Боледуване на децата ни - тема 58

• 50 784
  • 738
  •   1
Отговори
# 300
Не се чува, Зест. И нашата чак на снимка се видя, преди това никой не заподозря, че има пневмония. Снимката я направихме през нощта в спешното, по наше искане, защото направи спазъм. Тогава валеше яко сняг, като я повозихме в студа и взе, че спазъмът отшумя, та не искаха и снимка да ни правят. При нас имаше само дълго упорита темп.

# 301
Teta, кашлица имаше, но не нещо сериозно. От време на време се позакашля, дишането е нормално. Той ми е правил спазми преди, и сме минамали почти винаги без антибиотик. Този път кашлицата е различна. Кръвни не пуснахме, понеже след прегледа ЛЛ се усъмни(заради температурата, която поддържаше) и директно ни изпрати на снимка, и направление за още едно мнение от друг лекар.
Zest, инхалации на нас не ни назначиха.
Ние на ясла вече не ходим, спряхме го през Септември. Няма смисъл, то 2 дни ходи, после 3 седмици се лекуваме.
Сега в къщи, а пак я втасахме. Давайте съвети как да го закрепя това дете.

# 302
Аз си мисля, че моето е със скарлатина. От вчера около пъпа го сърби и едни дребни грапави пъпчици има, днес сякаш са повече, а преди да легне зачерви бая бузите и те едни грапави стоят. И преди от студа се е зачернявал така, това стана след като се прибрахме. Обрива на корема ми прилича на този когато имаше скарлатина, а и той се оплака двата дена, че го боли гърло на два три пъти....Като погледнах гърлото по средата точно има нещо бяло, прилича ми на гной, едва ли са стичащи се секрети понеже не кашля. Лекаря обаче как ще разбере, чедя се на УНГ или на педиатър да го водя.

# 303
  • shumen
Силвия,да се оправя скоро детенце.Наистина вирусна пневмония и аз знам,че не се чува на слушалка.
Лино,според мен сте за педиатър.
Миамим,дано не се разболее твоята сега от варицела.
Аз го водих на зъбар.Личи си,че имам вече порастнало момченце,което стоя мирно и не гъкна.

# 304
Зест, ясно, мерси.

# 305
  • София
Лино, на какъвто и док да го заведеш, все ще познае скарлатината. Оправяйте се бързо - стискам ви палци.

# 306
Лино и аз мисля,че всеки лекар ще разпознае Скарлатината!

При нас двете Бронхопневмонии се чуваха на слушалки,хрипове в основата на дроба или нещо такова но не и нищо да не се чува.Имаха съмнения за пневмония,което се потврди нали после със снимка.
И как така само се от време на време се закашля и има  Пневмония ?!

Ние днес ще даваме секрети от носа и гърлото,УНГ ще ги вземе и кръв назначи
Обаче тя май към 8и30 и е работното време.И трябва да е гладен та после трябва да се приберем да хапне,че с неговата специална диета още ми е мн трудно (направо съм в шок и ужас дори ,че трудно то без млечни и без яйца,колбаси-никакви сандвичи) и за в училище няма какво да яде и яде в нас вчера царевични макарони с мед .А и чревното за кандида не мога да дам ,той ака до към обед .Та мисля да поискам от лекарката УНГ бележка за днес,че то само  докато вземе секретите и после идем за кръв то може и 9часа да мине.А докато ходим в нас да ядее и ще то кога ще стане.
А и да си направим чревното че да видим,вчера пак не му бе добре стомаха ,а е на лекарства от неделя.
Тази сутрин пак има силна слабост в краката,зех да се притеснявам вече мн често се случва.Дали пък УНГ не може да ми пусне вит Д то се чудя.
Аз обаче се замислям,тъй и тъй ще плащам за бележката днес и дали да не е до края на седмицата и да е в нас че ме е страх и мен от грипа.Сега като имам възможност защо не .
Фер,няма проблем с отсъствията за сега.

# 307
Лайт ясно е, че здравето е най-важно за нас и децата. Обаче с толкова много отсъствия няма ли да има проблеми, първо със знанията и после с комуникацията с децата?

# 308
С комуникацията няма проблеми, толкова силно комуникативен е,чее...Simple Smile А знанията...ноември и декември - за двата месеца има общо 11 дни, ноо всичко си знае детето.Учителката питах миналата седмица и тя каза никакъв проблем няма.Аз никога няма да го оставя, нали учим в къщии и ето, че явно пълноценно ! Пак не съм го решила де, но се замислих! Тука в  темата някой ги спират без да са  болнави,, а моето с толкова проблеми и болнаво.
Ще мисля до като  идем за секретите.

# 309
Аз го спирам, защото ме е страх и всяко боледуване го преживявам тежко. Особености на психиката и лоша история в миналото ☺
Също учим вкъщи. За комуникацията- детето предпочита такава с възрастни от край време-пак особености на характера.

# 310
Lightning, тази веччер започна да кашля по-сериозно. На твое място бих го задържала до края на седмицата в къщи, щом нямате проблем с отсъствията.
И ние сега отиваме на манипулационната за гентамицина.
При нас от днес са взети предгрипни мерки, забранени са имунизациите и прегледите на бременни, очаквам тези дни да обявят грипна епидемия.

# 311
мен и друго ме притеснява. Освен този нос който на моменти през ноща е много зле, очите няколко сутрини преди да вдигне температура каза, че го болят. тоест едното око, после три дни не каза и днес пак се събуди и каза окото ме боли. Притеснено ми е.
А възможно ли е да се вижда трета сливица и тя да има гной, тоест аз да я видя с просто око? Едва ли, това което видях беше по средата на гърлото.

# 312
Не се вижда третата. С пръсти може да я напипа док /при племеницата така я гледаха като малка/, или със сонда през носа с камерка.

# 313
  • shumen
Лайт,аз бих го задържала до края на седмицата щом няма проблеми с ученето и с отсъствията.Аз обаче не знам дали УНГ може да ти даде бележка и то за толкова дни.
Силвия,оправяйте се скоро.
Тете,и аз съм така със всяко негово разболяване,но няма и как да го спра.При нас обаче май няма много болни дечица.Вчера сам каза,че е имало 2-3 дечица,който са отсъствали и то едното уж заради снега не могло да отиде.

# 314
Силвия да се оправяте скоро и мен ме  е страх от грипа точно защото той често прави усложнения, а при хора предразположени към спазми и белодробни проблеми,като моетоо... Двете му  Пневмонии са усложнения от грип.

А за краката тая слабост ме притеснява, а сега  стана да се облича и каза че го болят крачетата под коляното над стъпалата костта.Това може да е от дефицит на вит Д то както каза варненската докторка , може и да е глутеннепоносимостта, все пак едва от неделя е на диета и трябва време на организма да се изчисти от поетият глутен.Може и да има връзка с бактерии, ако има...нали имаше стафилококи- то не знам те дават ли такова нещоо, за стрептококите даа, но стафилококите май не.Ще видим  секретитее,когато излязат.

Трета сливица не се вижда с обикновен оглед на гърлото, да.Само с  онова огледалцее, вчера така го гледа УНГ - то.

Дани, защо да не може- нали ако е болен мога да го заведа за УНГ вместо на личната.И ако трябва бележка, едва ли после се ходи при личната за нея.

Общи условия

Активация на акаунт