Боледуване на децата ни - тема 58

• 50 685
  • 738
  •   1
Отговори
# 240
В друга тема питах, там една майка даваше на малко дете тамифлу сироп. Таблетките май са като капсули и могат да се разтворят в сок или храна.

Аз моя го спирам от градина за 3 седмици. Всяка година така процедирам в този грипен сезон.

# 241
Ами къде да чуя като не ми се е налагало...преди детето не съм боледувала и не ми е правило впечатление, че било сезона на вирусите. Грип изкарах като бях в пубертета и беше ужасно.
Сега вече покрай детето за какво ли не чух и аз....за грипа си мислех, че като е вирусно няма да има лечение.
Сега цъкнах в уикипедия и имало някакво проучване според което Тамифлуто въобще не намаляло броя на болничните престои и не влияело на усложнения като пневмония и другото го забравих какво беше. Но пък стопирало размножаването на вируса в тялото.
Става за деца над 1 годинка..То в уикипедия всеки може да си пише та не знам колко е достоверно това.
Тета аз вчера се зачетох в един протокол тук за Германия, грипа почнал в 6-та календарна седмица с пълна сила и така до 16-та календарна седмица миналата година. Но пък в други части на Европа почвал по-рано. Аз до скоро не се бях замисляла за този грип, но той последнити две години не е ходил януари и февруари на градина. Сега и аз вече параноясах...

# 242
Тете, добре че имаш възможност да го спреш. Аз няма как, пускам я на училище и вечер ми е свито как ще стане на следващата сутрин. Изпусна 2 седмици със скарлатината, едва наваксахме, сега ако я спра, ще е много трудно.
Аз пътувам с маска в метрото, хората много странно ме гледат, една жена даже ми подхвърли "Е, като ги помъкнете тези маски, все едно ебола върлува". Казах, че не е нейна работа като е безсмъртна.

# 243
Силве, хич да не ти пука от такива разбирачи. Аз чакам изследванията, а нея я  пратих да се прибират с баща й. Много народ има. Вдигна почти 40 и не сваляше. Тресеше я много. Накрая повърна и поне малко главата й мина.
Авирон почнах днес, но не знам дали ще подейства. По-миналата година така беше с грип и лл изписа Авирон и пак стигнахме до болница. Но пък тогава ходихме в спешното първо и там нищо не изписаха, а казаха да си продължавам с бета глюкана. Тоест не почнахме Авирона веднага, а може би три дена след това.
За противогрипните ъм чела тогава, че Реленцат действа по-добре, но забравих при кой тип А или Б. Май баба ми беше хванала и с нея го пресече.
Реленцата се вдишва и за малки деца не става.

Последна редакция: нд, 14 яну 2018, 19:19 от Пролетен дъждец

# 244
Дъждец...стискам палци да не е грип.
Ох...до авирона преди три години не стигнахме, че направи гърч преди да го купим. Но за тази година съм се навила да давам тамифлу, ако не дай си боже хванем.
Маските и аз ги вадя вече,че в ГТ е бациларник на кв.см.
Забелязала съм, че пика е началото и средата на януари, независимо че епидемията я прогласяват в края на месеца. Те докато я обявят и целия град вече е втасал....

# 245
Ох, изследванията не са много за грип. Левкоцитите са 11 при горна граница 14, гранулоцитите са 10, при горна 8, лимфоцитите са под норма, црп 18 при горна 5. Нямаха реактиви за грипен тест. Според лекарката може да е вирус/грип и започваща бактериална инфекция. Изписа тмифлу, ако утре излезе положителен тестът и аб, ако е отр. Ако съм започнела тамифлуто днес, поне три дена да го давам дори да се наложи аб.
Дайте акъл какво да правя.

# 246
На мен ми прилича на вирус. За сравнение при гнойна ангина в оплакваческата тема четох за 33 левкоцити...тоест доста високи.
Аз скоро също бях с подобни леко завишени с по една две единици нагоре стойности и ми мина без АБ.
Сега дали е грип....сезон е, Т е висока...прилича. Рязко ли почна?

# 247
Рязко да. Вчера нищо й нямаше.

# 248
Аз бих почнала тамифлуто. Преди 3г педи категорично каза, че е грип при нас. Не знам как точно позна. Беше около 12 януари пак....
Аз обаче повече се страхувам от високата Т...лекарствата, макар и силни, са ми по-малкото зло.

# 249
Дъждец , кога ще излязат резултатите утре? Не можете ли да устискате на Нурофен / Панадол до тогава? Не е добре да се дават едновременно  противогрипен препарат и АБ, много товарят имунната система. Ние бяхме с ниски лимфоцити при грип, но не помня ЦРП колко беше, над нормата, но колко точно не помня. Тогава не ни изписаха АБ, за да не свалят още лимфоцитите (при нас бяха критично ниски).

# 250
Силве, не ви ли бяха ниски левкоцитите...аз така съм запомнила?
При грип нашите бяха 6-7 и двата пъти...

# 251
  • София
Дъждец, на колежки децата са на възрастта на твоето. Вдигаха темп от по 40 гр., но не беше грип. При грип моят ЛЛ ми каза, че е виждал много високи ЦРП. Не знам какво да те посъветвам, сигурно ти е много кофти в момента. Аз вероятно бих изчакала грипния тест утре.

# 252
  • Варна
Силве, не ви ли бяха ниски левкоцитите...аз така съм запомнила?
И аз помня, че левкоцитите бяха ниски newsm78
Дъждец,
какви очакваш да са резултатите при грип? Жив вирус си е вашето, каква започваща бактериална инфекция... А дали е грипен или друг една обикновена ПКК едва ли може да каже. Изобщо ПКК на първи ден от боледуването ми е безсмислено на мен. Бих почнала нещо антивирусно, дали тамифлу или друго не знам...

# 253
Помня че дори при левкоцити 14 не даде АБ преди време 😕
А сега са и по-ниски...

# 254
Аз бих изчакала на този етап.
Аз също ще го водя малкия, то утре ще е голяма навалица понеделник. Днес го втрисаше няколко пъти, ръцете ледени, в същото време се хранеше, игра. Не знам и аз.
Сега Тета като спомена дата се сетих, че преди 3 год имаше 5 дни температура и кашлица, ЦРП беше 40 и нещо и лекаря, каза че не е много ясно, но понеже чувал нещо на слушалки и изписа АБ...дали не е било грип, тогава за първи път изписа АБ и беше 13-ти януари като се разболя. Сега пак на 13-ти ми вдигна температура...ако е грипно не знам

Общи условия

Активация на акаунт