Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Как мога да изчисля датата на термина си?
Какви са обичайните симптоми на ранна бременност и как да се справим с тях през първите седмици?
Какви са препоръчителните витамини и добавки по време на бременност?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Как мога да изчисля датата на термина си?
-
Какви са обичайните симптоми на ранна бременност и как да се справим с тях през първите седмици?
Симптомите на ранната бременност могат да включват болка и подуване на гърдите, леки коремни спазми, умора, сънливост, леко кървене, гадене и чувство на тревожност. Симптомите могат да варират значително от жена до жена и от една бременност до друга. Някои често срещани симптоми включват болка в гърдите, умора, гадене, киселини в стомаха и болки в кръста. Участниците във форума споделят различни методи за справяне със симптомите като приемане на витамини, утрогестан, прегнакер оригинален и смучещи бонбони. Важно е да се консултирате с вашия лекар за подходящото лечение и управление на симптомите. В първите седмици на бременността някои симптоми могат да включват силно гадене, киселини, умора, напрегнати гърди и предменструални болки. Някои жени съобщават за кафяво зацапване, което може да предизвика притеснения. Важно е да се консултирате с вашия гинеколог при всякакви необичайни симптоми.
-
Какви са препоръчителните витамини и добавки по време на бременност?
По време на бременност е важно да се консултирате с лекар за подходящи витамини и добавки. Обикновено се препоръчва фолиевата киселина, омега-3 мастните киселини, витамин Е и витамин D3, както и други хранителни добавки, които поддържат здравето на майката и бебето. Важно е да изберете витамини и добавки, подходящи за бременни жени и да следвате дозировките, препоръчани от лекар. Приемът на витамини по време на бременност трябва да бъде съобразен с индивидуалните нужди и консултация с лекар.
-
Какво представлява hCG и за какво се използва?
-
Какви са някои от обичайните проблеми и състояния по време на ранна бременност?
В 9+2 гс съм и според док, бебчето се развива много добре, почти 25мм е , мърда ръце,крака, върти дупе
До тук всичко ок, но не успяхме като че ли да хванем тоновете добре. В крайна сметка ги измери 140 удара/Мин. Не са ли ниски? Навсякъде пише,че в този период трябва да са към 170-180. Док каза,че няма повод за притеснение, но аз не съм спокойна. Още повече, че от десетина дни имам гадното чувство за недостиг на въздух, постоянно се опитвам да се прозея, но не мога. Та съм в паника сега дали бебето получава достатъчно кислород. Забравих и да питам, че се заговорихме за ЖК и БХС. Чак след две седмици ще ме записва и ще мога да я питам , а до тогава филма, в който влязох, съвсем ще ме побърка.