Бързи здравословни въпроси и отговори – 11

• 58 709
  • 743
  •   1
Отговори
# 270
  • София
В аптеките отдавна не продават Грануфорин. Ако решиш да го ползваш, продават го във ветеринарните клиники и аптеки.

# 271
Може да са т.нар. тапи.
На мен веднъж ми каза лекар, че са гъбички пък - пак ме болеше гърлото тогава, имаше бели неща, но с трахизан и смукалки ми мина.
Бързо оздравяване...

# 272
  • Перник
Често върху сливиците/ ако са боледували много от ангини/,  остават дупчици, които се запълват с храна и приличат на налепи, но не са. Трябва да се махат обаче, защото са потенциална среда за развитие на неприятни неща...

# 273
Биопарокс беше идеален за тапичките, но го няма вече.

# 274
  • някъде
Биопарокс беше идеален за тапичките, но го няма вече.
За съжаление го разбрах вчера. Имах си един от няколко години, но реших да си купя нов и изненада- вече не се продава. А беше страхотен и за гърло и за нос.

# 275
С какво да третирам налепи? Друг път като имам са по 1-2, махам ги механично и лесно. Този път са много, по целите ми сливици.

Това няма оправяне в дългосрочен план. Не всички "тапи" са от храна, и не всички тапи е желателно да се отстраняват механично. Щом се е стигнало до тук е време да се замислиш за радикално решение - тонзилектомия. На мен ми писна да се занимавам със сливиците ми месец през месец и ми ги извадиха. Правех страхотни ангини, тапи колкото искаш, фарингити, тъпчене с антибиотици.... Няма нужда от всичко това.

# 276
Мисля, че рядко се препоръчва премахване на сливиците при възрастен човек.

Трябва да се знае, че преценката за операция на сливици при възрастни е отговорност на оператора и на никой друг. Ползата от операцията трябва да е по-голяма от опасността за здравето и живота на оперирания.

от тук

# 277
С какво да третирам налепи? Друг път като имам са по 1-2, махам ги механично и лесно. Този път са много, по целите ми сливици.

Гнойни тапи падат бързо и лесно с гаргара с обезгазирана кока кола на стайна температура. Може да се прави по 2-3 пъти на ден. В пъти по-приятно от обтриване на сливиците със сода, Гранофурин и тем подобни. А и да глътне човек малко кола - няма страшно.

Другите тапи като камъчета се казват детритни. Остатъци от храна. Неприятни са и много бързо се образуват. Дупките по сливиците, в които се образуват, могат да се свият след продължителна и упорита гаргара с билковия Сандрин.

# 278
  • София
Тапи от храна ми се образуват понякога и ги махам лесно, но това определено не са. Ангина в съзнателния си живот не помня да съм имала, така че не мисля да прибягвам до махането на сливиците ми. Благодаря ви отново!

# 279
Аз си правя гаргар с чай от лайка или смрадлика. Далеч по-приятно ми е от содата, но и към нея посягам понякога Hands V

# 280
Аз пък ако не ме боли, хич и не надничам в гърлото си Simple Smile

# 281
Да де, говорим ако нещо се обажда от там Yum

# 282
  • Burgas, Bulgaria
Вчера към 10часа пих фреш от цвекло и ябълка -300мл.
Нормално ли е урината ми да е с променен цвят и сега .  Питам ,  защото не забеляAх такова нещо през деня .

# 283
Абсолютно нормално е! Урината и изпражненията се променят в зависимост от това кое си яла
Вчера към 10часа пих фреш от цвекло и ябълка -300мл.
Нормално ли е урината ми да е с променен цвят и сега .  Питам ,  защото не забеляAх такова нещо през деня .

# 284
  • Burgas, Bulgaria
Да, да зная ,  просто имам повод да се оглеждам за цвета ,  завишен чернодробен ензим и ми стана лошо като видях ,  но се сетих за сока и единствено не бях сигурна дали 21часа след консумацията е нормално   мислех ,  че-по-бързо излиза ...   Grinning
Благодаря !

Общи условия

Активация на акаунт