Бързи здравословни въпроси и отговори – 11

• 58 686
  • 743
  •   1
Отговори
# 240
Мишелин, радвам се , че е минало вече и че няма семка Hug
Да ти призная и аз имам подобен проблем с гърлото. От няколко години мине немине време и усещам дискомфорт, храчка , която не мога да преглътна и болки в гърлото. Ходих на няколко пъти при ЛЛ, защото се притеснявах -  не е нормално да усещаш , че нещо не е наред, та чак разни много черни мисли ми минаваха, но не - според нея нищо ми няма. Да не отварям темата, как точно ме преглежда... Wink
 Миналия месец отидох при УНГ , платих си и пуснахме гърлен секрет. Каза , че сливиците ми са леко зачервени и най-вероятно става въпрос за нещо хронифицирало вече. Изчакахме резултата от секрета , а се оказа чист , само нормална флора. Гледа ме пак човека, даже ми сложи упойка, за да има по-добра и голяма видимост  и каза , че нищо не вижда.Всичко изглежда напълно нормално.  Споделих му всичките си мисли , чувства и притеснения и според него съм в един много малък процент от хората , на които гърлото им е слабо място и много чувствително.  Приех го и честно ти казвам , че от тогава се успокоих и нито усещам вече дискомфорта, нито ме е боляло гърлото.

Недей да гледаш нищо , а се довери на лекаря. Hands V

# 241
  • София
Мишелин , много се радвам , че няма семка в гърлото ти Simple Smile

Да призная , аз имам хронично възпалено гърло , вече е изменено, както и хроничен ринит.
Винаги имам усещане , когато се възпаляват , било заради вирус или бактерия.

Важното в , че в областта на гърлото ти няма нищо.

# 242
Няма ме - За инфекцията не се притеснявай толкова. Ще ти изпишат АБ и ще се оправиш.
    Имай предвид обаче че циститът може да е и заразен., като се предава предимно от мъжът на жената, посредством уретралният канал. Така че ще е добре ако има такива съмнения, да се изследва и партньора. Възможно е при него да няма симптоми, или да са твърде слабо изразени за да им обърне внимание.
   ПП.- Мой приятел беше започнал да пикае съсиреци, и чак тогава се усети, че се е влачил няколко години с уроинфекция. Мъже... Thinking

Не забравяй да пиеш възможно повече течности. Това ще подпомогне и самото лечение.  Peace

Цистита не се ли причинява от бактерия..Не съм запозната особено. Май за това пуснах тази урокултура. Възможно ли е да не се изолира бактерия ?

# 243
Да, цистита се причинява обикновено от бактерия, затова и е заразен. Възможно е обаче да не се изолира бактерия, и дискомфорта да е причинен единствено от наличието на еритроцити(кръв). В такъв случай причината може да е в нараняване в уретрата или пик.мехур от песъчинки. Затова и предложих да се прегледат бъбреците на УЗ, за да се види дали са чисти. При малки песъчинки болката в бъбреците не е задължителна, или се усеща лека такава, по скоро като моментно схващане или присвиване в областта на бъбреците и  само от време не време.
    Понякога и някои медикаменти, пикантни храни или честа употреба на алкохол също може да предизвикат усещания като при цистит.

# 244
Ясно,
ще изчакам да излезе резултата от изследването и ще видим после какво...

# 245
Благодаря, момичета. Една идея по-спокойно ми е, но не изцяло... Чакам да стане сряда, че да излязат резултатите и да се видя пак с лекаря. Hug

# 246
  • Пловдив
Здравейте, не знам дали точно тук е мястото да задам въпроса си.
В начална бременност съм и искам да знам има ли храни,подправки или нещо друго което не е препоръчително да се консумира по време на бременност или поне в началото.Благодаря предварително!

# 247
Канела
И патладжан знам аз
Имах проблеми с него....

# 248
аз пак да попитам:

Появи ми се бучица над лявата вежда, от външния край, като подкожно топче е. Леееко боли при допир, лееко е зачервено, но ако не го пипам, с нищо не напомня за себе си. Мога ли с нещо да го мажа?

# 249
Really, не е ли пъпка това? На мен ми излзиат от време на време, ама аз съм ужасна и стискам де-що пъпка видя Simple Smile Минава за два-три дена

# 250
  • София
И за стискам  всичко по лицето , въпреки че дерматолозите отричат това.
Имам приятелка , козметичка, която обработва такива неща по лицето с пудра и дармсомвал И завехва.

Обаче е възможно да е нещо като кистичка , знам ли ?

Последна редакция: пн, 15 яну 2018, 21:01 от Wind_

# 251
Really, не е ли пъпка това? На мен ми излзиат от време на време, ама аз съм ужасна и стискам де-що пъпка видя Simple Smile Минава за два-три дена

не е пъпка, определено

# 252
Може да е мастно натрупване.

# 253
На какво може да се дължи едно такова гадно чувство все едно си мокър отдолу, все едно току-що ти е дошло, а всъщност си е нещо като вода. Случи ми се три поредни дни. Не е от сексуална възбуда.

# 254
В овулация си ? Отделя се течност като суров белтък тогава от шийката на матката-целта е да се улесни движението на сперматозоидите 😊

Общи условия

Активация на акаунт