Бързи здравословни въпроси и отговори – 11

• 58 675
  • 743
  •   1
Отговори
# 225
Давам и аз акъл ,а кой да погледне часовника Joy
Извинявам се Blush

# 226
Е то у ингилизко часът е друг Joy

Давай акъл, аз като не мога...малко да разведря поне...Grinning

# 227
Ох, благодаря... рупам си тука фъстъците, те и без това са останали около 12... И ме е страх ужасно много. Подготвям си репертоара за утре. Хайде, лека нощ и ми стискайте палци Confused Ще пиша като мине прегледа

# 228
Стиснати палци от мен - нека всичко мине бързо и леко!

Пп: Тета,аз чак сега включих защо ме прати в английско Joy

Последна редакция: нд, 14 яну 2018, 22:25 от Marsia_K

# 229
Ужасно ме щипе и боли уретера....
Като пишкам не ми пари, но след това започва като пробождане и туптене....
Днес бях на гинеколог, проблема не е от там. Уролог едва ли ще мога да посетя утре...
Единствено чакам направление за скенер защото предполагат че имам ДХ на кръста но незнам дали може да е от там чак болката....
Седмица преди това имах парене и неприятна миризма при уриниране и си купих циприфлоксацин. Всичко беше отминало и сега направо болка има...
От какво може да е? И с какво да се облекчат? Някой страдал ли е от такива усещания..

# 230
Цистит може би. Вземи си цистон и неоренал още утре сутрин и ги пий редовно докато те прегледа уролог. Те са билкови и помагат .

# 231
Няколко вечери ми се наложи да спя на легло до прозорец с неуплатнена дограма и се усещаше леко подухване и сега ме болят яйчниците Sad с какво мога да лекувам ?

# 232
Ако си получила възпаление на яйчниците - само с док. , микробиология и АБ. Отнеси се сериозно понеже възпалението може да предизвика сраствания.
     Сигурна ли си че причината не е друга, като овулация например.?
    Ако е възпаление , не затопляй мястото с ел.възглавнички и подобни, че по-лошо става. Peace

Възможно е и да изхвърляш пясък от бъбреците. Възможно е да има кръв в урината, поради нараняване от песъчинки или инфекция. Добре е да изследваш първо една урина, за да се знае точно какъв е проблемът. И преглед на бъбреците за камъчета и песъчинки.  Не всички лекарства са подходящи за всичко, но може да вземеш нещо билково докато посетиш лекар. И наблегни на чайчетата и течностите. Колкото повече пишкаш, толкова по-добре. Алкохолът влошава симптомите, ама за него ти си знаеш Peace

Последна редакция: пн, 15 яну 2018, 00:28 от geizer

# 233
  • Burgas, Bulgaria
Като пишкам не ми пари, но след това започва като пробождане и туптене....
Днес бях на гинеколог, проблема не е от там. Уролог едва ли ще мога да посетя утре...
Единствено чакам направление за скенер защото предполагат че имам ДХ на кръста но незнам дали може да е от там чак болката....
Седмица преди това имах парене и неприятна миризма при уриниране и си купих циприфлоксацин. Всичко беше отминало и сега направо болка има...
От какво може да е? И с какво да се облекчат? Някой страдал ли е от такива усещания..
Имаш цистит ,  предвид миризмата на урината - бактерия .  Една година лекувах пущината ,  ревеше ми се в тоалетната всеки път от това туптене,  болка и горене ,  точно накрая .
Дисковата  - аз бях с парализиран пикочен мехур  преди опрерацията и след нея,  точно от там .  Не можех да пишкам . Задържах урина .  След като ми върнаха краката ,  че имах пълна пареза на единия ,  минах физиотерапия и можех да уринирам ,  но парене и миризма не съм имала .

# 234
Аз нямам изтръпване...
Имам парене в областта на кръста, болка сякаш някой човърка....и парене отстрани на седалището....
Сега се събудих цялата треперя а нямам Т и имам ужасна кашлица.....
Май ще ходя днес на лекар, ужасно зле ми е..

# 235
Ако си получила възпаление на яйчниците - само с док. , микробиология и АБ. Отнеси се сериозно понеже възпалението може да предизвика сраствания.
     Сигурна ли си че причината не е друга, като овулация например.?
    Ако е възпаление , не затопляй мястото с ел.възглавнички и подобни, че по-лошо става. Peace

И леко течение ми се появи, а болката е почти постоянна тъпа и в двата яйчника

# 236
И леко течение ми се появи, а болката е почти постоянна тъпа и в двата яйчника

Най-вероятно е започнало някакво възпаление. Консултирай се с гинеколог, микробиология и така.

# 237
Пуснах урина, обикновена. Намериха се еритроцити Cry
Дадоха ми талон за урокултура, но ще е готова в сряда чак....
Иначе доктора като му показах къде ме боли каза че това си е точно кръста и няма нищо общо с бъбреци, та най-вероятно имам някаква урологична инфекция....
Аз обаче доста се притесних като чета в нета...
Изписа ми две прахчета да пия преди лягане за два дни ..

# 238
Прегледът мина. Пуснаха ми едно маркуче, с камерка в края му, през носа... Казаха, че нямало семка. Поуспокоих се малко, но... най-вероятно до следващия път като усетя семкаха пак. Казаха, че при преглъщане усещам нещо, защото долната страна на едната сливица била леко подута и най-вероятно се бие в клапата, ,която се отваря и затваря при преглъщане. Аз си имам и налепи по гърлото и лекарят ми взе секрет от сливиците и го пуснахме за изследване. След сряда ще ида пак за резултатите и ще ги покажа на лекаря. Евентуално ще го помоля и за една рентенография...

И сега докато пишех се сетих, нали едната сливица била леко подута... Не може ли семката да е попаднала там някъде... Отзад... Отивам да гледам пак структура на гърло и сливици...

# 239
Няма ме - За инфекцията не се притеснявай толкова. Ще ти изпишат АБ и ще се оправиш.
    Имай предвид обаче че циститът може да е и заразен., като се предава предимно от мъжът на жената, посредством уретралният канал. Така че ще е добре ако има такива съмнения, да се изследва и партньора. Възможно е при него да няма симптоми, или да са твърде слабо изразени за да им обърне внимание.
   ПП.- Мой приятел беше започнал да пикае съсиреци, и чак тогава се усети, че се е влачил няколко години с уроинфекция. Мъже... Thinking

Не забравяй да пиеш възможно повече течности. Това ще подпомогне и самото лечение.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт