Боледуване на децата ни - тема 58

• 50 781
  • 738
  •   1
Отговори
# 315
Ние пускахме АСТ и гърлен при болки в крачето.

# 316
А за краката тая слабост ме притеснява, а сега  стана да се облича и каза че го болят крачетата под коляното над стъпалата костта.Може и да има връзка с бактерии, ако има...нали имаше стафилококи- то не знам те дават ли такова нещоо, за стрептококите даа, но стафилококите май не.Ще видим  секретитее,когато излязат.

Лайт моето дете кара вирус с гърло и обриви 4 пъти това лято като последните два пъти се оплакваше и от болки в краката. Заради карантина в градината от скарлатина (накрая мисля се оказа неоснователна)  всеки път пи антибиотик. След като минаха 3 седмици от първото разболяване пуснахме АСТ, беше ниско, оказа се че не е карал скарлатина. Последният път отново ниско АСТ - отново не е било скарлатина. Пусках и изследване за паровирус не се отчете такава инфекция. Последният път пуснах и гърлен секрет - изолира се стафилок, ревматоложката каза че принципно той не дава такива болки. Но каза че в дълбочина на сливиците не е изключено да има и други бактерии. Каза да проверим и зъбите и понеже говореше носово - третата сливица. Третата сливица се оказа наред, както и зъбите.
Водеше се реактивна артропатия съпътстваща вирусна инфекция.

Излизаха му завишени еонзолифите и IgE май беше като за алергия. Пуснах калций - беше леко поднормен, чудех се дали да не дам Коксамин, познати казваха че било дефицит от растежа. Не дадох. След като гърлото се зачерви последния път и ДКК даваше данни за бкатериална инфекция, а секретът беше със стафилокок пи за последно антибиотик, кландамицин мисля че беше, през 8 часа, за да е сигурно че ще има ефект. Оттогава да чукам на дърво не е имал такива болки.
Иначе отшумяваха от нурофен/ парацетамол и се местеха, което ги навеждаше за реактивна артопатия.
Последно според мен беше свързано с процеса в сливиците, който се изчисти от последния антибиотик. След това доста време трябваше за да се приберат - изглеждаха уголемени и зърнести. Не знам какво прихвана в градината - съмнявах се за мононуклеоза, но моноцитите  бяха ниски, чернит дроб уж нормален (но се оплакваше при тичане от болки вдясно), коксаки (първият път обривът приличаше), скарлатина (не беше такова), паровирус - все още мисля че може да е било това, обостря се при слаб имунитет. Всички те може да са съпроводени с артопатия. Дори алергия по някакъв начин свързана с болки се чудех дали има, заради еонзофилите ... Дано при вас всичко отшуми бързо !

Последна редакция: вт, 16 яну 2018, 09:11 от Анонимен

# 317
  • shumen
Лайт,може и да може.Аз затова казвам,че не съм много сигурна.Това с болките в крачетата да не е от растежа при вас.

# 318
  • София
Моята от вчера леко покашля, нищо особено не ми се вижда, но вечерта вдигна температура - 37.5 - 37.8. Нищо не съм давала, през нощта я свали. Като че ли е рано за Варицелата да избива, а и пъпки не видях. По обяд сме на преглед, да видим.
Бързо оздравяване на всички болни.

# 319
Здравейте мами:) НАдявам се да помонете.Дъщеря ми изкара някакъв вирус според мен крак ръка уста,Не е на 100% потевърден.НЕ иска да яде още и още вече почти месец мина.ЧЕсто се уригва не пие дори люмибото АМ.НА 1.10м е  за манжда не помислям и да предлагам.Сутрин като стане гладна също не яде кои знае колко.Има завишение на АСАТ И АЛАТ.Ходихме в Варна на гастро Костадинов.ПРави ехораф всичко било наред.ПОгледна изследванията каза че не иска да изсписва лекарства на детето и това е .Точен отговор не получих каза че след няколко месеца ще повторим изследванията.ПРинеснява ме това не ядене.КАто беше на 8м ходихме в Варна при доцент Георгиева и тя каза че е с тих релукс изписа РАнидитин на прахчета пихме и 3дни и детето се запече заверски.Обадих и се и каза да дам течен парафин.....КАкто и да е спрях прахчетата.Детето се хранеше много добре с хубав апетит рядко ми е подбирала храна.Чета не много хубави отзиви за Георгиева.НЕ знам дали да не пробвам да отидем пак при нея.Не знам какво да правя

Последна редакция: вт, 16 яну 2018, 09:28 от loathe89

# 320
То болките да са от растеж може да,но слабостта едва ли.Сега говорих с УНГ и тя звъня на педиатър и обясни всичкоо за дтето и за непоносимостта към глутен и точно това й е обяснила педиатърката че от глутен непоносимостта може да има недобро усвояване и от там дефицити на вит Д и калций .Но от нейната специалност не може да пусне вит Д и дори АСТ че каза педиатъра ще пусне евентуално ще ни препрати.Ще ни се обади.Бележка ни даде до края на седмицата.Оказа се че в класа има 7 отсъстващи явно върти се нещо.Дадохме изследванията и да видим.
Спарклес ,ние сме ходили при ревмакардиолог още по миналата година мисля и диагнозата също беше реактивна артропатия вирус индуцирана.Иначе Скарлатина кара той мин зима с доказн стрептокок пиогенес от гърлен секрет.УНГ каза сега за пиогенеса специално АБ се пие 14 дни а личната ни бе казала 10 дни и затова явно ни е повторило и пи втори АБ.

