Бързи здравословни въпроси и отговори – 11

• 58 778
  • 743
  •   1
Отговори
# 315
  • On the sea
Здравейте! Изписаха ми гиназол за гъбички, което представлява крем с апликатор за еднократно поставяне, който сега разопаковах и грам не мога да разбера кое как става... само къде ми е ясно. Моля за помощ на една индианка Flushed Преди доколкото разбирам е имало картинки как се поставя, но сега няма. Благодаря!
Не е ли като спринцовка? Сядаш, отпускаш се, вкарваш, натискаш докато изтече целия крем, изчакваш няколко секунди и изкарваш апликатора. След това не бързай да ставаш. Постой около 10 мин. и това е няма нищо сложно.

# 316
Намерих това в интернет: https://www.hazipatika.com/gyogyszerkereso/termek/gynazol_20_mg_ … _huvelykrem/13272
Отвори линка с Chrome, десен клик някъде по страницата и от менюто избираш: Translate to English. Има и картинки. Трябва да се издърпа буталцето нагоре първо. Може би това не правиш, оттам нататък е ясно Simple Smile

# 317
Пробиотик е добре да се взема СЛЕД приключнане на АБ. Скоро лекар по тв обяснява, че ПО време на приема на АБ нямало смисъл, защото взаимно се неутрализирали. В тема за резистенността на бактериите към АБ беше....

# 318
  • Mediterraneo
Тапи от храна ми се образуват понякога и ги махам лесно, но това определено не са. Ангина в съзнателния си живот не помня да съм имала, така че не мисля да прибягвам до махането на сливиците ми. Благодаря ви отново!

Аз след лечение на ангини с антиобитици, в 50% от случаите правех втора ангина, като докторите "твърдяха", че това е рецидив от самия антибиотик - вид бактериална инфекция. Та в такъв случай ми изписваха "Дактарин орал гел". Като паста за зъби е, много е приятно на вкус, мажеш си сливиците и чакаш да ти мине. Беше към 12-15 лв.

Ох, извинявам се, но това са пълни глупости. Рецидив от самия АБ, бактериална инфекция, та Дактарин! Подобни писаници за жалост остават в интернет и могат да заблудят някого в даден момент!

След лечение с АБ( независимо какво си лекувал) се случва да се развие гъбична инфекция, която се лекува с Дактарин.

# 319
Мисля и по време на, и след антибиотика да взимам пробиотик. Да си вържа гащите Grin Но ми се ще да намеря по-евтин заместител... Че сега дадох 16 лева за 14 хапчета (за 7 дена, по две на ден са ми изписани). Да знам, че този е най-уникалният и най-добрият, добре. Но при условие, че най-вероятно има и други марки, които са не по-зле, не виждам смисъл да давам толкова пари.

# 320
Лактофлор пробиотик съм пила. Кое е 16 лв....моят простия АБ, който не пих, а купих, беше 13 лв....заместител на Аугментин беше моя,тоест по-евтиния вариант. Не мисля, че ти е скъп АБ, Мише....

# 321
Дадох цяло Парацетамол +2 вит.С,Т е 38.7...сега заспа.
Утре май на доктор...Disappointed

Мистик, детето е голямо, спокойно давай по цял парацетамол и редувай с Нурофен таблетки. Голям е за сиропи.
Вит.С можеш до 1 г дневно, 2 таблетки, ако са от 100 мг, са малко.

# 322
Мишелин, само фармацевт може да ти каже дали има по-евтин аналог на твоя антибиотик.  Тъй като ти е изписан на базата на антибиограма, ще ти помогне. Продължи със същия през целия прием, не го спирай по-рано, защото гадовете може да станат резистентни. Дано ги пребориш.

# 323
Момичета, може да не съм се изразила съвсем точно. Мислех да потърся по-евтин аналог на антибиотика, но предвид, че стафилококите са упорити, реших да не си правя експерименти. Здравето ми е по-важно... За пробиотика идеше реч, дали да не продължа друго след като свърши. Умрях от яд, че го купих, защото току-що научих, че представители инструктират фармацевти и лекари да го изписват и препоръчват... И точните думи са били: "ще го работим". Еми яд ме е. Със сигурност никога повече няма да си купя такъв. А иначе АБ (Авелокс) е 40 лева, а пробиотикът(Синкванон) - 16 лева.

# 324
Пробиотик си избери в аптеката. Няма какво да объркаш там. Но и те са скъпи...прегледах ги набързо сега, под 8-9 лв. не виждам. Не се ядосвай...

За АБ говори с док да изпише друг по антибиограмата...евентуално.

# 325
Последните пъти, когато изписват АБ на дъщеря ми е заедно с Ентерол. Като свършим антибиотика купувам някакъв друг пробиотик за още десетина дни. Последно взех биобаланс.

# 326
Моксиквин съдържа същото вещество, но е два пъти по-евтин от Авелокс.

# 327
  • Пловдив
Дадох цяло Парацетамол +2 вит.С,Т е 38.7...сега заспа.
Утре май на доктор...Disappointed

Мистик, детето е голямо, спокойно давай по цял парацетамол и редувай с Нурофен таблетки. Голям е за сиропи.
Вит.С можеш до 1 г дневно, 2 таблетки, ако са от 100 мг, са малко.
чудя се дали да свалям тая Т или да чакам да видим накъде ще тръгне?Щото първосигнално се дава веднага хап,тъй си знаем,а уж тр.да се изчака организма сам да се справи или поне 3 дни...

# 328
  • София
Зависи. Понякога температура се търпи, но ако има сериозно общо неразположение, по-добре я сваляй

# 329
Ако е грип....няма какво да чакаш.
38.7 хич не е ниска Т.
Аз при 37.5 нямах сили.

Общи условия

Активация на акаунт