Боледуване на децата ни - тема 58

• 50 687
  • 738
  •   1
Отговори
# 255
Вие сте далече. При нас винаги януари се развихря грипа...
А и щом яде и играе....едва ли е грип.

# 256
  • На брега на реката
Грипът знам, че поваля. Болки, втрисане, температура, дори очите болят. То тия болки в костите са много характерни, но и децата като са малки не знам можат ли да си кажат. Аз бях тотален аут от грипа, бяло петно имам, като спомен само ми остана как мама идваше да ми приготвя каната с чай и да ме масажира с ракия. Ад беше.
Може да е просто ОВИ, но можем само да гадаем. За това при съмнение е хубаво да се пуснат тестовете, ича достатъчно време за започване на противогрипен препарат.

# 257
  • shumen
Дъждец,самия вирус сега започвал с много висока Т.Според мен не е грип вашето,а и за резултатите аз бих изчакала до утре.
Тете,щом може да го спреш е добре.Аз не мога и също като Силвето тръпна в очакване кога и дали ще се разболее.Мислех да го спра тази седмица докато съм болнични,но то всеки ден ще ходя на превръзки и трябва да го мъкна с мен по студа до поликлиниката.А и сега добре ги спираме,когато можем,но като тръгнат на училище няма да може.
Силве,аз такива как ги режа само.Да си гледат себе си и да не се месят в нашите работи.

# 258
Момичета, да, с пневмонията, която дойде като усложнение, бяхме с многа ниски левкоцити, тогава не ни дадоха АБ.
Другият вирус, според лекарите грип, според теста - не (не помня вече писах ли за него, тогава точно в 1ДКК я бях водила, а не в инфекциозна), бяхме с ниски лимфоцити, но сега гледам изследванията, то тогава и тромбоцитите са били ниски. Пак не ни дадоха АБ.

# 259
Дъждец, да се оправя твоичката бързо, без усложнения!Има и парагрипни вируси- наподобяващи грип.
При сестра ми дето се уплашихме, че е грип, май не беше- в началото дигна 38.5 и после на другият ден около 38 и обюо взето кашлицата й мина за 4-5 дни, та си е било просто вирус.Но почна внезапно и с болки в главата и очите та се подведохме.

И аз се притеснявам, но няма как да го спра превантивно от училище, то и без това отсъства премногоо.Ако нещо се чуе за увеличаване на болните и предгрипно положение  , мога да взема бележка за седмица да речем докато се пооталожи.
Аз сега казах на учителката , че е с непоносимост към глутен и  млечни и да не му дават закуските и понякога дават кисело мляко ,и на детето казах,отбелязах на учителката , че е важно да се спазва стриктно.Но те закуските им седят отзад в стаята и да не се самообслужва, все пак дете.А тя дали пък ще гледа само него и то не става въпрос за ден - дваа, а до края на учебната година.И дали пък все това ще помни.Защото каква файда ние да се мъчим с тази строга диета тука , а той там да си хапва.

Днес много работа ми се очертава- да видя  местата,които ми казаха за безглутенов хляб и продукти.Да видя за направление за УНГ, за цената на изследване на нивото на вит Д- май едно 20-30 лв е само то.И къде правят тест за условно патогенна флора на червата- за кандида, стафилококи и т.н. Тези ги назначи гастрото .И сме на лекар УНГ следобед за 1 во мнение при една позната докторка.По телефона каза да носим всичко за стомаха изследвания и документи , които имаме, явно че наистина си има връзка на сливици и стомах.Въпреки, че не ми е много ясна.

Изобщо само по лекари  и изследвания ходим...поне дано се размине махането на сливиците, че много му се събра- то болести, стомаха, непоносимости, сътресението...От друга страна пък  може и да е по- добре да ги махнат.То , ако е за махане, ще е на пролет май зимата не махат.

# 260
И на мен ми се ще да можех да я спра от училище,но ..
Сега е с бистра хрема и яко киханици.
Да видим какво ще каже ЛЛ.

# 261
  • shumen
Лайт, при кой ,УНГ ще го водиш днеска?Аз съм много доволна от Страшимирова.
Лисе,ако можех и аз го бих спряла от градина.
Аз минах превръзка Всичко е ОК.Сега вече в Петък да махнат конците.

# 262
Една позната имаме, Веселина Попова мисля се казва.Поне да обърне повече внимание.Но искам на друг за второ мнение- примирно Христов, много го хвалят.Сега ще ходя за направление за тази лекарката, познатата, защото поне с него може да се пуснат някакви изследвания все пак, само от преглед на гърло надали ще прецени.То и лимфите са си все така подути.

# 263
Лайт,ужас.  Hug
Ние сме вкъши до края на седмицата.
Зачервено гърло и сополи.

# 264
Момичета в Пловдив сме в предгрипна епидемия. Лекари, сестри, санитари- всички в болницата са с маски. За два дена болните деца в отделението са " втасали", дори ние сме с нещо ново. Накрая май ще се окажем с трета гнойна сливица. Да попитам на някое от децата или на вас слагали ли са имуновенин?

# 265
ох недейте така, съвсем паряноясах с тоя грип покрай вас...откакто чета темата, преди хич не съм обръщала внимание. Обмислям спиране и аз за 2 сед, но то грипа като ще се точи до март много смисъл май няма. Моето днес е ок, сутринта към 4 една зверска кашлица, направих вентолин и се успокои и заспа..тоз път не звучеше да е баш само насъбрани секрети, но пък носа си му сумти бая време и исках и на УНГ да го заведа заради това. Иначе темп е 37.2, играе...ще изчакам до утре и без това днес сме и на логопед...
Лайт спести си парите от изследване на вит Д, липсва винаги има, освен ако нямаш намерение да допълваш липса с много високи дози, което ме съмнява малко някой лекар да предложи за дете. Иначе нашия педиатър съветва зимните месеци винаги да се дава, в този сироп който аз давам има също, ако даваш вече витамини тъй или иначе има вътре. но може да увеличиш на 1000 единици

# 266
За витамин Д - съгласна съм, че липси вероятно винаги има. И аз да се изследвам-и аз ще имам сигурно.
Не съм съгласна, че за малки деца не се предписва и няма смисъл обаче - ето една тема за вит.Д
http://old.bg-mamma.com/?topic=975763;topicrefid=4

Обикновено в комбинираните сиропчета дозата е крйно недостатъчна за допълване на липси. 1000 единици са две капки вигантойл, който се изписва на бебе , за голямо дете дозата е по-висока.

За грипа - без да искам да насаждам паника и страх, но за мен това време - преди да се обяви грипна епидемия, е най-болното време. По мои наблюдения март почти няма случаи на грип, дори февруари няма, въпреки че тръбят, че точно края на януари и началото на февруари е пика.  Според мен пикът е точно сега...

# 267
  • София
Моето обикновено е болно февруари и началото на март от по-гадните вируси, това са ми наблюденията от последните 3 години. Първата година на ясла изобщо я изключвам от тези статистики Simple Smile, тогава си беше перманентно болна.  Засега и в градината няма болни при нас, та и аз съм на мнение, че по-скоро февруари е пиковото разболяване. Надявам се, че след като миналата година ми изкара 3 грипоподобни вируса един след друг, тази година ще е по-леко положението.
А за иследвания веднага при разболяване има смисъл само при силни съмнения за нещо бактериално, за скарлатина например има голям смисъл. Но ей така на общо основание и аз пускам само ако дълго време не се оправи и ме притеснява нещо, като например много продължителна кашлица или пък дъго време вдига Т, повторно вдига Т и подобни.

# 268
За витамин Д - съгласна съм, че липси вероятно винаги има. И аз да се изследвам-и аз ще имам сигурно.
Не съм съгласна, че за малки деца не се предписва и няма смисъл обаче - ето една тема за вит.Д
http://old.bg-mamma.com/?topic=975763;topicrefid=4

Обикновено в комбинираните сиропчета дозата е крйно недостатъчна за допълване на липси. 1000 единици са две капки вигантойл, който се изписва на бебе , за голямо дете дозата е по-висока.

За грипа - без да искам да насаждам паника и страх, но за мен това време - преди да се обяви грипна епидемия, е най-болното време. По мои наблюдения март почти няма случаи на грип, дори февруари няма, въпреки че тръбят, че точно края на януари и началото на февруари е пика.  Според мен пикът е точно сега...
Аз нали точно обратното нахисах, че е добре всяка зима да се приема. Дозировката обаче трябва да е съобразена. Грешно да се изхожда от дозато за бебета чиято цел е предотвратяване на рахит...моя педиатър няколко пъти ми каза моля не повече от 500 единица, като аз съм давала 1000, но над това вече за дете самосиндикално не бих давала.
Аз съм запълвала липса с 5000 единици..Вит Д може да се предозира затова и СЗО си препоръчва 500 на дете, до 1000 е ок обаче....

# 269
  • Северозапада
Пф, аз не знам при нас изобщо правят ли изследвания за грип. Имаме 3 лаборатории - на болницата, на един МЦ и клон на Кандиларов,  който праща пробите в София. Това е май единственото нещо, което ми липсва от София, по всяко време можеш да намериш медицинска помощ.

Общи условия

Активация на акаунт