Боледуване на децата ни - тема 58

• 50 774
  • 738
  •   1
Отговори
# 330
Мерси, Лайт....разбрах. Щото и на нас педи тогава ни каза да пием нурофен и ако за три дена не мине болката в крачето, тогава чак изследвания и направления.... помислих, че ревмакардиолога нещо черно на бяло е пуснал да се изследва...нали съм Тома неверни аз  Mr. Green

# 331
Преди няколко дни ви писах че сме със скарлатина...
Сега да ви се оплача отново....Вече нещата при нас са по добре пъпките тъкмо изчезват. Вчера ходих до градината да взема дрешките на малкия за да ги изпера , питам госпожата ще се предприема ли нещо,освен бележката че е под карантина групата.
Нямало какво да се направи,който искал щял да заведе детето си да му вземат гърлен секрет.
Е значи омагьосания кръг на стрептокока ще продължи,родителите  ми обясняват че нямат време,
 нали трябва да го правим за здравето на децата ни. Сега не знам кога да го пусна на градина.
Нямам думи просто,а да попитам след карантината освен кръв и урина,както и гърлен секрет други изследвания трябват ли?

# 332
  • София
Какво друго имате предвид да се направи?
При нас взеха гърлен секрет на децата и това е.

# 333
Е защо кръв и урина? Не е необходимо.
Изисква се бележка, че е клинично здрав. Отрицателен гърлен като доказателство, че е изтрепан стрептокока не знам дали искат. Редно е, но при нас не го правят.

Забравих да ти напомня, че се правят контролни прегледи след три месеца при кардиолог/ревмокардиолог - попитай ЛЛ за подробности. това заради късните усложнения, които могат да се получат след скарлатината.

# 334
Личната каза че като оздравее ще минем някакви изследвания,не знам защо иска да ни пусне кръв и урина. от една страна по добре,че миналия месец бяхме на операция на трета сливица,имунитета му е много спаднал,преди време беше с нисък хемоглобин

# 335
  • София
tinna_st, за препредаването спокойно, със същия серотип няма как да се зарази и да преболедува повторно, имунитет се изгражда, но тъй като има над 50 серотипа на тези стрептококи, може да се боледува многократно. Кръв и урина 20 дни след като е преболедувал. Ако го кара за пръв път, няма да е зле и един профилактичен при кардиолог пак по това време, АСТ е хубаво да пуснеш поне 2 пъти през около 6 месеца да видиш дали спада и в общи линии това е. Това за да си ти спокойна, а за градината най-много отрицателен гърлен секрет да ти поискат. Ако се притесняваш, че е със спаднал имунитет, задръж го поне 3 седмици вкъщи.

# 336
Дъждец, не звучи никак добре, но по симптомите точно на грип прилича. Дано Тамифлу подейства. А как се снабдихте с него, в аптеките в центъра на Сф е изчерпан?

# 337
Аз както си и знаех, скарлатина има...ако не се вглеждах толкова в детето си нямаше и да забележа, нито има темп от неделя, играе, храни се, обрива на корема днес го няма, по лицето има едни мини пъпчици дето друг няма да ги забележи...но нали си го познавам, теста за стрептококи излезе положителен...АБ обаче ще пие 7 дни, не искаше лекаря да му изпише за повече...само че аз в бързината да взема да сипя повече вода при разтварянето и се наложи и за втора рецепта да ходя. Изписа и за очето капки с еуфразия, хомеопатични. Аз съм ползвала същите при конюктивит веднъж и мина от тях, сега очето в основата е доста зачервено, ще видим дали ще се повлияе.
За такива кръвни след време няма да ни пусне. А и защо пие АБ, той ако не помогне тогава какво правим, безмислено му е даването тогава.

# 338
Да не е здрав носител само? Как без Т?😕

# 339
Не не е здрав носител, той имаше температура събота и неделя, дъх баш като при ангина, гърлото го болеше. Ето обрив, гной, теста..всичко се връзва

# 340
Аха..ясно.

# 341
Според вас АБ орален достатъчен ли е и за конюктивит или ще трябват и АБ капки за очи?

# 342
Според мен орален АБ изобщо няма да помогне при конюнктивит.Ако е бактериален с гноен секрет,единствено АБ капки е спасението.

# 343
  • shumen
Лино,да се оправя скоро детенце.Според мен орален АБ няма да подейства при конюктевит.
Дъждец,да се оправя скоро твоята.Аз при съмнения за грип бих започнала веднага Тамифлу.
Уми,как е Габи?
Лайт,при нас днеска са отсъствали само 4 деца.Утре обаче имат театър и ще ги съберат и двете групи пак със сигурност и ще си обменят вирусите.

# 344
Lino и според мен орален АБ няма да подейства при конюктевит.
Пролетен дъжсец, Вие как сте?

Последна редакция: ср, 17 яну 2018, 00:10 от Silviq Enkova

Общи условия

Активация на акаунт