Бързи здравословни въпроси и отговори – 11

• 58 232
  • 743
  •   1
Отговори
# 585
  • Перник
Целите ми сливици са на дупки. Това нормално ли е? И има налепи по (и в) тях  Confused

Това са тапи от храна останъци. Не са налепи. При налепи има болки и темп/нали е гной/. Много неприятно и гадно, ама се случва особено ако са боледували доста сливиците. Азично ги махам механично /защото са гадна предпоставка да се развият бактерии например/, след което пръскам със сплей прополис и невен.

# 586
Ами значи, ще си ги влача цял живот тези тапи?  Confused Просто целите са на дупки и е неизбежно да не се събира храна Sad От няколко дена правя гаргара със Сандрин, като се надявах сливиците са се свият и тапите да паднат, но не, стоят си закотвени. Питах и за Гранофурин в аптеката, спрели го били, отдавна, токсичен бил  Rolling Eyes

# 587
  • Перник
Едно време не беше токсичен, сега стана Wink
Има го във ветеринарните аптеки.
Попитай личния или някой унг какво можеш да направиш за да ги махнеш.

# 588

Ами да, къде по-печелившо е да изпишеш антибиотик за 40 лева... Според УНГ Стрепсилс интензив спрей или Тантум верде, но аз не виждам полза. Утре ще мина през някоя ветеринарна аптека  Hug

# 589
  • Перник

Ами да, къде по-печелившо е да изпишеш антибиотик за 40 лева... Според УНГ Стрепсилс интензив спрей или Тантум верде, но аз не виждам полза. Утре ще мина през някоя ветеринарна аптека  Hug
То не е за антибиотик това. Преди години ми отне мн време докато убедя личния, че са тапи, а не налепи. Като ме видеше и веднага антибиотик ми изписваше. Накрая взех една от шпатулите, с които плеглежда и му показах като отстраних едното, но те си знаят едно и за да се презастраховат хоп антибиотик. Е да ама.аз от тия нон стоп едно време антибиотици сега имам алергия от почти всички.
Другото, за което се сещам физиотерапия. Като дете ми е правена на гърлото/сливиците/.
И последно и най-неприятно премахването им...
Успех Simple Smile

# 590
Здравейте! След секс получих много силна, остра болка, която се простита из цялата коремна област. Не мога да мърдам и единственото нещо, което мога да правя е да стоя присвита, за да ме боли възможно най-малко. Болката в тазовата област я усещам сякаш предменструална болка. Втори месец съм на противозачатъчни. След като изпих първата опаковка не ми дойде, а днес ми е последното хапче от втората. Възможно ли е това да е причината за този дискомфорт? Дайте съвет какво да правя Sad Благодаря!

# 591
  • София
По скоро си вземи обезболяващо.

Момичета , от 2-3 дни ми бучат ушите , или по-точно са заглъхнали и доста чувствителни на шум.
Не че боли, просто усещам, чувам всякакви климатици, запалени коли, машини и някак този звук вибрира ( не мога да го обясня съвсем правилно )
Но , нямам температура , кръвното в окей. Имам хрема .

Не слагам нищо в ушите , Та въпросът ми е , как да им помогна и задължително ли е да посетя УНГ?
Не бих казала , че е изнервящо , но е дразнещо.

# 592
  • Перник
Скрит текст:
Здравейте! След секс получих много силна, остра болка, която се простита из цялата коремна област. Не мога да мърдам и единственото нещо, което мога да правя е да стоя присвита, за да ме боли възможно най-малко. Болката в тазовата област я усещам сякаш предменструална болка. Втори месец съм на противозачатъчни. След като изпих първата опаковка не ми дойде, а днес ми е последното хапче от втората. Възможно ли е това да е причината за този дискомфорт? Дайте съвет какво да правя Sad Благодаря!
Съвет от мен да отидеш на лекар. Тук само мжем да гадаем какво би могло да  е. Ако трябва и ПКК да ти пуснат, но да те види и гинеколог. Може да е киста, която се е пукнала , може да е нещо мускулно, може да са най-различни неща.

Скрит текст:

Момичета , от 2-3 дни ми бучат ушите , или по-точно са заглъхнали и доста чувствителни на шум.
Не че боли, просто усещам, чувам всякакви климатици, запалени коли, машини и някак този звук вибрира ( не мога да го обясня съвсем правилно )

Не слагам нищо в ушите , Та въпросът ми е , как да им помогна и задължително ли е да посетя УНГ?

Понякога след и по врема на хрема се случва. Лекувай хремата и ще отмине. От аптеката можеш да вземеш Отипакс за уши и капвай 1-2 пъти дневно

Последна редакция: чт, 25 яну 2018, 10:42 от bubanka

# 593

Много странно, че не си имала менструация между двете опаковки противизачатъчни. Определено иди да те видят, ако вече не си ходила. Може да е киста, но от киста до киста има разлика.

Цибалаб или Рамус са по добри за хормони?

# 594
Ами значи, ще си ги влача цял живот тези тапи?  Confused Просто целите са на дупки и е неизбежно да не се събира храна Sad От няколко дена правя гаргара със Сандрин, като се надявах сливиците са се свият и тапите да паднат, но не, стоят си закотвени. Питах и за Гранофурин в аптеката, спрели го били, отдавна, токсичен бил  Rolling Eyes

Със Сандрина трябва тъпо и упорито поне месец.

# 595
Грануфорин има в някаква аптека на Славейков...сигурно софиянки си я знаете коя е тя...от друга тема съм запомнила..

# 596
Wind, от опит ще ти кажа да си вземеш спрей за нос ,съдържащ ксилометазолин - Назик или Олинт , и пръскай няколко дни в носа. Нищо недей да капеш в ушите.

За тапите на сливиците ,знам че трябва  да се правят гаргари след всяко хранене. Дори и само с вода, но е хубаво да се прави.

# 597
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯

задържане на течност в евстахиевите тръби?
получавало се обикновено след възпаления на гърлото, настинки, отити, може и от друго.
лекуваха детето с дъвка и ултразвукови процедури в УНГ кабинет.
безболезнени са, но трябва няколко пъти да се иде - не става с една процедура.

# 598
За хормонални изследвания Бодимед.

# 599
За хормонални изследвания Бодимед.

Нямаме за съжаление.

Общи условия

Активация на акаунт