Боледуване на децата ни - тема 58

• 50 745
  • 738
  •   1
Отговори
# 360
  • На брега на реката
Тет, бананите заместват яйцата. Дори и в кексовете. А щом дава и безлактозно мляко, още по-вкусни ще станат палачинките. Че аз ги правех с вода иначе 😁 Докато открия безлактозното на Лидл.

# 361
  • Северозапада
http://www.tonyshappykitchen.com/bg/recipe-items/%d1%81%d0%bb%d0 … 0%b5%d0%bb%d0%b4/
Ето от мен една рецепта, която ми се появи току що във фейсбук. Разгледах блога, има и други подходящи рецепти.

# 362
Да, банан съм слагала и аз, но като подсладител на палачинката ...не ми се получи, но аз съм доста вързана в ръцете.

Лисе, тази маска, която си показала, не е ли прекалено ? Моите са трипластови, би трябвало, надявам се, че отсяват бацилите все пак...а и шала мога отгоре да увия...

# 363
Не знам ,Тете.
От една статия четох ,но не мога да я намеря сега.

# 364
Зест,прати ми я тази рецепта за палачинки без яйца и с банан,и с безлактозно мляко.Там са и царевините макарони и спагети.И аз от Лидъл го взимам.Вчера зех и оризови бисквити с киноа и чиа от Кауфланд.
Направих кашата с безлактозното мляко и сложих сладко от горски плодове и се получи иначе без тия две неща е доста блуткава.Обаче докато яде и му се върна нагоре и почти повърна чак сълзи излязаха,а уж му хареса ,но явно от рефлукса стана така.Ще ида по бебешките магазини ,имаше каша безмлечна от елда мисля.
Най-сетне успях да взема фецес,то и със запек е ,вчера не е акал,а тази сутрин до ся три пъти му идва и чак на третия успя да даде едно грахово зрънце само и не успя повече.Отивам да го нося за изследване.
Лисе,от къде беше ти ?

# 365
Лайт , Кърджали.

# 366
Лайт, прави му палачинки. Кое дете не обича. Ще ти пиша после на лс за рецепти за печива и закуски.
Лино, колко виэе цикъла лечение на конюктивита. Дори и да се повлияе, не спирай минимум преди 5я. На дъщеря ми лечението продължи 12 дни с два вида капки. Но и мен си ме е страх от очни инфекции.
Голямата е на 9 и обожава бананови каши 😁
ами нямаме лечение за конюктивита. Когато бяхме при педиатъра окото беше в основата си в ъгълчето по-червено и той затова изписа само тези хомеопатичните капки за успокоение на лигавицата което доста ме учуди понеже никога не е изписвал хомеопатия, а и че тях ги поема касата също не знаех. Аз съм ги купувала преди сама и са скъпи, тогава излекувах бактериален конюктивит за 3 дни с тези хомеопатичните. Снощи имаше вече гурели и капах от тях, мисля по-добре бяха очите в 3 през ноща..но ще взема сега рецепта и за АБ капки. Тях веднъж 7 дни ги слагах

# 367
А еуфразията готов р-р ли е или ти я разтваряш? Второто не ми се струва безопасно за очи освен ако не е дестилирана вода от аптеката.
Тет, днес сутринта станаха три пълни приема (по два пъти на ден е, но го започнах неделя вечерта).

# 368
Аха, благодаря, Дъждец...да си знам и аз. А как е малката днес, тази Т не я ли сваляте по-бързо или няма промяна?

# 369
  • гр.София
Лино и на мен ми стана интересно за очните капки. Как се казват?

# 370
  • shumen
Лино,какви са тия очни капки?Как се казват?
Дъждец,да се оправя скоро детето.
Тете,и аз бях с маска в автобуса и при педи и ме гледаха като извънземно,но мен хич не ми пука.Да ме гледат както искат,но предпочитам да съм здрава.

# 371
Лисе, понеже  заговори за грипна ваканция и затова попитах.При нас и в  училището на детето и в училището на Свеки ( тя е учителка ) има доста болни и Свеки  каза, че ги  броели от РЗИ,както каза и нашета класна вчера .Та добре го спрях моят, че само това му трябва сега, малко ли болести изкара до сега. Може и другата седмица да го оставя в нас - ще видим как върви с болните.То добре че сега взех от УНГ бележка за тази седмица, а за другата седмица от ЛЛ Simple Smile

Купих аз  бебешка каша от Елда, също и бебешко  безлактозно мялко на Аптамил.Мога да го използвам за торти, кексчета, палачинки.Поръчах оналайн  безглутенови брашна за хляб, пица , а също  и  за торти, морти и тем подобни, и безглутенова мая.А в рецептите за хляб освен безглутеновите брашна има да се добавя мляко  и яйца- айде млякото  от безлактозното на Аптамил,но айцата пак с банан могат ли да се заменят ?! Хич ме няма  с тия неща Simple Smile

То и торта безглутенова и безмлечна, че и без яйцаа ще трябва да правя-има такива рецепти.Скоро ми е рожденик !

# 372
Лайт ,и на мен ми се ще да я задържа и другата седмица вкъщи,но да видим.
Кое е въпросното АМ на Аптамил ?

Доста болни има ,спор няма.

# 373
Торта съм правила  без яйца - има рецепти много в нета. Между блатовете и отгоре -кремчето на доктор Йоткер Оле-разбивах го с кокосово мляко.

# 374
  • Варна
На бебешките млека не им ли е противопоказно да се загряват? Поне с такива спомени съм останала, че не стават за термична обработка.

Общи условия

Активация на акаунт