто пример.. Ти абсолютно всички опасности ли можеш да предвидиш и предотвратиш?
Не, разбира се. Това не е причина да наказвам друг (особено дете) за мой пропуск.

Кой ти каза че няма ефект? Шамарът бива повтарян след време при същото провинение,
Скрит текст:
не за щяло и нещяло. И тва са единични случаи, и пак ти казвам хайде поне на мен да не ми казваш как се гледат деца?

Joy
Добър ефект, даааа. Това е направо за страшките.

# 691
  • Между гори и планини
Имам познати които си шляпкат детето по дупето защото било палаво и хиперактивно. Но пък като пият кафе, му дават и на него. На 4г. Да, не го шамарят здраво, по точно му отупват прахта от дупето. То се смее и си прави каквото иска, плези им се, плюе, отговаря... Моите никога не са го правили. На една определена възраст вече само поглед беше достатъчен, за да се наредят мирно, равнис. Без да крещя и бия.

# 692
  • София
Точно. Но за да овладяваш проблемите без насилие, без обиди и подобни, е необходимо детето да се подхване още от малко с повече твърдост, повече стабилност и постоянство.

# 693
  • Между гори и планини
Е, да. Моите приятели ме наричаха цербер, че държа на ред, дисциплина и режим. Ама тия три неща помагат много.

# 694
  • София
О, да. Дисциплината е задължителна.

# 695
Кой ти каза че няма ефект? Шамарът бива повтарян след време при същото провинение, не за щяло и нещяло. И тва са единични случаи, и пак ти казвам хайде поне на мен да не ми казваш как се гледат деца?
А аз пак ти напомням как сам си писал твърде много пъти, че жена ти гледа децата, за да имаш нахалството в удобни теми да си приписваш заслугата. Освен ако под гледане не разбираш да им удариш шамар.

# 696
Кой ти каза че няма ефект? Шамарът бива повтарян след време при същото провинение, не за щяло и нещяло. И тва са единични случаи, и пак ти казвам хайде поне на мен да не ми казваш как се гледат деца?
А аз пак ти напомням как сам си писал твърде много пъти, че жена ти гледа децата, за да имаш нахалството в удобни теми да си приписваш заслугата. Освен ако под гледане не разбираш да им удариш шамар.

Все пак за почти десетилетие не мислиш ли, че имам малко повече практически опит от тебе кое как става?

# 697
Аз не разбирам как така има ефект, но след време пак е налице същото провинение и пак се използват шамарите?! Thinking

# 698
Все пак за почти десетилетие не мислиш ли, че имам малко повече практически опит от тебе кое как става?
Не.
Точно тази тема е поредното доказателство, че не е достатъчно да направиш деца и да ти останат в къщата, за да се каже, че имаш практически опит.

# 699
Понеже контактът се дава за пример. Синът беше адски осъзнато дете от най-ранна възраст. На 18 месеца вече можеше да се обяснява и да се преговаря с него. Обаче... Контактите обезопасени. Гледа го баба му, отива до тоалетна, той кляка пред вратата и докато тя се облекчи той изтръгва контакта. Баба му само се е уплашила, но аз извиках техник да го оправи, след което го заведох до контакта, посочих го, казах, че там не се пипа и го ударих няколко пъти през ръката. Не повтори.

# 700
  • София
Най-голямата ми дъщеря направи същото с контакта, когато беше на приблизително същата възраст. Докато преобуя сестра й. Аз също я заведох до контакта, обясних дълго и напоително, не съм пляскала. И тя не повтори, а дори после следеше сестра си да не пипа, когато почна и тя да пробва разни номера.

# 701
Нашето пък си падаше по кабелите докъм година и нещо. После загуби интерес. Сега сме на фаза да ритаме вратите. Гледа те в очите и рита. Казваш, повтаряш, потретваш - няма, пак и пак. При нас помага да се правиш, че не ти е интересно и ти е все едно. Види ли, че има интерес към въпросното действие, независимо положителен или отрицателен, прави го, докато на него му е интересно как реагираш. Но просто няма как за някои неща да ти е все едно или да се правиш дълго време да не забелязваш. Защото онзи ден например забавното нещо беше да прави джумбалдак както е седнал на дивана с главата надолу върху пода. Да го оставя да си счупи главата в името на добрия тон ли?

# 702
  • София
Е, не, разбира се. Отвличаш вниманието, манипулираш...

# 703
Това понякога работи, да. Обаче не съм сигурна само с отвличане на внимание дали детето разбира, че това нещо Е опасно и не бива да се повтаря. Познавам една майка, която беше отучила сина си да се катери по масата като му я беше преместила така, че да падне. Как е преценила, че няма да се нарани тежко, не знам, но каза, че оттогава не се е опитвал. Та...всеки с методите си. Аз в такива случаи, колкото и да не е правилно, се опитвам да му създам страх. Не знам разбира ли, но напоследък поне по-често се държи доброволно за ръка навън. Наложи се скоро да му разказвам истории за изчезнали деца. Не знам, каквото и да направя, все ми се струва грешно.

# 704
  • София
Не е нужно да работи от първия път. Нужно е в момента да престане да го прави. Докато престане да му е интересно.

Общи условия

Активация на акаунт