С какво ви дразнят свекървите- 90

• 60 971
  • 801
  •   1
Отговори
# 135
  • София

Бърка й се.
Намила й, че не трябва да ходят заедно на почивки и да се женят, защото пари трябват за друго.

Аха, като живее цяла година в къщата и не плаща наем, не ѝ се бъркат, а като става дума да се довърши ремонта, се бъркат?

Ти, забрави ли че момата една стотинка не дава за ремонта, кой и как ѝ се бърка в личните пари, че не ми стана ясно?
Или изведнъж парите са общи, ама от неговата карта излизат само?

Да не съм пропуснала, случайно момента, в който ужасната родителка на момчето е поискала парите на бъдещата снаха, които си е заделила за сватба и почивка?

# 136
То само това оставаше, бъдещата свекърва да ровне и там...Какъв наем, нали това момиче ще бъде жена на сина, какъв трябва да си, за поискаш наем на годеницата на сина ти? Естествено, че тя няма да финансира ремонт на жилище, което не е нейно.А  щом тя се включва в почивката и сватбата финансово, което е нормално, то намесата засяга И нейните пари.

# 137
Изобщо не е работа на свекървата да им мрънка как не трябвало да ходят на почивки. Въпросният мъж е решил да заведе жена си на почивка. Толкоз. Въпросният мъж е поискал сватбата да се състои септември месец. Откъде накъде ще му намилат да не го прави, защото трябва да го изстискат за друго? Че и на жена му намилат. Решил си е - прави си сватбата и почивката. Негови пари, негова работа, нали така?

# 138
  • при късмета
момчето не е момче, а млад мъж!
и би трябвало (и очевидно го е направил, поне донякъде) да се отдели от семейството си и да заживее самостоятелно, като домакинство с един член. живот и здраве, с повече.
ако е решил да дава - да дава, ако реши да не дава - да не дава, негова работа.
негова, не на родителите, които да диктуват за какво да дава и за какво - не и да определят кое е по-важно.
две от децата ми са в такава възраст, не се виждам да искам пари от тях или да им налагам волята си за каквото и да било.
яростната защита на подобно родителско поведение ме изумява.
Няма какво да те изумява, съвсем ясно е. Яростната защита на въпросната свекърва, отъждествяват със самите себе си и оправдават решения и действия на които сами са способни

# 139
  • София
Изобщо не е работа на свекървата да им мрънка как не трябвало да ходят на почивки. Въпросният мъж е решил да заведе жена си на почивка. Толкоз. Въпросният мъж е поискал сватбата да се състои септември месец. Откъде накъде ще му намилат да не го прави, защото трябва да го изстискат за друго? Че и на жена му намилат. Решил си е - прави си сватбата и почивката. Негови пари, негова работа, нали така?

Въпросният мъж има договорка, с която да осигури И жилище за бъдещото си семейство.
Въпросният мъж все още държи на тази уговорка- затова и ремонтът продължава и пълномощното не е оттеглено- явно, не споделя терзанията на кандидатката за КК на сметката.

И да- негови пари са, негова работа са.

Аз не бих се радвала, ако мъжът с когото ще правя семейство, се отмята от обещанията си и договорките си, особено с родители, които са го създали и възпитали в някакви ценности.
Щом в такива ценности са го възпитали, щом лесно от тях се отмята, лесно ще го направи и с мен.

А, ти наистина забравяш, че неговите родители не са родителите на твоя мъж и не държат празен апартамент, не позволявайки да се пипа, за да го цицат, а търсят решение да решат проблемите.

С ремонта ще се решат за всички, без да се налага да се гърчат младите като теб, без да се заробват за 25 години.
Само че, в този случай разсъждението ти е от вида " Не сакам я да съм добре, а сакам Вуте да е зле". Peace

# 140
  • при късмета
Сега пък и апратамента на Гугъл на свекърите. Вече си смучеш от пръстите. Точно по същата причина и те не го правят. Свекървата не иска да се занимава, при предложение от тях да го направят, няма гаранция за мъжа ѝ и затова и не го ремонтират. Точно каквото съветваме Лус тук, ако няма гаранции за част или цял имот, по-добре да не се прави

# 141

Аха, като живее цяла година в къщата и не плаща наем, не ѝ се бъркат, а като става дума да се довърши ремонта, се бъркат?
Аха, сега се оказа голям келепир да живееш в къщата. Що ли свеки не мисли така, ами се офлянква и чака да свърши ремонта? Че даже и зор дава.

