СЕПТЕМВРИЙСКИ мами 2018

• 67 533
  • 753
  •   1
Отговори
# 270
  • Силистра
Весела Цанкова второто ни бебе не беше планирано, случи се случайно,но сме щастливи много и чакаме  с нетърпение бебчо:)
И моят термин е близо до твоя аз съм за 22.09 Simple Smile и аз като теб имам син , който е с два месеца по голям твоя- на 2.8г сме ние:)
Леко бременее:))

Благодаря, леко и на теб. ПРИ нас също не беше планирано, дойде ни като гръм от ясно небе, но пък си искахме второ детенце. Отлагахме, малкия да стане поне на 3..но такъв ни е късмета.. Ще чакаме с нетърпение развитието Simple Smile)

# 271
Възхищавам ви се на смелостта за 3 дечица и чак ме е срам , че чаках до 34 за първо и че все още не смея да се зарадвам поради страха от промяната, отговорността, раздялата с предишноя ми начин на живот и какво ли не..
Здравейте момичета! Polikseni, това дали и кога да станеш майка, е изцяло твое решение. Изобщо няма от какво да се срамуваш. Аз вече имам едно момиченце на 2г.6м., но изобщо не планирах втора временност през следващите няколко години. Тъкмо бях започнала да се връщам към "нормалния" начин на живот. Сега съм меко казано в шок все още. Опитвам да се настроя положително, но е адски трудно...

# 272
Още не съм се записала на ЖК, а помня че предния път болничен ми издава акушерката. Знаете ли дали може и личния да издаде ?
Моята лична ми каза, че сега може максимум до 12 дни да ми издаде. Не знам колко е вярно.

Иначе и аз искам да си пусна отсега болничен, та ми е полезно споделеното от вас, момичета.

А насочили ли сте се вече къде ще раждате? Аз съм от София и засега проучвам вариантите.
С първото ми раждане бях болничен още като разбрах. Влезнах в болница за наблюдение за да започнат болничните и ме водиха рискова до последно,  но преди това имах два мисед.

# 273
На година ти се полагат общо 6 месеца платен болничен (180 дни)... ти винаги може да си вземеш повече, но от НОИ няма да го изплатят...  та за това дават болничен от 12гс (3ти месец)...
От личен лекар може да се вземе до 14дни или ето го и закона:
"Чл. 13. (1) Болничен лист за временна неработоспособност се издава на осигурено
лице еднолично от лекуващия лекар/лекаря по дентална медицина до 14 дни
непрекъснато за едно или повече заболявания, но не повече от 40 дни, с прекъсване в
рамките на една календарна година.
(2) След изтичането на отпуска по ал. 1 болният се насочва към ЛКК.  "

или от Доктор специалист (Акушер-гинеколог) 1 месец (всеки месец)..
та общо взето е това с болничните.

Последна редакция: ср, 24 яну 2018, 11:31 от Hristinchet0

# 274
  • In Neverland
Здравейте мами, днес бях на преглед и чухме сърчицето най-накрая Heart . В 8 г.с. съм и утре ме прати на изследвания, а следващия час ми е чак за 23.02.... много далече.
За болничен и аз го питах от кога мога да взема, каза че и сега още може да ми пусне, но му се иска да изчакаме Февруари да мине и тогава.
Цигарите аз ги спрях окончателно преди две седмици. Бях ги намалила драстично от една кутия на ден до 2-3, като последните дни и половин не можех да изпуша, а сега започна и да ми се гади от дима ако е от повече от една цигара и в затворено помещение.
Иначе да ви се оплача качила съм доста и аз, макар и толкова рано, но на мен постоянно ми се яде, та по към края ще се търкалям и аз Satisfied

# 275
Здравейте, майчета! Включвам се малко по-късно и аз, но има време за всичко Simple Smile
Бременна съм в 6 г.с. Втора бременност ми е, имам мацка на 1г1мес (родена на 1 дек 2016). Разликата с второто бебе ще им е 1г9мес...та купонът ще е пълен в нас. На 30 год съм, тази година ще правя 31 год. Вече някакси чувствам силни симптоми на бременността, което е доста различно от предишната ми. Силно гадене, киселини, ужасна умора...
на 23.01 бях на първия си преглед, изчаках аз малко, та да е ясно както се казва "черно на бяло" хаха на ехографа, другата седмица ще ходя за изследвания и да чуем пулс дано даноооо.
Нещо много кофти материали ми попадат за кофти неща до 13 г.с. Та понеже ми е 2ро и някакси неочаквано за мен притесненията са повече. Бебето е лека изненада за нас, но е правено на Коледа (както сметнах) и за мен е знак Simple Smile Не сме казали на никого още,малко даже ме е страх. Още съм в лек шок самата аз.  Мъжът ми е на седмото небе и вече крои планове къде ще слагаме втората кошарка в спалнята (ще се местим в ново жилище тая година).
От София съм, ще се следя и ще разжда в Клиника Щерев - ако някой има въпроси, с радост отговарям - за бременността, раждане, клиниката, лекаря и тн.

Успех, мамчета!
Дени

# 276
Мами ,  здравейте и от мен. Първа бременност ми е . На 22 бях на преглед и само установихме бременност и сме малка точица. Около 5 февруари сме пак на преглед. Нон стоп съм в параноя какво ще излезе и дали да се хмалим с таткото...

# 277
Mimka92 и ние сме така, но засега само на родителите ни казахме, тъй като сме в Англия и малко бавно се случват нещата тук, но за приятели и други подобни по натам да видим, че всичко е наред с бебенцето 🙂🙂🙂

# 278
xkb_21 ние и на родителите не сме казали още...

# 279
Mimka моят също беше против, но аз не издържах, аз имах кюретаж лятото и всички се надяваха и очакваха всеки момент да им съобщим, а и неговите родители са възрастни (спрямо моята майка) и само това щастие им остава, другото което е постоянно ни изпращат багаж от БГ и този път беше малко по различен 😃😃😃 книгии, лекарства за всеки случай, кисели краставички 😃😃😃

# 280
Чудесни новини момичета. Аз все още не съм ходила на преглед.. че е доста рано, може би края на следващата седмица ще отида... Аз съм казала на 3 много мои близки приятелки, на сестра ми и майка ми.. на родата от страна на мъжа ми не сме казали... там мисля да изчакам до като не ида на преглед, за да се потвърди....

# 281
Hrisi всичко е до преценка и усещане, аз не съм суеверна, но искам да се уверя че всичко е наред първо 🙂🙂🙂🙂 а и на ММ родителите ги чувствам много близки може би и това оказа влияние

# 282
Аз мисля да изчакаме поне докато не чуем сърчице... Иначе едвам издържам да не кажа на всички Grinning

# 283
Да питам нещо, има ли мамче която пие утрогестан? Пие не да слага вагинално? Вечер каго го пия и започва силна болка в слепоочието и челото, болката за 2-3 часа минава....сутринта нямам проблеми не ги усещам тези неща... Иначе боцкам и фраксипарин ама се съмнявам да е от него?

# 284
Момичета аз нищо не пия, само витамини за бременни, нищо не усещам, никакви болки, никакви неразположения (заразлика от предния път) чак започвам да се притеснявам, но дали имам основание ???

Общи условия

Активация на акаунт