Боледуване на децата ни - тема 58

• 50 755
  • 738
  •   1
Отговори
# 345
  • На брега на реката
Дори и с тежката ми очна инфекция, лекуваха окото с локални инжекции аб, плюс капките и мазилата. Дори система нямах.
Дъждец, има ли подобрение при вас?

# 346
Пак главоболие, гърлобол и хрема се засилиха. От 20ч поддържа 38.5 и тъкмо дадох Нурофен, за да може малко да спи. Надявах се сама да я свали малко, но не би. Поне не я е втрисало. Някакси очаквах тамифлуто да подейства по-бързо. Дано изобщо действа, защото е само за два дена и половина още.
Силве, ММ го е купил от аптека Зариа на бул.Габровски.

# 347
Лино, не съм чувала конюктивит да се лекува с орален АБ.

Дъждец, колко дена пиете тамифлу?

# 348
Лино, аз пък се чудя как АБ за Скарлатина 7 дни ? Ето че дори 10 дни се оказва малко, както вчера ни каза УНГ.

Моят се връща в бебешките си години Simple Smile Simple Smile ,сега  ще му забъркам бебешка каша за закуска- оризово- царевична с банан  и праскова.Smile  Даже се чудя  не може ли да пие адаптирано мляко хидролизирано, тия дето  са за алергични  към мляко бебета ?!  Satisfied ( там протеина е  на по- малки молекули ли какво точно  не разбрах и не предизвиква алергии ) Все още ми е трудно със закуските- освен царевични макарони с безлактозно мляко  или с мед,другоо - варена царевица само- за закуска ( вчера това яде ),дугоо - едни оризови бисквити - те големи и дебели му мазах вчера следобед със сладко от горски плодове.А безглутеновите хлябове саа 8 филийки миниатюрни по 2 хапки едната и 4 лв най - евтеният, та май ще купувам брашно безглутенови смеси и ще меся.

# 349
  • Северозапада
За закуските може да пробваш просо, елда, макар че тя е със специфичен вкус. Може да забъркваш и смутита с ядки и/или семена, те би трябвало да засищат.

# 350
  • Варна
Моят син още закусва каша (просо и царевица или елда и царевица), но я яде с масло и сирене. На вас и това като ви е забранено... освен да я подслаждаш.

# 351
  • shumen
Месечко,и моя още си хапва каша,но с масло и сирене.Иначе няма да я близне.
Лайт,мисля,че може да пие бебешко мляко,но питай все пак.
Аз след малко отивам на превръзка и съм с маска.Някой може да ме гледна като извънземно пак,но хич не ми пука.

# 352
Лино, аз пък се чудя как АБ за Скарлатина 7 дни ? Ето че дори 10 дни се оказва малко, както вчера ни каза УНГ.

и на мен не ми се харесва това със 7-то дни, 10 е напълно достатъчно обаче. Миналия път пи 10 дена АБ. Сега не искаше просто да му изпише второ шише, имало проучвания най-новите които показвали, че и 5 дни били достатъчни за елемитиране на стрептококите. Ще го мисля, ще видя тоз АБ дали ще повлияе, че не е пеницилин, но нали има няква алергия и еритромицин изписа. Той снощи имаше конюктивит по очите, събудих го и капах от тези капки с еуфразия и през ноща като давах АБ очите сякаш бяха по-добре. После като се прибера ще видя как е, но аз за всеки случай ще мина за една рецепта за капки за очи да имам.
Има едни каши в ДМ за големи са, но малкия много ги харесва и си хапва.

# 353
Лайт ,моята до късно си пийваше АМ  Mr. Green

# 354
  • На брега на реката
Лайт, прави му палачинки. Кое дете не обича. Ще ти пиша после на лс за рецепти за печива и закуски.
Лино, колко виэе цикъла лечение на конюктивита. Дори и да се повлияе, не спирай минимум преди 5я. На дъщеря ми лечението продължи 12 дни с два вида капки. Но и мен си ме е страх от очни инфекции.
Голямата е на 9 и обожава бананови каши 😁

# 355
Ха, аз съм с маска в градския транспорт...да знаете как топли на нослето и на бузките само Joy
Не ща да им дишам бацилите изобщо. В доста области е предепидемична обстановката - като чукнат 350 на 10 000 души, и ще я обявят.

Фер, какви са тия палачинки без яйца и без брашно. Аз си правя с кокосови стърготини вместо брашно, но яйца си слагам...

# 356
Вчера четох,че само по-плътните маски предпазвали уж.
Чакам да кажат и за наше село дали от тази седмица ще има 350 на 10 000 души и да видим ще има ли ваканция за децата.

# 357
  • София
Ние след еднократната температура миналата вечер и подкашлянето, към днешна дата - почти нищо. Мижава кашлица 2 - 3 пъти на ден. Вчера ходихме до ЛЛ, чакаха страшно много хора и си тръгнахме. Първо, че не ми се чакаше с часове, второ - нали (не)очакваме Варицела, от къде да знам дали точно тези дни не са трите заразни преди да избие обрива. Та ако продължи да кашля, по-скоро ако се влоши, не знам как ще го организираме този преглед.

# 358
Лисе, кои са тия по плътните маски? По две да взема да слагам...
Иначе ги ползвам за около 20 минути....като сляза от автобуса, и я махам. Довечера-друга слагам.

# 359
Да,трябва да се сменят и на често.
Май такива ,уж били по-плътни :

Общи условия

Активация на акаунт