Бързи здравословни въпроси и отговори – 11

• 58 774
  • 743
  •   1
Отговори
# 330
  • Пловдив
Доволни има ли от Изопренозин?Изписаха ни го като противогрипно...

# 331
Доволни има ли от Изопренозин?Изписаха ни го като противогрипно...

ДА!

# 332
Тапи от храна ми се образуват понякога и ги махам лесно, но това определено не са. Ангина в съзнателния си живот не помня да съм имала, така че не мисля да прибягвам до махането на сливиците ми. Благодаря ви отново!

Аз след лечение на ангини с антиобитици, в 50% от случаите правех втора ангина, като докторите "твърдяха", че това е рецидив от самия антибиотик - вид бактериална инфекция. Та в такъв случай ми изписваха "Дактарин орал гел". Като паста за зъби е, много е приятно на вкус, мажеш си сливиците и чакаш да ти мине. Беше към 12-15 лв.

Ох, извинявам се, но това са пълни глупости. Рецидив от самия АБ, бактериална инфекция, та Дактарин! Подобни писаници за жалост остават в интернет и могат да заблудят някого в даден момент!

След лечение с АБ( независимо какво си лекувал) се случва да се развие гъбична инфекция, която се лекува с Дактарин.

Ами ако ме бяха лекували с правилния АБ, може би нямаше да направя гъбична инфекция. За това казвам, че е рецидив. И да, има разлика между бактериална и гъбична инфекция. Извинявам се за неточния изказ! 

Последна редакция: чт, 18 яну 2018, 11:31 от v@lenti

# 333
  • Пловдив
Кои ваг.таблетки мога да взема без рецепта...противигъбични?

# 334
  • Близко съм
Добър ден! Извинявам се за явно глупавия въпрос,но днес ми предстой излизане на резултата от последното изследване на хормон и интересното е че при листчето, което ми дадоха, за да си го проверя в интернет пише "Вход-София", а първите три, които излезнаха още в самия ден, когато ги пуснах пишеше "Вход-Пловдив" Защо е това разминаване, изследванията съм ги правила в Бодимед Пловдив.  Страх ме е да няма нещо объркано

# 335
Пратен е материала в София вероятно-там се извършва изследването, в лабораторията-майка така да се изразя. Предполагам де...

Взели са ти кръв в Пловдив, която са пратили в София за изследване, защото така процедират или защото в Пловдив нямат апаратурата за въпросното изследване.

# 336
Момичета, пак съм аз с мойте досадни проблеми. С паник атаки съм и явно с инсулинова резистентност, поне така предполагам. От години като съм гладна и се чувствам отмаляла. Но от няколко седмици ми се случва по 3-4 пъти на ден. Щом усетя глад, ако не хапна и попва да ми се върти всичко, сърцебиене, стяга ме главата, краката, даже от бързане да хапна започвам да залитам, изпадам като в дереализация, става си ми лошо. Не мога да разбера това от паник атаките ли е или от двете? Разтроена съм, понеже ходя с 2 торби с храна и през 2-3 часа се храня за да не ми стане така. Възможно ли е толкова бързо, щом усетя глад и да ми премалява толкова бързо.Вчера докато взема храна няма и 15 минути и вече залитах. Вечер като вечерям към 20ч, към 00ч пак се усещам премаляла, хем съм почти заспала.Изследвала съм само на гладно захар и инсулин. Инсулин - 18; захар 5.5. Възможно ли е толкова бързо да става всичко, страх ме е да не ми причернее или припадна. Чувствам се уплашена.

# 337
  • Перник
Момичета, пак съм аз с мойте досадни проблеми. С паник атаки съм и явно с инсулинова резистентност, поне така предполагам. От години като съм гладна и се чувствам отмаляла. Но от няколко седмици ми се случва по 3-4 пъти на ден. Щом усетя глад, ако не хапна и попва да ми се върти всичко, сърцебиене, стяга ме главата, краката, даже от бързане да хапна започвам да залитам, изпадам като в дереализация, става си ми лошо. Не мога да разбера това от паник атаките ли е или от двете? Разтроена съм, понеже ходя с 2 торби с храна и през 2-3 часа се храня за да не ми стане така. Възможно ли е толкова бързо, щом усетя глад и да ми премалява толкова бързо.Вчера докато взема храна няма и 15 минути и вече залитах. Вечер като вечерям към 20ч, към 00ч пак се усещам премаляла, хем съм почти заспала.Изследвала съм само на гладно захар и инсулин. Инсулин - 18; захар 5.5. Възможно ли е толкова бързо да става всичко, страх ме е да не ми причернее или припадна. Чувствам се уплашена.
И аз съм така, не знам ПА или нещо друго е , при мен захарта е ок на гладно, пия за ПА лекарство, но и аз не знам от какво е, аз го отдавам на комбинация от нерви, стрес и разбъркани хормони/щитовидни, с Хашимото съм и възел и женски хормони/. И при мен се случва по няколко пъти на ден, усещане за прималяване, пред припадък, потене на ръце, студ или топлина, изтръпване на главата все едно за секунди съм на стоп пауза, дори не мога да го обясня точно усещането. Вдигам и кръвно в такива моменти, иначе си е нормално. Пиши ако искаш на лични, явно сме в еднакво положение.

# 338
За ИР си има подходящ хранителен режим - НВВМ хранене. пробвала ли си така да си регулираш нивата на кр.захар и на инсулина.
Може да отделяш твърде много инсулин, който бързо да ти сваля кръвната захар, а оттам и прималяването и чувството за слабост. Храни с въглехидрати ти вдигат кр.захар  - отделя се веднага и инсулин и кръга се завърта.

# 339
За ИР си има подходящ хранителен режим - НВВМ хранене. пробвала ли си така да си регулираш нивата на кр.захар и на инсулина.
Може да отделяш твърде много инсулин, който бързо да ти сваля кръвната захар, а оттам и прималяването и чувството за слабост. Храни с въглехидрати ти вдигат кр.захар  - отделя се веднага и инсулин и кръга се завърта.
Аз изпадам в паника, то ми става лошо и започвам да ям, каквото имам под ръка. Лошо е това, което правя, но да ми причернее и припадна ли? Обикновено се храня с картофи, ориз и свинско и пилешко месо и усетя ли глад започвам да очаквам

Нежи, абсолютно същата съм.

# 340
Къде съм написала да стоиш гладна и залък да не слагаш в устата си?!?

Написах, че има значение с какво се храниш, особено при ИР...но ти си знаеш по-добре.

# 341
То не е за казване, но в тукашните аптеки продават всичко без рецепта. Neutral Face  Не те съветвам обаче да си самоназначаваш глобули , по-добре е да се консултираш с лекар. А и въпросните , мисля, че са всичките с рецепта. Случвало ми се е , обаче лекар да ми диктува лечение по телефона  и когато обясня в аптеката - няма проблем.

# 342
Къде съм написала да стоиш гладна и залък да не слагаш в устата си?!?

Написах, че има значение с какво се храниш, особено при ИР...но ти си знаеш по-добре.
Мила, не си ме разбрала, имах впредвид че от самата паника и каквото намеря това хапвам  Hug Колкото и да е грешно, ще прочета довечера за тази диета. Гуш Hug

# 343

Имаше една ужасна реклама на подобни таблетки - Иделин Белиема. "Не знам какво се случва с моята ва*ина."

# 344

Имаше една ужасна реклама на подобни таблетки - Иделин Белиема. "Не знам какво се случва с моята ва*ина."

Топ реклама беше това!

Клотримазол също дават без рецепта. Аз тях ползвам, или кремчето им.

Общи условия

Активация на акаунт