С какво ви дразнят свекървите- 90

• 60 955
  • 801
  •   1
Отговори
# 165
  • София
ОК, хипотетично си представям, че Говендър Мой решава да налее определена сума за ремонта на мой имот и аз приемам. Обаче, на даден етап, Говендърът стопира ремонта и отива на почивка или решава да прави сватба. Честно, не си представям как ще си отворя устата, за да му кажа да не ходи на почивка и да продължи да ми дава от парите, които той е изкарал.

А, хипотетично представяш ли си, че си с мъжа си, дъщеря си и свекърва си в апартаментчето и ремонта е на финалната права, и девойката до Говендър тропва с краче, че не може да изчака завършека, а иска да се пооженят, понаправят дечица, пък тогава да помислят да продължат по плана?
И междувременно сподели, че не вижда причина да се прави размяната?

Доколкото те познавам от тук, в най- скоро време ще ти ходим бавно......

# 166
Чета и се чудя, родителите на тези млади семейства , от които се очаква да ги издържат , са на моята и мъжа ми възраст , 50+. Ние не очакваме да ни издържат, работим и сме финансово грамотни.Питам , вие родители, свекъри, тъстове, какво правихте през тези активни 30 години, че чакате да ви издържат децата? Защо нямате заделени средства в депозити, застраховки за лечение, пенсионни фондове? По важно ли беше да построите етаж в градец със затихващи функции , или някакви древни апартаменти от 50 година? Днес светът е отворен и младите пътуват и живеят навсякъде.Наследства и порутени апартаменти не са ви необходими.

В случая, бащата е пенсионер, майката работи на комисион, което е пак добре, предвид факта, че на възраст като вашата, вече почват никъде да не ви искат.
А, да да питаш 65 годишни хора, които по на 35 са обявени за стари и натикани в сивата икономика да работят ден за ден,  какво точно са правили през тези 30 години, е несериозно, ако все пак си живяла и ти в тази действителност.
Това пък, за древните апартаменти, ме изуми- да бяха останали под моста да си гледат децата или какво?
И да тръгнат директно към гробищата като се пенсионират и нямат пари за наеми?

Все по- абсурдно стана!
Некадърни хора живели на чужд гръб, оправдаващи се със сивата икономика.Който иска го прави, който не може си намира оправдания и виси на децата си!

# 167
  • Оптимист по принуда
Що за родител би постъпил така?!
Не ги ли четеш? Те си личат тук.

# 168
  • София

А, хипотетично представяш ли си, че си с мъжа си, дъщеря си и свекърва си в апартаментчето и ремонта е на финалната права, и девойката до Говендър тропва с краче, че не може да изчака завършека, а иска да се пооженят, понаправят дечица, пък тогава да помислят да продължат по плана?

Това по какъв повод го питаш? Че нещо не виждам връзката с казуса, който се обсъжда - нито нкой е тропнал с краче, нито е променил плана, нито нещо за размяна е говорено? Предполагам, че питаш във връзка с историята, която сама написа?

# 169

Ако Говендър плаща, гък няма да кажа. Не мога да имам претенции към пари, които не са мои. Решил да ми помогне, ОК. Решил, че вече няма възможност да помага, ОК.

# 170
  • София

Ти не спирай- сега научавам, че ремонта който получава бъдещата свекърва е от бъдещата снаха, та е срамота да не ѝ иска наем! Joy
Наричат се алтернативни разходи.

По темата: Дразнят ме свекървите, че са окупирали темата и не дават Б да се каже не само на собствените им синчета, а и на чуждите. Темата с най- голямо вживяване в тоя форум.

Хиляда пъти се повтори, че те са му семейство, а тя- никаква. В моите очи хора, които не се радват за щастливите моменти в живота на детето си, не могат да отстъпят назад в даден момент и да уважат и дори да насърчат смяната на приоритетите му, не са никакви родители, а просто са пробвали да се реализират биологично, защото така е прието.

Родителят е себеотрицателен, поставя детето си на първо място, няма егоизъм в постъпкитв му, прави всичко възможно да не тежи на децата си дори с цената на лишения и това се оценява отсреща. Аз го оценявам, виждам че и Гугъл също го оценява и никое такова дете няма да остави на произвола родителите си.

