Бързи здравословни въпроси и отговори – 11

• 58 764
  • 743
  •   1
Отговори
# 300
Ползвам от тези с 3 и 4капки. Налага ми се да комбинирам с превръзка, толкова тече...

# 301
Ползвам от тези с 3 и 4капки. Налага ми се да комбинирам с превръзка, толкова тече...
Виж колко различни размери има http://aginekolog.ru/wp-content/uploads/2017/10/77db9d5cbd52fca0 … 518a994cf53_L.jpg
Първите са най-добри

# 302
  • On the sea
............ Иначе ортопед ще посетя ако примерно и утре болката не намалее, такава съм си, винаги изчаквам няколко дни Rolling Eyes Иначе започвам да се мажа с волтарен и таблетките ги имам.
Защо ортопед, това не е ли за невролог?
За подобни проблеми аз взимам мовалис и милгама и до 4-5 дни ми е минало, това ми е изписвано няколко пъти от невролог. Милгамата е хубаво по-дълго време да се взима, действало с натрупването - около месец примерно по 2 на ден, а мовалиса - максимум 10 дни.
Май се обърках с лекарите Rolling Eyes. За първи път се сблъсквам с такъв проблем. Значи от волтарен таблетките няма смисъл? Иначе да чукам на дърво нямам заболявания, никога не съм боледувала сериозно освен грип, нямам разни алергии. Между другото днес се раздвижих и болката намаля доста, а като се залежа се засилва. Ще видя и утре как ще се чувствам и ще преценя дали да отида на лекар. Може и да съм получила някое схващане от цял ден седене на стола.

# 303
Здравейте,
с какво мога да успокоя раздразнение/алергия, получена от интимни мокри кърпички?
Сигурна съм, че е от тях, защото започна сърбеж няколко часа, след като ги ползвах, но вече 2-3 дни не отшумява. Нямам никакви други симотоми. Впрочем, сложих си превръзка и като няма допир с бельото, отшумява.
Сещам се само за смрадлика с цел успокояване и ще пробвам, но ако има и друго, препоръчайте.
Благодаря! Simple Smile

# 304
  • Mediterraneo
Ериус можеш да пиеш.

# 305
Тапи от храна ми се образуват понякога и ги махам лесно, но това определено не са. Ангина в съзнателния си живот не помня да съм имала, така че не мисля да прибягвам до махането на сливиците ми. Благодаря ви отново!

Аз след лечение на ангини с антиобитици, в 50% от случаите правех втора ангина, като докторите "твърдяха", че това е рецидив от самия антибиотик - вид бактериална инфекция. Та в такъв случай ми изписваха "Дактарин орал гел". Като паста за зъби е, много е приятно на вкус, мажеш си сливиците и чакаш да ти мине. Беше към 12-15 лв.

# 306
  • Пловдив
Момичета,дете на 12г почти...за Т освен Нурофен сироп кво мога да дам?
Парацетамол? И по колко?
За сега кма само Т...

# 307
  • София
Парацетамол на хапчета може, голямо е.

# 308
Мистик, съвсем спокойно можеш да дадеш таблетка Нурофен от 200 мг. Не е нужно да е сироп. Панадол също таблетки - те са с парацетамол или обикновен от 500 мг.

# 309
  • Пловдив
Дадох цяло Парацетамол +2 вит.С,Т е 38.7...сега заспа.
Утре май на доктор...Disappointed

# 310
Тези резултати ме объркват. До сега винаги съм имала проблем само с инсулина и КЗ пуснах просто ей така.
Чудя се и може ли да са заменени пробите ни от 0 и 60 минута. Лаборантката беше адски разсеяна и всичко си записваше на листчета.
Вече звъннах в лабораторията, там щели да проверят. Не знам какво ще проверят, ако лаборанта е разменил 2те проби. Давахме кръв в нещо като филиал на лабораторията - само взимат пробите и после ги изпращат.

Глюкоза       8.06   mmol/l    2.8 - 6.1   
     Глюкоза        4.6       mmol/l       
     Глюкоза        5.9       mmol/l    3.5 -7.8
За сравнение резултатите ми преди 8 месеца са
     Глюкоза       6.02   mmol/l    2.8 - 6.1   
     Глюкоза        9.9       mmol/l       
     Глюкоза        6.01   mmol/l    3.5 -7.8

Мъжът ми също направи обременяване и резултатите му са доста идентични
     Глюкоза       8.67   mmol/l    2.8 - 6.1   
     Глюкоза        4.6       mmol/l       
     Глюкоза        3.9       mmol/l    3.5 -7.8
За сравнение негови стари, макар и преди 4 години
     Глюкоза            5.9      mmol/l    2.8 - 6.1   
     Глюкоза        13.7   mmol/l       
     Глюкоза        8.1       mmol/l    3.5 -7.8

# 311
Пробиотик преди, по време на или хранене се взима?

# 312
Пробиотик преди, по време на или хранене се взима?

Най-добре сутрин на гладно. Ако се пие и АБ, бих оставила поне 2 чАса между АБ и пробиотика.

# 313
Мишелин, стафилококите в гърлото не са шега работа и трябва задължително да се лекуват. Упорити са, дано да са ти направили и антибиограма с изследването.

Лекарят не каза нищо, но май не му хареса много резултатът. Бързаше за операция и не успях да го разпитам. Каза само, че са упорити. Той също каза, че са упорити. Има и антибиограма. Изписа ми доста скъп антибиотик, който приятел-фармацевт предложи да заменя с друго, но не посмях в крайна сметка. Антибиотик: Авелокс, пробиотик Синкванон.

Може ли да препоръчате друг антибиотик? Че като свърши този, трябва да продължа приема още няколко дена.

Най-добре сутрин на гладно. Ако се пие и АБ, бих оставила поне 2 чАса между АБ и пробиотика.

Нагласих си алармите преди малко и оставих три часа между АБ и пробиотика. Само се чудех дали преди или след хранане се приема, че в листовката не е уточнено

# 314
Здравейте! Изписаха ми гиназол за гъбички, което представлява крем с апликатор за еднократно поставяне, който сега разопаковах и грам не мога да разбера кое как става... само къде ми е ясно. Моля за помощ на една индианка Flushed Преди доколкото разбирам е имало картинки как се поставя, но сега няма. Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт