СЕПТЕМВРИЙСКИ мами 2018

• 67 414
  • 753
  •   1
Отговори
# 615
♥Elfita♥, да Simple Smile Всичко се вижда Simple Smile

# 616
  • Пловдив
♥Elfita♥, да Simple Smile Всичко се вижда Simple Smile

Благодаря ти  Hug

# 617
Стискам палци Бети всичко да е наред. Пиши след като мине прегледът.

Мина...почти напълно е залепен плодния сак.. вече има зачатъци на ръчички и крачета и се виждаше как се движи 😍🤰🏼🤗

# 618
Betty1992 радвам се че всичко е наред. Ти кървене имаше ли? На каква терапия си заради отлепването? В коя г.с си?

# 619
Daniella07 аз почти през цялото време съм така , но аз мога да си пишкам и през 5 мин. Решаван и отивам. Пикла съм си.

# 620
Здравейте! Абеее и аз нещо супер подута и тромава се чувствам.... а е рано за “патешкото ходене” на бременна 😂
Хайде стискайте палци - тоя уикенд ще казваме на родители. Въх на 31 год ще стана и ме е страх от майка и свеки какво ще кажат. Ти да видиш.
За спането - спи ми се много, ама на мойта щерка не явно. Тези дни съм самичка с нея, без мъжа, ейййй по 100 пъти ставам на нощ, голям рев, голямо чудо. Едвам отварям очи вече. Гледам следобяд да дремва с нея, невинаги става. Спете, кой когато може. Може нощем да не можете, но през деня да ви се доспива и ако има възможност за следобедна дрямка - добре ще е.

# 621
Нашата щерка от 1 година вече си спи при нас... неще и неще в нейната стая и това е... а започна да спи там когато стана на 1г, сега е на 5г... то е рев то е чудо.. за да си спи в нейната стая трябва и аз да съм там... как ще се отучваме пак незнам... иначе събота и неделя когато тя спи следобяд и аз спа с нея... хич не ми пука!

# 622
Хриси, моята дъщеря е на 6,5г, ученичка и са големи разговори да си спи в стаята. Всяка нощ се мести при нас. Когато сме на хотел или на гости при бабите , не се буди и спи сама цяла нощ непробудно! Вкъщи си е изградила навик и се буди. Поне се преборихме да заспива в нейното легло и се буди по различно време, случвало се е до 6 сутринта да не се премести. Не знам как ще в отучваме...На мен ми е сладко да си я гушкам, но е голяма вече, а и скоро ще ми порасне корема и няма да ми е никак комфортно.

# 623
Привет отново, мами! На 20.02 трябва да съм на преглед и евентуално ще се запиша за ЖК. Малко ми е притеснено, защото постоянно нещо ме наболва, я като кихна, я като вдигна щерката (1.2г),  казаха да не я нося, но няма как! Деница ще ме разбере. Мъчи ме безсъние, мъчи ме гадене, мъчи ме и болка в кръста, а най-досадното  нещо е тъпия утрогестан, който трябва да си пъхам сутрин и вечер, че и да полежа!  Особено сутрин с малко дете няма как да си лежиш.
Относно начина на раждане, секциото е отврат. А при мен беше с изрязване на миоми и на 3 пъти потъвах в небитието заради обилно кървене, преляха ми 2 сака кръв и 2 плазма. Нормалното раждане, ако няма пречки и усложения, е за предпочитане като най-естествен за организма и бебето. Поздрави!

# 624
Искам да попитам какво е феталната морфология ? За какво се прави

# 625
Искам да попитам какво е феталната морфология ? За какво се прави
Фетална морфология се прави 2-3 пъти за цялата бременност (при първата ми я правиха 2пъти) и самото име подсказва, че се оглеждат структури и органи на фетуса, за да се прецени дали са нормални или има отклонения и дефекти.
В 11-12 г.с  се съчетава с биохимичен скрининг, т.е правят се измервания на бебчо с ултразвук и се взема венозна кръв от майката, изпращат се данните в лаборатория в Майчин дом и се определя  риска от генетични аноналии. Т.е не ти казват със сигурност, а само дали има РИСК от аноналия.

# 626
Здравейте, момичета. Аз в петък бях на преглед. Бебчо върви голям от сега - вместо с размер за осма седмица, той беше 9+1 ден 😁 Докторът ни успокои с думите “то някои бебета си вървят по едри от самото начало”. Тежко и горко ми по-нататък 😅 Та така 2 см и половина, пулс 182, което според бабините диветини било пулс за момиче 😁 Гледаше и кръвотока на пъпната връв и каза че е идеален и всичко е перфектно. Видяхме го и как мърда - вдигаше дупето и се фръцкаше много смешно.😄 Имам и един въпрос. На моменти ме наболява от двете страни на корема - ту отляво, ту отдясно. Според доктора е от нарастването на матката. Случвало ли се е на някоя от вас?

# 627
Да, аз имах такива болки и продължавам, но по-рядко. При мен се усеща кратка, несилна болка.

# 628
Аз също имам леки болки ниско долу и на мен  ми казаха същото Simple Smile

# 629
Здравейте момичета,
Много ми е притеснено, защото преди малко видях, че имам леко розово течение-зацапване.Не е като при цикъл, определено е по-бледо и слабо, но доста се стреснах. Не чувствам спазми в корема, но почах да си внушавам , че не ме болят толкова гърдите и че съм по-малко бременна Sad Най-лошото е, че в момента сме на екскурзия в чужбина и нищо не мога да направя докато не се върна във вторник. ЧУвствам се виновна, че проявих такава самонадеяност и изобщо дойдох, че и по цял ден обикаляме по улиците. Затова си мисля, че може и от преумора да е . ИНаче бях на преглед преди 3 дни за установяване на сърдечна дейност и всичко беше наред, казаха ми, че няма проблеме и да летя със самолет. Та така...ще се радвам да споделите опит или да ме успокоите малко...

Общи условия

Активация на акаунт