Бързи здравословни въпроси и отговори – 11

• 58 214
  • 743
  •   1
Отговори
# 600
  • Перник
Не съм съгласна,че не трябва да капе в ушите. Момичето не иска да ходе на УНГ... и търси помощ тук. Отипаксът с нищо няма да и навреди, само може да помогне. Изписва се мн често при заглъхване при настинка /грип/и след такава. След хрема принципно може да се стигне до тежки отити. За това се изписва и за ушите нещо задължително.
Задължително се лекува и хремата. Секретът може и надолу да тръгне... Аз бих препоръчала Муконазал спрей и много чести промивки с физиологичен разтвор спрей в седнало положение/пръскаш и изтича напред, не назад/. Пий и вит С може до 1 грам дневно, разделено в няколко приема/няма да се предозираш, изхвърля се чрез бъбреците/. Не се пие късно след обяд и вечер, че превъзбужда  и няма да спиш.

# 601
  • Burgas, Bulgaria
Момичета някоя да е имала  присвиваща болка в дясно под ребрата , при ставане ,  изправяне ,  кашлица  и на какво се дължеше ,  от 3 дни е ?

# 602
  • Перник
Момичета някоя да е имала  присвиваща болка в дясно под ребрата , при ставане ,  изправяне ,  кашлица  и на какво се дължеше ,  от 3 дни е ?
Само при движение ли е? Боледувала ли си скоро?

# 603
  • София

Аз получих такава болка след като изкарах много тежко грипа. Не съм ходила на лекар.
 От два дни не се е появявала тази болка. Дано не е нещо сериозно.

# 604
Аз не съм лекар и споделям какво ми е изписвано и съответно помагало. Преди време след хрема толкова ми се бяха запушили ушите ,че направо не чувах. Ходих при местния УНГ . Той прецени да ми прави промивки ,с идеята при навлизането на водата под налягане в ушите да се отпушат , но не. Тогава посетих друг УНГ в софийска клиника . Препоръча ми само пръскане Олинт в носа ,за да може да се изравни налягането. За 2 дни всичко се оправи. От тогава така практикувам , когато ми се случва и ми помага. Затова и споделих. Може би е добре Wind да отиде при специалист ,защото доста болежки й се насъбраха последните месеци Hug
 Пп: Ще се редактирам,защото не бях разбрала ,че има и силна хрема : в такъв случай може да капеш капки и в ушите ,но за това е по-добре да отидеш на лекар. Има различни видове капки и точните могат  да ти бъдат изписани от специалист.

Последна редакция: чт, 25 яну 2018, 09:39 от Marsia_K

# 605
  • Burgas, Bulgaria
По-оста е при изправяне,  примерно снощи вечеряхме и половин час ставах и сядах ,  защото при определено положение ме срязваше,  накрая се ядосах и като се изправих на цяло не ме болеше . Сега седя със свит крак ,  но ако тръгна да се обръщам на дясно и боли .
Първият ден бях по улиците като ме сряза,  вървях . 
Има едно тъпо обаждане с покой ,  но е рядко . При поемане да въздух дълбоко , отива назад към кръста.
Преди няколко дни настинах ,  гърлото и леко ушите ме боляха и много гадно отпред до щитовидната , мъжо като ме пипна и го пляснах през ръцете .

# 606
  • Перник
Може да е жлъчка, може да е просто невралгия. Отиди да ге видят.

# 607
  • София
Благодаря ви Simple Smile
Като за начало ще взема за носа нещо. Чист р-р, Назил или Олинт.
Ще дъвча дъвки.
И , ако не мине, отивам на лекар. Дано не се е насъбрала течност , както предположи Добри Sad

Не искам да пия лекарства, че съм изпила една торба последните 2 месеца .

# 608
  • Mediterraneo
И аз съм да не се капе нищо в ушите! Чисто и просто запушване, нищо страшно, щом няма и болка. Ще отмине с отминаването на хремата!

# 609

нишките са точно от банана, не се стряскай
може бил е по-зелен или недобре изчистен от тях при свалянето на кората
за твое успокоение, не давай банан 2-3 дни и наблюдавай резултата

# 610
  • София
Момичета, изследване за хламидия, уреаплазма и микоплазма с направление ли са ? В коя лаб да пусна кръв - Цибалаб или Кандиларов ? Мерси Simple Smile

# 611
  • Mediterraneo
Хламидия плащах преди 5 години, сега не знам.

# 612
  • София
Излязал е резултата от
Скрит текст:
храчката

Прилагам снимка
Скрит текст:

# 613
Чувала съм ,че са платени. От порядъка на по 30 лв. всяко. Около 90 лв излизат заедно,но има и пакети в различните лаборатории и излизат по-евтино.

# 614
Явно са малко бацилите, незначително количество
Лекарят ще каже как ще процедирате нататък.
На моя малчо му изписаха антибиот. капки за нос, и казаха малко да сдържа кашлицата, защото е суха, непродуктивна и само му дразни още повече гърлото. Ми за ден имаше ефект и отшумява вируса. Много странен съвет, но пък явно бяха прави. Не се напъва да кашля, пиеш течности, смуче бонбони и така.

Общи условия

Активация на акаунт