СЕПТЕМВРИЙСКИ мами 2018

• 67 449
  • 753
  •   1
Отговори
# 495
Чудо, чудо, АМАН от некадърници! В моят град, е абсолютно същото, не съм си и помисляла даже да се обърна към някой  тук, всичките са един дол дренки. Хвани единия удари другия Simple Smile Аз пък съм от 12 на преглед, няма да се засечем, но няма нищо. Ще обменяме опит тук заедно с всички Simple Smile

# 496
Момичета някоя от вас да е карала грипа или да е минала покрай него?Много се притеснявам тази вечер започна да ме дразни гърлото, реших за си измеря температурата и изненада 37.2.Искам не искам взех един парацетамол и утре сутринта съм на лекар.Надявам се да не е грип.

Аз си взимам хранителни добавки от една немска компания. Подсилващи имунната с-ма , когато започнах разболяване от гърло към гърди с увеличение на дозата всичко премина за 2 дни.
Благодарение на тези добавки нямам проблем с гадене, киселини и какъвто и да е дискомфорт ☺

# 497
Момичета някоя от вас да е карала грипа или да е минала покрай него?Много се притеснявам тази вечер започна да ме дразни гърлото, реших за си измеря температурата и изненада 37.2.Искам не искам взех един парацетамол и утре сутринта съм на лекар.Надявам се да не е грип.

Аз си взимам хранителни добавки от една немска компания. Подсилващи имунната с-ма , когато започнах разболяване от гърло към гърди с увеличение на дозата всичко премина за 2 дни.
Благодарение на тези добавки нямам проблем с гадене, киселини и какъвто и да е дискомфорт ☺

Бях на преглед днес за щастие нещата не са влошени.Само зачервено гърло и температура 37.00-37.2 личната ми каза че не е нещо фрапантно.Изписа ми cavisept за гърло парацетамол за температурата и biozin mama за имунната система.Надявам се да ми мине бързо

# 498
Здравейте, присъединявам се към вас. Аз съм втора бременност, имам един юнак на 5 години. Предполагаем термин на 12.09, болнични съм отпреди 2 седмици, имах отлепяне, пих лекарства утрогестан, дуфастон, но шпа, магнерот...но вчера бях на преглед и всичко се е залепили вече и ще намалят лекарствата/и с първата бременност бях така/ Искам да ви питам пиете ли витамини например pregnacare+omega пия аз, доволна съм засега.

# 499
На мен на първия преглед ми изписаха огестан. То е фолиева киселина, омега 3, йод, витамин Е и Д3

# 500
Здравейте отново,
Днес ми бе първи преглед при др Ослеков в болница Надежда. Беше много учтив и ангажиран с въпроситв ми, приятно съм изненадана. Определи ми 5г.с и видяхме плодно сакче, друго не се вижда засега. След 20 дни отново ще отида. Изписа ми утрогестан до 16г.с, тъй като матката има особена, леко двурога или седловидна форма, което не му хареса особено. Но аз това си го зная още от първата бременност, даже бебето се бе заклещило в десния рог и едвам го извадиха. Това ембрионче е на същото място в десния рог и нещата ще са същите. Голямо бутане и ръчкане беше при първото секцио Sad  Само не разбирам, защо без да измерим нивото на прогестерона, ми назначава да пия хапчета? А ако нямам дефицит...?  Не знам формата на матката достатъчно основание ли е. Имате ли странични ефекти от утрогестана? Аз имам малко дете на година и 2 месеца и се налага да я разнасям на ръце, но ми казаха го да огранича.. е как да стане, не зная!

Последна редакция: чт, 01 фев 2018, 15:34 от Деси Вазова-Андреева

# 501
Здравейте, присъединявам се към вас. Аз съм втора бременност, имам един юнак на 5 години. Предполагаем термин на 12.09, болнични съм отпреди 2 седмици, имах отлепяне, пих лекарства утрогестан, дуфастон, но шпа, магнерот...но вчера бях на преглед и всичко се е залепили вече и ще намалят лекарствата/и с първата бременност бях така/ Искам да ви питам пиете ли витамини например pregnacare+omega пия аз, доволна съм засега.

Аз ги пия тези витамини през ден. Изписа ми ги АГ, защото каза, че съм прекалено слаба и ако не се храня много добре е хубаво да ги пия. Иначе и биозин мама пия и фолиева киселина. Simple Smile

# 502
Здравейте отново,
Днес ми бе първи преглед при др Ослеков в болница Надежда. Беше много учтив и ангажиран с въпроситв ми, приятно съм изненадана. Определи ми 5г.с и видяхме плодно сакче, друго не се вижда засега. След 20 дни отново ще отида. Изписа ми утрогестан до 16г.с, тъй като матката има особена, леко двурога или седловидна форма, което не му хареса особено. Но аз това си го зная още от първата бременност, даже бебето се бе заклещило в десния рог и едвам го извадиха. Това ембрионче е на същото място в десния рог и нещата ще са същите. Голямо бутане и ръчкане беше при първото секцио Sad  Само не разбирам, защо без да измерим нивото на прогестерона, ми назначава да пия хапчета? А ако нямам дефицит...?  Не знам формата на матката достатъчно основание ли е. Имате ли странични ефекти от утрогестана? Аз имам малко дете на година и 2 месеца и се налага да я разнасям на ръце, но ми казаха го да огранича.. е как да стане, не зная!

И аз съм с такава матка,но при първата бременност нещо не ми казаха и родих нормално 4кг бебе. Сега съм леко шашната

# 503
От прогестерона само дето съм по дънкова през деня

# 504
yulianka, пожелавам ти късмет и щом не са ти казали нищо при първото, може би няма от какво да се притесняваш?

# 505
Здравейте,мами. И аз се включвам с предполагаем термин 23 септември,поне според онлайн калкулатор,тъй  като на прегледа засега видяхме само точица и ми каза да заповядам след 17 февруари. В 6 г.с. съм и ми е първа бременност. Опитвам се да се ориентирам къде да се случат следенето на бременността и раждането,и все още съм адски неориентирана Smiley
Честито на всички бъдещи мами!

# 506
Деси и аз имам мацка на 1г2мес и ми каза да огранича вдигането й... ама как да стане това а?

Мами, прегледът следващия ще ми е чак 8-9 март за БХС... ама до тогава? Все се чудя как са нещата там ... ох.. същото беше и миналия път.

# 507
Деси и аз имам мацка на 1г2мес и ми каза да огранича вдигането й... ама как да стане това а?

Мами, прегледът следващия ще ми е чак 8-9 март за БХС... ама до тогава? Все се чудя как са нещата там ... ох.. същото беше и миналия път.
Честити ни породени деца (почти)!  😉Как ще се оправям, не зная...
Да ти кажа, днес карах таткото да я разнася вместо мен, макар че тя проходи вече, обаче оно си иска мама! И все пак устоявах, опитах се да й обясня,че имам "ох" на коремчето, затова не мога да я нося и ще вървим за ръчичка. Засега се примирява,миличкото, макар и да помрънква.
Аз съм на преглед чак след 20 дни! Днес приех първата капсула утрогестан и след час ми се появи отвратителен световъртеж, ходех като пияна!!!  Как ще го пия 10 седмици това чудо ☹️

# 508

Честити ни породени деца (почти)!  😉Как ще се оправям, не зная...
Да ти кажа, днес карах таткото да я разнася вместо мен, макар че тя проходи вече, обаче оно си иска мама! И все пак устоявах, опитах се да й обясня,че имам "ох" на коремчето, затова не мога да я нося и ще вървим за ръчичка. Засега се примирява,миличкото, макар и да помрънква.
Аз съм на преглед чак след 20 дни! Днес приех първата капсула утрогестан и след час ми се появи отвратителен световъртеж, ходех като пияна!!!  Как ще го пия 10 седмици това чудо ☹️

Не знам как ще издържа до март. Обмислям да купя портативен доплер да слушам сърцето в нас...ама това граничи с лудост хаха Все ще си повтарям това дето не го научих цял живот - да имам вяра, че всичко ще е наред, щом ти е писано. Моето момиченце не ходи още. Само за ръчичка едвам. Малко мързел си пада - Стрелче е.
Сега съм сама с нея 4 дена... дано няма проблеми, че си имам болки малко понякога.

Mamamario - какви добавки пиеш? Аз пия витамините за бременни на NOW. Миналия път също с тях изкарах, доволна съм. Но ако кажеш идея за други...няма да се разсърдя Wink

# 509
Искам да попитам има ли мами на който с първата  бременност са им растяли мъдреци.😐😐😐
Голям късмет имам нестига ,че грип минавам ами и мъдреца ми тръгна да расте и то накриво 😑😑😑

Общи условия

Активация на акаунт