Бързи здравословни въпроси и отговори – 11

• 58 733
  • 743
  •   1
Отговори
# 285
Миналата седмица през деня изядох една кутия рафаело бонбони и на сутринта като отидох до тоалетната, все едно снежинки бях изходила с извинение 😂 Цвеклото и нара много оцветяват

Да, да зная ,  просто имам повод да се оглеждам за цвета ,  завишен чернодробен ензим и ми стана лошо като видях ,  но се сетих за сока и единствено не бях сигурна дали 21часа след консумацията е нормално   мислех ,  че-по-бързо излиза ...   Grinning
Благодаря !

# 286
Обикновена боя за коса (да не е от безамонячната). Боядисвай наред  Joy hahaha
Да бе...в неделя се боядисвах и снощи цъф!Ти ги разправяй другаде  Laughing

tonynette  bouquet точно с такова го мазах моя снощи.

Боята не предпазва от въшки. Само ги трепе когато вече ги има, и  по-точно оксиданта към нея. Иначе е ясно че няма как да се боядисваш всеки ден  Peace

# 287
  • On the sea
За прещипан нерв на прешлена някой знае ли какво мога да предприема? Масаж, мазила, нещо може ли да облекчи болката?

# 288
Да може. Правят се разни магнито-терапии. Със специални машини, като едновременно с това се втрива и волтарен-гел например. Питай някой ортопед къде ги правят. Най-вероятно ще ти изпишат и волтарен таблетки. Не нагрявай мястото , че ако нервът е и възпален по-лошо ще стане. Не ходи и на масажисти и чакракчии разни.
    ПП- Аз бях взела да куцам заради прещипан нерв. С такава терапия се оправих за 10 дена. Peace

# 289
  • София
Преди два месеца мъжът ми пи антибиотик - Аугментин. Никакви странични реакции не получи. Вчера вечерта пак трябваше да почне курс с него, но този път получи много силна алергична реакция - задух, втрисане, изтръпване и подуване, зачервяване. Чудих се как е възможно да получи такава реакция сега, при условие, че предния път нямаше никакви проблеми. Ще ходи на алерголог, като се пооправи, но засега си остава моето чудене за тази реакция. Възможно ли е първият прием да е нямало алергична реакция, а втория път към същия антибиотик - да има?

# 290
  • On the sea
Да може. Правят се разни магнито-терапии. Със специални машини, като едновременно с това се втрива и волтарен-гел например. Питай някой ортопед къде ги правят. Най-вероятно ще ти изпишат и волтарен таблетки. Не нагрявай мястото , че ако нервът е и възпален по-лошо ще стане. Не ходи и на масажисти и чакракчии разни.
    ПП- Аз бях взела да куцам заради прещипан нерв. С такава терапия се оправих за 10 дена. Peace
Благодаря ти, добре, че се отзова преди да направя грешката да редувам студени и топли компреси. Иначе ортопед ще посетя ако примерно и утре болката не намалее, такава съм си, винаги изчаквам няколко дни Rolling Eyes Иначе започвам да се мажа с волтарен и таблетките ги имам.

# 291
Таблетките волтарен имат доста противопоказания. Сигурна ли си че нямаш заболяване при което е противопоказно да ги пиеш. Ако не си, се консултирай с лекар.
     Принципно на никой не препоръчвам на своя глава да ги пие  Peace

Относно антибиотика, възможно е да се е получила хим. реакция с някакво друго лекарство или алкохол и т.н. Обаче е възможно и спонтанно да е получил алергия към него. Възможно е след време алергията също спонтанно да изчезне, но не е задължително. Добре е още сега да посети алерголог, ако има начин да се оправи по-бързо. Трябва да се прецени и дали не е съвпадение, и алергията всъщтност да е от нещо друго.  Алергиите не са шега работа, от тях се умира.

# 292
Имам резултат от гърления секрет... стафилококи ауреус. Чакам лекаря. Тези стафилококи май всеки си ги има? Преди време ми бяха открили такива при изследване на секрет от пъпка. Сега се надявам като (ако) ми изпише антибиотик, да се повлияе и акнето ми Joy 

# 293
Мишелин, стафилококите в гърлото не са шега работа и трябва задължително да се лекуват. Упорити са, дано да са ти направили и антибиограма с изследването.
Колкото до антибиотика, дъщеря ми направи алергична реакция на осмия ден прием (а трябваше 10 дни да пие). Много неприятно, със задух и подуване. Наложи се да и бият Урбазон. Вече знаем, че е алергична към цефалексини и внимаваме какво и изписват.

# 294
............ Иначе ортопед ще посетя ако примерно и утре болката не намалее, такава съм си, винаги изчаквам няколко дни Rolling Eyes Иначе започвам да се мажа с волтарен и таблетките ги имам.
Защо ортопед, това не е ли за невролог?
За подобни проблеми аз взимам мовалис и милгама и до 4-5 дни ми е минало, това ми е изписвано няколко пъти от невролог. Милгамата е хубаво по-дълго време да се взима, действало с натрупването - около месец примерно по 2 на ден, а мовалиса - максимум 10 дни.

# 295
Здравейте,
Раничката на шийката може ли да се види с просто око когато са сложили спекулум и са осветили с лампичка? Липсата на раничка значи ли добър резултат от цитонамазка?

# 296
С колпоскопия мисля се вижда.  На екран се вижда ясно всичко и цветно.

# 297
  • София
Здравейте,
Раничката на шийката може ли да се види с просто око когато са сложили спекулум и са осветили с лампичка? Липсата на раничка значи ли добър резултат от цитонамазка?

Нали са ти казали, че всичко изглежда нормално. Каква е тази паника сега?

Да, вижда се, ако има раничка и с просто око.

# 298
Oх, много ми тече. Права, легнала, все прокапвам. Тампона ми протича на втория час, това нормално ли е? С какво мога малко да понамаля кървенето?

# 299
Oх, много ми тече. Права, легнала, все прокапвам. Тампона ми протича на втория час, това нормално ли е? С какво мога малко да понамаля кървенето?
Тампоните имат размери и пропускливост.По-дебелите размери с най-много капки нарисувани на кутийката са за първите дни  от МЦ. Може би не си взела правилните тампони.Иначе с вит.С се намаля кръвотечението

Общи условия

Активация на акаунт