Бързи здравословни въпроси и отговори – 11

• 58 696
  • 743
  •   1
Отговори
# 255
  • Пловдив
Момичета,кажете нещо ефикасно против въшки?Явно има епидемия...пламнало е всичко,ние тоже  Grinning

# 256
Обикновена боя за коса (да не е от безамонячната). Боядисвай наред  Joy hahaha

# 257
Мистик, виж тук
http://www.bg-mamma.com/index.php?topicrefid=18;topic=941145
Паранит е другия шампоан от който майките са доволни.
И задължително всички чаршафи, хавлии, завивки, шапки, шалове и каквото се сетиш още през пералня и ютия.
Да чукна на дърво, не ни се е случвало, но в затворената група във ФБ на групата в градината, мине се не мине някое време и някоя майка изреве.

Последна редакция: вт, 16 яну 2018, 08:56 от Анонимен

# 258
  • Пловдив
Обикновена боя за коса (да не е от безамонячната). Боядисвай наред  Joy hahaha
Да бе...в неделя се боядисвах и снощи цъф!Ти ги разправяй другаде  Laughing

tonynette  bouquet точно с такова го мазах моя снощи.

# 259
Мистик, много неприятно. Дано само децата са хванали, защото миналата година синът и мен зарази.
Той беше сравнително лесен, защото го подстригах късо, ама аз...
Купих 3 вида шампоани от аптеката. Редувах ги, като ги ползвах всеки ден, скъсих си косата и се боядисах.
Отървах се за около седмица.

# 260
  • Пловдив
Мистик, много неприятно. Дано само децата са хванали, защото миналата година синът и мен зарази.
Той беше сравнително лесен, защото го подстригах късо, ама аз...
Купих 3 вида шампоани от аптеката. Редувах ги, като ги ползвах всеки ден, скъсих си косата и се боядисах.
Отървах се за около седмица.
И аз имам  Crazy и съм с дълга коса!Накапах чаено дърво във всички шампоани.

# 261
И аз имам  Crazy и съм с дълга коса!Накапах чаено дърво във всички шампоани.
Съчувствам ти.
Използвай гребенчетата от шампоаните, кичур по кичур минавай с тях - падат даже и гнидите, а не ми се вярваше.
Аз ползвах шампоаните всеки ден, за да може да избегна момента на излюпване в деня, в който не съм ползвала.
Но аз от дете имам фобия от въшки. Този кошмар го живях с коса до дупето чак до гимназиална възраст.
Миналата година година косата ми беше до кръста, буквално се разревах когато разбрах.

# 262
  • София
Важно е и останалите деца от класа/групата в ДГ да ползват периодично от шампоаните против въшки поне един месец, за да се спре прехвърлянето от глава на глава.

# 263
Здравейте, сега минах преглед при доктор Емилия Пантева, много мила жена. Взе ми секрет за цитонамазка и ми каза че матката и шийката да в перфектно състояние и че ми зрее фоликул, каза чя нямам раничка. Дали ще ми е лош резултата от цитонамазката? Мноог ме е страх Sad

# 264
  • София
С какво да третирам налепи? Друг път като имам са по 1-2, махам ги механично и лесно. Този път са много, по целите ми сливици.

# 265
Чувала съм за Грануфорин. Иначе аз вчера бях на преглед с друго оплакване, но лекарят видя налепите (които си ги имам от мнооого време) и ми взе гърлен секрет. Чакам резултати.

# 266
С какво да третирам налепи? Друг път като имам са по 1-2, махам ги механично и лесно. Този път са много, по целите ми сливици.

Аз имах бели неща по сливиците, а те бяха доста надути и имах болка при преглъщане. Не беше гной мисля, скоро попаднах отново на интервю на Мангъров ли беше, или на друг лекар-че не винаги белите налепи са гнойни. Пусках си и кръвни - насочваха към вирус. АБ не съм пила.
Аз се оправих с чести /през час/ гаргари със сода, сол и лимонов сок. Топли чайове и мазане с грануфорин.
Може да смучеш трахизан - аз нямах, и не съм смукала, но пак мина.

# 267
  • София
С Грануфорин. На марля с лекарството и се "обтриват" сливиците. Много е гадно!

# 268
Аз топях клечка за уши и с нея нанасях. То само като я допреш клечката, и всичко в гърлото става зелено. За мазане на сливиците е по-удобно, ако не плезиш езика навън, когато си отваряш устата. И фенерче, тоест добра осветеност....

# 269
  • София
Благодаря! Ще отскоча до аптеката тогава. Леко съм настинала, но досега толкова много налепи съм нямала. А гърлото не ме боли.

Общи условия

Активация на акаунт