Боледуване на децата ни - тема 58

• 50 699
  • 738
  •   1
Отговори
# 285
и аз гъби не съм давала още, проявих желание наскоро, но той сам не пожела.

# 286
Момичета, този сироп Джуниър ангин при какви симптоми го давате?
Кашлицата при моята зачести, но не ни изписаха сироп. В момента са отделни чести подкашляния от гърлото. Не бих казала, че е суха и дразнеща, а по-скоро звучи като сякаш изкашля някакъв секрет, който е в гърлото. Хрема няма.
Чудя се между Джуниър и Гринтус, а не ми се ще да звъня пак на лл.

# 287
  • Варна
По принцип за суха кашлица и болки в гърлото го дават...

# 288
Лисе, Силве, Хоуп...имате награда от новогодишната играааа...
Тете, добре че си ти, въобще бях забравила да погледна Smiley

# 289
Точно за суха кашлица и болки в гърлото го давам аз.

# 290
Джуниър ангин-при зачервено гърло.За кашлица е по-подходящ Гринтус според мен.Аз лично съм доволна от Флудитек,но е важно да определиш вида кашлица ако не искаш да звъниш на Лл. Гринтус става и за суха и за влажна.

# 291
  • На брега на реката
Гринтус не е ли и за двата вида кашлица. Джуниър ангин е за гърло и суха кашлица. Ако искаш да е билково, мажеш да даваш и Мукоплант на др.Тайс.
Иначе тежката ми артилерия е Флудитек или АЦЦ, но при честа и сочна кашлица.

# 292
  • София
Гринтус хич не ми харесва на мен. Детето не се повлиява, а аз се разкашлям повече. И то какъв такъв сироп и за двата вида кашлица. Хич му нямам вяра.
Мукоплант ми харесва. Често давам Фитолор и Тусавит, но като че ли Фитолора идва малко слабичък, а е и по-скоро за гърло, не точно за кашлица. Но и само с него сме се преборвали.

# 293
Миамим,какво стана с Варицелата в групата?Има ли друго регистрирано дете?
При нас май освен детенцето,разболяло се по време на празниците, още никой друг не се е оплакал-може да е било заразно по време на почивните дни.Rolling Eyes

# 294
Дъждец, какво стана с резултата да грипа? Как сте? Т вдига ли?

# 295
  • София
Миамим,какво стана с Варицелата в групата?Има ли друго регистрирано дете?
При нас май освен детенцето,разболяло се по време на празниците, още никой друг не се е оплакал-може да е било заразно по време на почивните дни.Rolling Eyes

То е рано да се каже май. Пъпките избивали между 14 и 21 ден, та чакам от този петък натам. Много дълъг този инкубационен период Rage Чакам си и се надявам това дете да е било заразно докато отсъствахме. То пък други деца са били там заедно с него та не вярвам никой да не се зарази. При насе се получи засечка от 3 дни с това дете. Тъй де, заразно си е било, няма какво да го мисля. Каквото дойде, но тайно се надявам да не ни сполети точно сега Joy

ЕДИТ - сега сметнах. Карантината е от 9, сега петък е 19, та от другата седмица чакам Head Band

Последна редакция: пн, 15 яну 2018, 17:49 от miamim

# 296
Здравейте! Да се отчета и аз, ние сме с вирусна пневмония. На слушалка нищо не се чува(двама лекари го слушаха), гърлото не е зачервено. Тъй като от Четвъртък вечер започна с температура, днес направихме снимка. Сега сме на гентамицин мускулно и Зинат.
Скорошно оздравяване на всички.

# 297
Егати... Не че разбирам, но защо се дава АБ при вирусна пневмония?

# 298
Много гадно че не се хваща на слушалка. Енкова...какво ви наведи на мисълта за снимка? Кашлица имаше ли? Кръвни пускахте ли?

# 299
  • На брега на реката
Защото белият дроб става на лезии и е силно прилепчив към бактерии. Нашата вирусна поне също беше лекувана с инжекции аб, а след това и орален, общо 5+7дни. Но и яко инхалации пулмикорт и сироп ердомед, а после профилактика с ефира.
Много пазене ви трябва сега. Организмът много се затормозява цялостно заради нарушеното дишане, а количството аб съвсем дооплесква имунитета. Аз я бях спряла от градина за месец и половина.
Но не знам как не се чува пневмония. Като се сетя как дишаше щерката, спазмично, учестено и врящо.

Общи условия

Активация на акаунт