# 142

Въпросният мъж има договорка, с която да осигури И жилище за бъдещото си семейство.
Въпросният мъж все още държи на тази уговорка- затова и ремонтът продължава и пълномощното не е оттеглено- явно, не споделя терзанията на кандидатката за КК на сметката.

И да- негови пари са, негова работа са.

Аз не бих се радвала, ако мъжът с когото ще правя семейство, се отмята от обещанията си и договорките си, особено с родители, които са го създали и възпитали в някакви ценности.
Щом в такива ценности са го възпитали, щом лесно от тях се отмята, лесно ще го направи и с мен.

А, ти наистина забравяш, че неговите родители не са родителите на твоя мъж и не държат празен апартамент, не позволявайки да се пипа, за да го цицат, а търсят решение да решат проблемите.

С ремонта ще се решат за всички, без да се налага да се гърчат младите като теб, без да се заробват за 25 години.
Само че, в този случай разсъждението ти е от вида " Не сакам я да съм добре, а сакам Вуте да е зле". Peace
Ами той си спазва уговорката, нали? Какво отмятане от обещания? Какво общо има уговорката с почивката? Щом е решил да иде на почивка с жена си, ще си иде и никой няма право да му каже копче. Simple Smile Ама му казват. Wink Че и на жена му мрънкат.

Мен не ме мисли. Това, в което влагам носи моето име на него. Мерси за такъв подарък - жилище, ама на чуждо име и ако нещо много знаеш - вън.

# 143
Моля те, Абсурт не спирай. Много забавряваш със сценариите.  Предлагам потребителката да си посипи главата с пепел и да ходи да целува ръце на свекървата. Тя цяла къща й дала да живее, а тя, неблагодарна.  И представете си и от наем спестява. 😂😂😂😂😂
Ремонта, който получава свеки в замяна е нищо. И аз на мястото на свекървата бих искала и наем.

# 144
АбсурТ, ти наистина явно си напълно без работа и без контакти, което е разбираемо, предвид латернаджийството ти.
За какво решение на семейството говориш, когато ясно се каза, че и момичето е участвало в решението и се е съгласило. Тя не иска да променя нищо от това, са което са се разбрали, но не иска да се променят и техните планове, които също са били налични.

Какъв е проблемът свекъра да наглежда ремонта? Ама явно не им се занимава, а чакат синът да се върне. Момичето даже е супер сговорчиво, защото ако съм аз и имам само няколко месеца с мъжът ми, хич няма да съм щастлива да ги загубя и да не му виждам пак очите.

Разбирам, че пак си в някаква фаза, ама не е зле да се спреш, защото намилаш едно и също от 50 страници поне.

# 145
Моля те, Абсурт не спирай. Много забавряваш със сценариите.  Предлагам потребителката да си посипи главата с пепел и да ходи да целува ръце на свекървата. Тя цяла къща й дала да живее, а тя, неблагодарна.  И представете си и от наем спестява. 😂😂😂😂😂
Ремонта, който получава свеки в замяна е нищо. И аз на мястото на свекървата бих искала и наем.
Е, нали именно Абсурт лансира тезата, че свекърите, ако си гонели интереса, щели да пуснат наематели срещу ремонт. Ама те понеже са благородни, се жертвали да пуснат сина си. А едни наематели какъв ремонт щяха да спретнат - чудо, чудо... Само най-качественото щяха да подбират. И на почивка  нямаше да смеят да идат, не като разхайтения син и неоще жена му.