# 171
ОК, хипотетично си представям, че Говендър Мой решава да налее определена сума за ремонта на мой имот и аз приемам. Обаче, на даден етап, Говендърът стопира ремонта и отива на почивка или решава да прави сватба. Честно, не си представям как ще си отворя устата, за да му кажа да не ходи на почивка и да продължи да ми дава от парите, които той е изкарал.

Аз пак да попитам какво пречи свекърите да се нанесат в къщата? Видно, става за обитаване, нищо че е в ремонт.

# 172
  • при късмета

Ако Говендър плаща, гък няма да кажа. Не мога да имам претенции към пари, които не са мои. Решил да ми помогне, ОК. Решил, че вече няма възможност да помага, ОК.
Не разбра ли как се прави? Отиваш до банката и телиш от парите му колкото намериш за добре

# 173
  • София

Всъщност, той помага и на себе си- нали крайната цел е групата да отиде в къщата, а младите в самостоятелно жилище.

Както и да е, за мен е по- важно да си представиш един кандидат- зет, едно към едно с кандидат- снахата, изправен до дъщеря ти, пуснал темата във форума.

# 174
Кати, не може свеки да се настани в къщата, защото гадната снаха не иска да я напусне.😂😂😂😂

# 175
  • Насред хаоса
Що за родител би постъпил така?!
Не ги ли четеш? Те си личат тук.
Чета. И виждам, че си личат, и пак чета и гледам, и ми е все така трудно да приема прочетеното. И това са майки и на момичета (жени). Думи нямам.  Tired

# 176
Гугъл, (и не само), безсмислено е да преливаш от пусто в празно. Сега осъзнавам смисъла на израза: "Абе, попитай в БГ Мама, там всичко знаят". Наистина, от бременност и майчинство, през правни, медицински, строителни, интериорни, технически въпроси, та до ядрена физика и извънземен живот. People Bow
И да, представете си, разбираме, че сте живели в тежки времена. Само не знам, защо смятате, че времето, в което живеем ние- вашите деца и внуци е цветя и рози? Младите днес масово работят за по 6-700 лв, с които се очаква да градят дом, да създават семейство и да отглеждат деца. Дали е много лесно? И, това че има и хора, които имат късмета да не са в тази огромна представителна извадка, не прави нещата толкова добри. А, ако все пак така ви се струва- радвайте се. Аз ще бъда щастлива, ако децата ми един ден живеят в една по- добра и уредена държава. Радвайте се и, че изобщо можете да се наречете пенсионери, защото с непрекъснатите реформи в тази сфера, ние вашите деца и внуци може и изобщо да нямаме възможността да се наречем такива един ден.

# 177
Момичето се е овъртолило още в началото. Към момента не виждам да живеят заедно, нали него го няма по 6 месеца? Аз бих си наела квартира, годеникът ми като е на сушата добре е дошъл при мен. Стягаме се двамата и си взимаме жилище. Сега тя живее в чужд имот, където тече и ремонт и не може да се почувства спокойна. Контакти с кръвопийците - на санитарния минимум. Няма да им искам нито меда, нито жилото. На мястото на родителите продавам къщата и си въртя синджирчето. Опс, ама сигурно синът ми ще се разсърди, че продавам семейния имот. Абе, няма угодия.

# 178
Кати, не може свеки да се настани в къщата, защото гадната снаха не иска да я напусне.😂😂😂😂
Сега разбрах - къщата ще да е някакв хобитска, щом в апартамента могат да се тикат като сардини, а в къщата с един човек допълнително ще им стане невъзможно за живеене.  Mr. Green

# 179

Всъщност, той помага и на себе си- нали крайната цел е групата да отиде в къщата, а младите в самостоятелно жилище.

Ако това е целта, първо бих я документирала ясно. Ако, все пак, той промени плановете си, значи няма да отиде във въпросния апартамент и да се оправя както намери за добре. Не бих правила драми. Както и не направих драма, когато му намекнах, че е глупаво да получава добри пари като програмист и да изпуква всичко и му предложих да си купи още едно жилище и да пусне наематели, които да му го изплащат, но той отказа категорично. Ми, ОК. Той си изкарва парите, той решава как да ги харчи, както и къде и как да живее.

Общи условия

Активация на акаунт