Боледуване на децата ни - тема 58

• 50 743
  • 738
  •   1
Отговори
# 375
  • На брега на реката
Противопоказно им е до толкова, че няма да приемат с млякото важните хранителни стойности. А и са нали основно на такова хранене. Големите деца имат разнообразно меню, едно готвено АМ да е проблема.
Лайт, цяла сутрин съм по задачи. Не съм те забравила. Като седна след 2 часа на компа,ще ти пиша.

# 376
И аз доста се зачудих на това АМ дето ще се готви с него...не мисля че е подходящо, по-скоро с ядково мляко бих заменила аз
Капките за очи са на Вала, ще пробвам да кача линк..днес в 11 сутринта нищо нямаше по очите вече. Капах ги в 22:30 снощи, в 3 през ноща вече бяха по-добре очите като давах АБ-то и видях. Сега въпроса е дали е от един прием АБ да са се подобрили, което ме съмнява понеже аз дадох в 15 часа АБ и в 22 бяха вече гурелясали и слепнати, на парцали стоеше секрета по тях. Освен тази сутрин напълно да са се оправили след втората доза АБ която дадох в 3. Но може и от капките да е или и двете.
Аз между другото бях набързо на УНГ, че ме дращи гърлото и не искаше да ми пусне секрет, не изглеждало в момента да имам стрептококи. Та питах и него, 7 дни били напълно достатъчни да давам АБ, едно време се презастраховали и изписвали много АБ-та, сега имало проучвания и тнт...попитах и дали орален АБ ще помогне за конюктивит, каза ако е бактериален да ще помогне.
Ето капките
https://www.walaarzneimittel.de/de/arzneimittel/euphrasia-augentropfen-wala.html
единични дози са като аз отварям едно и го ползвам за 2-3 пъти в един ден и хвърлям остатъка, не е добре втори ден да се ползва. Сега се зачетох, дават ги за сухи, зачервени, сълзящи очи и алергичен конюктивит.
Аз продуктите на Вала много ги харесвам, когато ми правеше преди 2 год цяла зима спастични бронхити пак след скарлатина от ноември до март през 10-14 дни,  тогава купих едно хомеопатично за бронхити чийто цел беше да стабилизира цялостно бронхиалната система. Давах го 10 дни и не ми беше правил след това повече от 17 месеца бронхит.

Последна редакция: ср, 17 яну 2018, 15:44 от Lino

# 377
Като заместител на яйцата,  може да се използва семена от чия. Накисва  се в малко водичка и след 15-20 минути вече се е желирала леко течността. Използва  се вместо яйца,  дори и кекс се правеше така,  но точна рецепта не знам.

# 378
Тук не съм виждала такава еуфразия на капки за очи.
Моята не е добре. Сега пак я втресе и вдигна. Вчера издържа по-дълъг интервал. Не знам какво да правя. Вчера следобед бяхме при лл. Уж не се чува нищо на слушалка. Къде да я водя вече, изследвания ли да пусна пак...

# 379
  • Варна
Колко дни станаха?

# 380
Трети ден май, или четвърти...от неделя каза.
Едни кръвни като че ли да пуснете, да се види накъде върви работата...ако в началото си пускала, да се сравни. Но то при вирус какво да се сравнява...
При бактериално при нас така проследявахме падането на левкоцитите ....

Лош спомен имам аз от грипа, много лооошшш...пет дена бяхме така, натрових го с нурофени и панадоли тогава.... Tired

Туй Тамифлу що така не действа, по-скоротечна реакция си представях и аз...

# 381
  • Варна
Може да не е грип... Иначе и аз, и малкият вдигахме Т 5-6 дни и накрая бяхме най-отпаднали, изтощава яко тая гад. Би трбвало до 1-2 дни да спре да вдига.

# 382
Безлактозното от Лидъл ще ползвам,а АМ то за кашите и за попарки, и  за пиене,обогатено е с витамини.

Дойдоха ни и ензимите и тях почваме.
Подобри му се малко апетита последният ден два,Хапва си срвнително нормално,но пък често му стържи стомаха,чак проплаква (освен рефлуксните изяви си продължават) .А като почти нищо не ядеше,не му стържеше толкова често.Мисълта ми е че това стържене пак е от гастритните и стомашните му проблеми явно.

Фер,няма проблем,когато можеш Simple Smile

# 383
Безлактозното от Лидъл ще ползвам,а АМ то за кашите и за попарки, и  за пиене,обогатено е с витамини.

Дойдоха ни и ензимите и тях почваме.
Подобри му се малко апетита последният ден два,Хапва си срвнително нормално,но пък често му стържи стомаха,чак проплаква (освен рефлуксните изяви си продължават) .А като почти нищо не ядеше,не му стържеше толкова често.Мисълта ми е че това стържене пак е от гастритните и стомашните му проблеми явно.

Фер,няма проблем,когато можеш Simple Smile

Лайт пробвали ли сте с Иберогаст , мисля 10 капки преди хранене се дават във водичка

# 384
Здравейте отново.Дайте идеи за хрема какво да давам.То и хрема не знам дали е.Седят горе високо едни гъсти секрети и нощно време похърква,явно от тях.ЛЛ даде Виброцил ама никаква файда от него.Пръскам Низита често,опитах веднъж промивка да направя и нищо не излезе.Сега почнах с черните капки,дано утихнат нещата.Иначе нищо друго и няма.Само говори на нос леко и нощно време трудно диша през носа от секретите и съответно хърка.

# 385
Кой ден става боледуването вече? Интервалите не се ли увеличават в които вдига темп? Аз бих пуснала пак кръвни.
За Тамифлу аз като четох то не лекува, просто спира размножаването на вируса в тялото, но той като си е вътре вече си зависи от организма явно как ще се пребори. Да не е някоя ангина с тия втрисания?

# 386
Sweet dreams,  аз започнах да слагам Бактробан в носа,  че с месеци вече е запушено нослето. Има подобрение,  забелязвам. Но не знам след като го спра какво ще стане. Сигурно пак същото докато нв мине болнавотло време.

# 387
Бактробн съм ползвал преди и на 3 ден имаше ефект.Но сега няма такива зелени секрети.Лепкави и гъсти и не може дс ги издуха напълно.През деня не и пречат.Диша си през носа,но вечер е страшно от хъркане.От както почна грдина и това през1-2 седмици.

# 388
Елеа,благодаря,записах си го това за семената от чиа.

Спаркълс,той пие Нексиум,Мотилиум и Квамател.А от днес и ензими подпомагащи разграждането.Всичко изписано от гастрото.Трябва време явно и диетата и лекарствата да подействат.Трябва и време да се изчисти организма от поетя глутен и лактоза.

Дъждец,аз също си помислих да не е ангина заради втрисанията и продължителната температура.Моят беше така юли месец с гнойната ангина-цели 5денонощия с температура до 39-39 и 2-3

# 389
Не е ангина, защото няма налепи, а и ми бяха сбъркали тампона на грипния секрет и го пуснах за гърлен, който е чист. Съмняват се за пневмония и чакаме за снимка.

Общи условия

Активация на акаунт