# 146
  • София
Моля те, Абсурт не спирай. Много забавряваш със сценариите.  Предлагам потребителката да си посипи главата с пепел и да ходи да целува ръце на свекървата. Тя цяла къща й дала да живее, а тя, неблагодарна.  И представете си и от наем спестява. 😂😂😂😂😂

Ти не спирай- сега научавам, че ремонта който получава бъдещата свекърва е от бъдещата снаха, та е срамота да не ѝ иска наем! Joy

Аз, обаче ще ви предложа нещо.

Дотук, всяка една от вас, се отъждествява със снахата.

Сега, я си представете, че вие сте на мястото на момчето- изучила се, започнала работа за много пари и започнала да се готви да ремонтира според както сте се разбрали в семейството.
Вас ви устройва, по собствено желание го правите, нямате съмнения че родителите ви са идиоти, които ще ви минат по някаква причина.
И се запознавате с неотразим младеж, сам самичък, мама в чужбина, той на квартира, отношенията стават сериозни, вие споделяте идеята на семейството, той си трае, после се нанася в къщата при вас. после се сгодявате.

После му давате възможност да се присъедини към вас парично, за да си изтеглите кредит за общо жилище.
Той не поема, затова пренасочвате парите, за да продължите според уговорката.
И се започва с претенциите- всички поред на номерата, които тук описа авторката.

А, той пуска тема във форум, с претенции- все към вашите пари, към решенията ви, към  начина на живот на родителите ви.

Ей това, ще ми е интересно, на коя от вас ще ѝ е по мярка и на коя майка ще е по мярка такъв кандидат- зет.

Вие сте. Simple Smile

Down Under, родителите са некадърни, според момичето, да наблюдават ремонта.
Решила съм да си проверя издържливостта- да публикувам фактите, дадени от авторката във всеки пост, като отговор на емоционалните изблици, които ги замитат и преиначават само защото голяма част от четящите се идентифицират със снахата.

А, че имам свободно време, нормално е, наработила съм се, но тук има хора които би трябвало да са на работа или поне да имат някаква друга, освен да си чешан също клавиатурите, ама защо не те впечатляват, не знам! Heart Eyes

Последна редакция: вт, 09 яну 2018, 15:40 от absurT

# 147
Още ли делите парите на момчето Joy
Вярно е за жалене горкия Tired

На авторката ще кажа - радвай се, че е имал горните уговорки с родителите, че те са надвзели/ "откраднали" Simple Smile (абе, що само по майката плюете? Нали и баща има там, сестра... newsm78 По-убавичко ви е някак, а Mr. Green) и купуването на ваше си жилище се е отложило във времето. Сега като си вземете жилище с ипотека след сватбата, няма мърдане, ще бъде СИО и ти ще имаш половината от него! Ако младежът разполагаше с парите за самоучастие миналата година, жилището щеше да е само негово. По закон на съжител дял не се полага!

# 148
Абе как ще искат наем от годеницата на сина си? Това е толкова грозно, че няма накъде повече. Майка ти искаше ли наем от твоя мъж, когато сте живели заедно с нея? Моята не е. Плащаше си сметките и пазаруваше и това е. Ти съвсем никаква я изкара - сега пък е дотолкова чужд човек, че и наем трябва да й се взима при все, че живее със сина и след няколко месеца ще са женени. Ами като е никоя, следващия път като решат да я ползват за такси да сложи брояч и да им взима по 50 ст на километър.

птица, защо да я няма в НА? Има съкредитори, има съсобственици. Всичко се урежда всъщност много лесно.

# 149
Абсурд ти от коя страна гледаш - тази на свекървата нали Joy
Обаче аз пак не разбрах вие като родители бихте ли настоявали, че и изисквали вашето дете да ви дава пари за издръжка. Аз все си мисля, че родителя е този, който трябва да помага. Изключвам случаите при болест. Все си мисля, че за хора на възраст все трябва да са спестили нещо, а то излиза че не само не са спестили ами и се налага да ги издържат. И това са хора които са здрави и във възраст в която могат да работят.

Общи условия

Активация на акаунт