# 321
При нас още в петък бяха малко деца. Отидох да го взема рано - към 16.30ч и на шкафчетата имаше само 5 пижами изнесени. Детето каза, че и сутринта са били малко деца.

Лайт, ревмокардиолога как ви постави диагнозата - пуска ли изследвания и ако да-какви?

# 322
При нас не е розово положението. Вчера имаше  болки в крайниците, не можеше да стане от леглото да иде до тоалетна, такава отпадналост. Качваше над 39.5 и я втрисаше. Има главоболие и гърлото е червено, кашлицата е на често. Тестът излезе отр., но го направихме едва вчера вечерта и може да не е показателен. Голяма одисея, докато намеря къде.  Днес ще я водя на лл следобед и да видим какво ще каже. Вчера поне не е повръщала. Онзи ден повърна два пъти, когато беше с 40. Т сега спадна, сутринта мерих 37.3, но вчера вечерта пак беше много тежко. Тамифлу давам от онзи ден вечерта.
Страх ме е да не се наложи и аб, съвсем ще срине имунната система.
Вируната пневмония при нас преди не се чу, но лекарката се усъмни, защото имало много случаи на такава пневмония. Тогава поддържаше т 5дни и кашлицата обаче беше една дълбока и вряща.

# 323
Да се оправят милите дечица  Hug

Много мразя това време от годината  ooooh!

# 324
Баш на грип прилича?
За изследванията за грип четох оня ден - не са показателни изобщо, за всичките видове четох...няма много смисъл да се пускат, според мен, защото както казах дават много фалшиви резултати.
От друта страна клиничната картинка е къде къде по-показателна, плюс сме насред грипна ситуация, така че почти няма съмнение, че е грип.

Добре, че си почнала Тамифлуто. При него често има повръщане при първия прием, така четох и за него, но общите мнения бяха, че бързо повлиява вируса...дано и при вас скоро се почувства облекчение.  Hug

Не мисли за усложненията още, детето да почива вкъщи на топло, никакво излизане на вън и така....ти си знаеш де...
нве може ли да викнеш док вкъщи?

# 325
При съмнения за грип тамифлу ли се дава или има и други варианти?

Не мисли за усложненията още, детето да почива вкъщи на топло, никакво излизане на вън и така....ти си знаеш де...
+ 1  Hug

# 326
Тамифлу е противовирусен препарат. Има и други. Може да се дават и превантивно, преди да си се разболял от грип, но лично мен този вариант не ме кефи. Тогава дозата е друга, разбира се.
Но бих давала, ако недай си боже се разболеем.

# 327
Тамифлу е противовирусен препарат. Има и други. Може да се дават и превантивно, преди да си се разболял от грип, но лично мен този вариант не ме кефи. Тогава дозата е друга, разбира се.
Но бих давала, ако недай си боже се разболеем.

Благодаря Тета , и аз бих процедирала така. Hug

# 328
Loathe89 моят е с рефлук явен .Също безапетитие и множество уригвания и също и без уригвания някой дни му се връща в устата и куркане в червата и в гърлото хърли дори.Като лежа до него и го чувам.Значи той от малък е зле с апетита дори и като бебе пиеше по 30мл мляко и ревеше.Но тогава не съм знаела нищо та може да е имал още тогава рефлукс,но от така нареченият тих рефлукс за който са ти казали на теб!
Ние преди 4дни ходихме при д-р Красимира Колева във Варна и останах доволна.Преглежда в МЦ Надежда на улица Сливница 40 (няколко МЦ Надежда са и затова пояснявам).

Тета то това е като артрит тоест болки в стави и мускули при вирус и не е нещо страшно.На база клиника го каза.Дава се Нурофен и няма някакво лечение.Просто някои деца така реагират и за това реактивна артропатия вирусна. ПКК му беше като за вирус и таман беше пооздрявал тогава като го бях водила.

Дъждец,горкото дете,стискам палци бързо и без усложнения да минава.

Аз ходих до училището за материала и да дам бележката.Учителката каза има 7 отсъстващи (начи не ме е излъгало детето ) имало и по другите класове ,ужас е каза .Вика че дори от РЗИ вече са почнали да ги броят. Та добре го спрях и като трябва и др седмица.

# 329
  • Варна
Тъкмо щях да те питам при кой гастро сте ходили. Тя ни лекува като бяхме с чревния в Терапията, много е готина и лъчезарна. Не знаех, че работи и другаде, освен в Терапията.

Общи условия

Активация на акаунт