Черешката на тортата - сезон 10 (тема 1)

• 93 582
  • 906
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Само аз ли бих яла от всичко, въпреки,че не обичам зеленчуци на пара, а бисквитената торта изглеждаше зле?Даже и скаридите бих яла, въпреки лошия ми опит.Не върви да капризничиш, като си на гости.Като знаеш,че си алергичен, няма да го ядеш, ама да мрънкаш, не е редно.

# 541
На мен ми харесва когато участниците не могат да готвят. Идва ми едно самочувствие, че в сравнение с тях съм направо добра кулинарка.
Относно алергията на Даниел, аз на мястото на домакините бих си мълчала, вместо да говоря глупости. Той може и да не умре на място от алергия към морски дарове, но като едното нищо може да се наложи да викат бърза помощ, защото някой не искал да обиди домакина.
Патладжанът също не е особено добра идея за единсвено ястие или предястие, особено ако няма по-голям избор на трапезата. Аз го обичам, но понякога се оказва горчив или щипещ и също не го бих яла в такъв случай.

Последна редакция: чт, 18 яну 2018, 14:44 от Анонимен

# 542
Магито не е спечелила титлата Мис България заради готварските си умения. Явно не й се е налагло да готви много.
Тук не обсъждаме само готварските й умения. Стана въпрос и за това, колко е мудна, неорганизирана, непоследователна /уж готви здравословно, а преобладаваха въглехидратите/, как прави дребнави забележки, как е лишена от чувство за хумор и т.н. Да, тя и заради тези неща не е спечелила Мис България. Но те дават възможност поне мъничко да разберем що за човек е, както се казва, без маска и грим.

# 543
Магито не е спечелила титлата Мис България заради готварските си умения. Явно не й се е налагло да готви много.
Тук не обсъждаме само готварските й умения. Стана въпрос и за това, колко е мудна, неорганизирана, непоследователна /уж готви здравословно, а преобладаваха въглехидратите/, как прави дребнави забележки, как е лишена от чувство за хумор и т.н. Да, тя и заради тези неща не е спечелила Мис България. Но те дават възможност поне мъничко да разберем що за човек е, както се казва, без маска и грим.

Не я бях чувал аз тази Мис България - явно парите й са стигнали само за титла и не е останал кеш за ПиАр... Но момичето от 2017г, макар и с големия си нос, ми е далеч по-симпатична от тази госпожа...
И стига е искала да я поощряват за благотворителността, понеже от друга МИС (макар не и България), която се занимава със същото, знам че от парите, които съберат за каузите, зад които застават, на тях им се полагат 10-20 процента (не съм сигурен, не съм запомнил)... Така че да не се прави на много добра - много от "миските", които се занимават с това, го правят именно заради кеша!

# 544
Хахаха е не може да я сравняваш с тазгодишната мис на външен вид. На Маги Вълчанова ли и викаха "Тялото"?

# 545
  • ГО
От цялата работа лъсва това, колко са зле родните ни випове. Не могат да различат вратна пържола от котлет.
Пържола от бял дроб????? WTF
Подскачат и театралничат, защото са пред камера и се правят на интересни с алергиите си.
Единствено вярвам, че актьорчето има алергия към морски дарове, ама на Сантра алергията и на Маги вегетарианството....🤥🤥🤥

# 546
Само аз ли бих яла от всичко, въпреки,че не обичам зеленчуци на пара, а бисквитената торта изглеждаше зле?Даже и скаридите бих яла, въпреки лошия ми опит.Не върви да капризничиш, като си на гости.Като знаеш,че си алергичен, няма да го ядеш, ама да мрънкаш, не е редно.
И аз бих опитала от всичко, но признавам, че нямаше да ръся хвалебствия за семплите вечери на участниците до момента. Бих предложила на моите гости много повече разнообразие, точно защото не ги познавам и не знам предпочитанията им. Аз също избягвам глутена, без да имам някакви изявени проблеми с него, просто така съм решила. Купувам си безглутенови продукти и съм го ограничила максимално от менюто си. Близките ми знаят и се съобразяват. На непознато място не капризнича. Ям каквото ми се сервира и не се обяснявам. Имам чувството, че и Сантра няма особен проблем, но е по-атрактивно така, а и предизвикателство за домакина, ако изобщо му пука (или ако изобщо е чувал за туй животно глутена Laughing )
В началото на седмицата мислех, че Васо ще грабне плакета, прилича ми на табиетлия. След анонса за довечера, вече се съмнявам. Остана Даниел да блесне с умения, защото иначе не знам на коя от дамите вечерята ѝ заслужава наградата. Всичките бяха семпли, та чак прости. Лора се справи добре, но и при нея никакво разнообразие.

# 547
Изобщо не обичам претрупани маси и 16 степенно меню, ама и това, което сервират си е направо бедно като в стол - първо, второ, трето. Няма разядки или някакво мезе.

# 548
  • София
Има няколко храни, които не консумирам по никакъв повод и въобще няма да се насилвам да ги ям, защото съм на гости.  Peace

# 549
А, ей това е. Няма нужда от засукани неща, но много бедно някак. С по една салата. Само миската имаше цели три, но толкова еднакви и малки, че и те за една се броят.
Изненадите им също са постни.

# 550
Дали Сантра ще е изненада другата седмица, когато готви Ангел Simple Smile Да си върне жестът. Иначе и аз много неща не ям, не опитвам дори и под смъртна заплаха.

# 551
  • София
Имам чувството, че и ги мързи по-младите. Да не си дадат много зор, две-три неща и кой откъде е.😂
Като че ли не са били деца и не са виждали как да посрещали гости родителите им. Толкова пък да не се напъват малко повече.

# 552
И аз бях заложила на Васо за победител, но анонса е смущаващ. Затова пък ще следя с интерес как обгрижва гостите си Даниел, защото направи такава забележка. Майка му карала всеки гост да се чувства специален, той се е учил от нея.... Да видя , да се поуча.... или да похейтя  Smile
Наистина менютата са беднички и простички за изпълнение , но и живота се промени. Старото отрупване на масите , етикета с предястие, следястие, плодове и торта с коняк остана в ...20-ти век. Сигурно  затова и предаването се промени в шоу на общуването и характерите. 
sad_woman , хареса ми как си описала Маги. Като я сравня с представянето на Катрин Вачева ( която ми е плашеща на външен вид , но ме изненада приятно с това, че се постара, беше сръчна , организирана), се надявам да престанат да ни я навират в телевизорите Smile да си старее бавно, да си харчи издръжката , да си намери нов спонсор , но ако може далече от очите ми/ ни.

# 553
И аз така. Васо най ми допадаше от цялата компания , залагах и много надежди на него, но се сгромолясва и той.... Twisted Evil

# 554
  • Ако ви трябвам, да знаете, че съм на същото място, където бях и когато не ви трябвах.....
Като цяло от до този момент слабо представяне имат и трите.Изненадите им също не бяха кой знае какво.
Аз съм адски капризна на ядене.Много са малко нещата които ям и дори и на гости да съм си ги пропускам.

Общи условия

Активация на акаунт