Бързи здравословни въпроси и отговори – 11

• 58 209
  • 743
  •   1
Отговори
# 630
  • Пловдив
Спада имунитета при никнене и стават по-прилепчиви към вируси. Лепват някой и се разболяват по-лесно просто. Зъбите са само фитила...
Вие днес как сте...вдига ли още?
за сега уж не...
Утре дали да пусна Црп и Суе?Могат ли да се пуснат без Пкк?

П.п. 37 точно
Какво се случва с детето? Правихте ли изследвания?

Моят 3 дни вдига над 38 .През тази нощ беше добре ,както и през деня до преди един час . Т 37,9 Confused 3 дни пи панадол , сега какво да му дам ? Притеснявам се с тази Т 4 дни. Той никога не остава само с вируса и винаги ми е правил усложнения - предимно ангини и отити. Сега казва ,че нищо не го боли - нито гърло , нито глава, нито има сополи, само се прокашля много рядко.
Та какво да му дам евентуално ?
Вчера и днес няма Т...нищо не пуснах.Сега казва,че му се спяло...

Можеш нурофен...и идете на личната.

# 631
След боледуване е нормално да е малко изтощен си мисля. Ти следи обаче за Т...да си спокойна, че е минало..

# 632
  • Пловдив
М да...мерих,няма.Яденето също го намали...

# 633
Да, добро е TSH при теб. Simple Smile Попитах, защото много хора си мислят, че ако е в граници, всичко е OK, пък то не е точно така.

Може да изследваш Инсулин + КЗ на гладно, сутрин. Щом си с наднормено тегло, почти със сигурност имаш някакъв проблем с тях. Хубаво е да се прекрати приемът на храна 12 чАса преди изследването. Яж си нормално в деня, преди да посетиш лабораторията, т.е. консумирай и въглехидрати.

Благодаря. Подозирам че там може да има проблем, но това според мен означава просто специален хранителен режим. Ще го направя и това, само да мине утре рождения ден на детето.

# 634
Зависи. Понякога при ИР (ако се установи, че имаш такава) е желателно да се приема и медикамент - Метформин, който да спомогне регулацията на нещата. А освен диетата, е препоръчително и да се спортува редовно. Peace

# 635
Има ли някаква опасност за човек при нисък холестерол
HDL-хол. 1,17 ммол/л, при норма за жена над 1,68
и LDL-хол. 3,23 ммол/л при норма  под 3,36
изследването е на млада жена - 28 год.
Не се храни редовно и  добре,  яде много сладко, разни чипсове и подобни.
Ще посетим и ЛЛ, но да сме подготвени.

# 636
Здравейте.При направена пкк се оказа,че съм малко над   долна граница на тромбоцитите.Всичко друго ми е в норми.Има ли проблем в това,че съм близо до границата?

# 637
  • София
Момичета, имам въпрос. Вкъщи изкарахме грип, мен ме удари много жестоко в гърлото и съм на АБ. От няколко дни нямам температура. Обаче сутрин като се събудя съм потна основно на тила. иначе се чувствам от ден на ден по-добре, не кашлям.
Направих грешката да чета в интернет за потене на главата и изпаднах в ужас. Как мислите, дали от вирусната и бактериална инфекция може да има такова сутрешно потене? Ако мисля разумно- да. Обаче съм си втълпила едни ужасни неща за едни ужасни болести...

# 638
Не знам дали пиша където трябва, но се надявам, ако някой има информация да сподели къде в София може да се намери или поръча лекарството "Октаплекс 500IU". Някой има ли опит с него? Трябва ни за следващите дни, но навсякъде казват, че го нямат.

# 639
Валенцето, мисля че изпотяването е от вируса или по-скоро от справянето на организма с него. Пий повече течности .

Теодора Тодорова 580322, малко над долната граница означава , че си в референтните граници. Ако няма причина да се вглеждаш точно в тях , мисля че не е проблем . Има разни фактори, които водят до намаляване на тромбоцитите като някои медикаменти, честа употреба на алкохол, бременност и др. ... Резултатите трябва да ги види лекар , за да ти каже със сигурност.

Момичета , снощи дадох Нурофен на детето. Днес пак не е много в кондиция и Т стои  около 37. Ходихме до ЛЛ и го прегледа обстойно. Гърди и гърло чисти,само усеща  някакво задно запушване на носа . Изписа спрей за нос.  Каза , че след като е поддържал известно време висока Т е нормално и свалянето и достигането до нормална Т да отнеме време. Притеснявам се обаче, доста продължи... А и го виждам , че хич не му 'пее петела' , както се казва Unamused

# 640
Марси...колко дена станаха?

# 641
Четвърти ден е вече, даже пети ще подкара.
Сега пак се е зачервил целия ,но вече не иска да му я меря ,защото му омръзна. Сигурно 100 пъти съм я мерила за тези четири дни- през половин час беше с термометър под мишницата. Уф... Уж се съгласи. Слагам го пак Weary

# 642
Ако е грипчо или друг упорит вирус...може и 4-5 дена да откара с Т.
Преди 3г. пет дена се гърчи моето с Т...😩

# 643
  • София
Момичета, имам въпрос. Вкъщи изкарахме грип, мен ме удари много жестоко в гърлото и съм на АБ. От няколко дни нямам температура. Обаче сутрин като се събудя съм потна основно на тила. иначе се чувствам от ден на ден по-добре, не кашлям.
Направих грешката да чета в интернет за потене на главата и изпаднах в ужас. Как мислите, дали от вирусната и бактериална инфекция може да има такова сутрешно потене? Ако мисля разумно- да. Обаче съм си втълпила едни ужасни неща за едни ужасни болести...

Аз от грипа имам сутрешно гадене и виене на свят като последици.Просто организма е интоксикиран и трябва да мине време докато се изчисти,добре е че се потите,така изхвърляте токсините.

# 644
Тета, според личната е ОВИ неуточнена , но според мен точно грипчето си изкара с тази продължителна температура. Горкият, бузките са му се изпържили и са едни сухи сухи...
Сега Т е 37,4 . Спада бавно , но спада.
 Обажда се обаче да кашля Fearful

Общи условия

Активация на акаунт