Благодаря
Нищо не усещах като болка, по скоро се усеща едно теглене и бутане. Когато чистят нагоре към слънчевия сплит е малко кофти и усещах все едно торба с камъни имам на гърдите и ми пречи да дишам. Казах на лекарите и те казаха, че е нормално и ще мине да не се притеснявам. По едно време на мен ми стана и лошо леко и казах на анастезиолога и веднага ми биха една инжекция в абоката. Веднага ми мина с поставянето. По едно време идва едно девойче от неонатологията и ти казва мерките на детето и ти слага гривна с номера. Когато са готови те връщат на леглото и ти дават телефона да звъниш на който искаш.
Слагат ти и торба с пясък на корема, за да се прибере по-бързо. Пускат ти няколко системи, не помня колко точно, защото бях зашеметена. Мен от едната система, мисля че беше окситоцин започнаха ужасяващи контракции за да се прибере матката. Сложиха ми и обезболяващо на няколко пъти. Нямаш право да пиеш вода и да ядеш нищо. Закачват ти едни апарати за кръвно и така седиш докато не изтекат всички системи. След като минат 4-5 часа от операцията вече може да пиеш вода, в началото по малко. Вечерта вече може и да си хапваш шоколад по малко. Първо ни караха да го смучем, а не директно да го изядеш целия. Идват сестри да ти сменят превръзката и пликчето от катетъра през цялото време. Към 10 вечерта ти удрят едно стабилно успокоително, така че да си починеш нощта. Няма да те лъжа, големи болки са, ама като си мислиш за бебчето е по-леко.
Сутринта ви дават закуска, която задължително трябва да изядеш за да имаш сила и да не припаднеш при раздвижването. Към 9 идва една сестра да те раздвижва, раздвижването е да станеш и да идеш до мивката да си измиеш зъбите и лицето. Ако успееш към 11 идват да те вземат и да те качат в стаята /или нормална на 2 етаж или вип, ако си заявила/. Взимат те с багажа и те качват. Тук мога да разкажа за випа, дават ти една нощница и те оставят на леглото. Предимството на випа е това подвижно легло, не знам какво щях да правя ако бях на обикновено, ужасно трудно ми беше да си гледам детето и без това. Идват на визитация сутрин и вечер да те питат как си, пръцкаш ли, ходиш ли до тоалетна и да погледнат разреза. На втория ден ти сменят лепенката. Препоръчвам да си купиш водоустойчива и да ти сложат нея, за да се къпеш спокойно. Носят ти храна, съобразена с диетата ти, която на мен не ми стигаше и ядях и доста шоколад или крем супи допълнително. Друго не може в началото. Дават ти свещички за обезболяване, които при мен не вършеха работа и не ползвах и си исках кетонал на инжекции. Идваха сестри да ми слагат антибиотик и да ми мерят температурата. Понеже бях в големия вип мъжа ми спа всички дни при мен и ми помагаше. Графика на бебенцата го има на всяка страница написан, няма да го повтарям. Иначе в деня на секциото след като мине кажи на мъжа ти да иде на 2тия етаж и ще му изнесат бебчето да го види. Мен ме видя чак като ме качиха горе на следващия ден. Престоя е пет дни общо ако всичко с бебето е наред. Аз седях 6 дни, понеже бебето беше родено в 37ма седмица и спадна на килца, че не можеше да суче хубаво. Шестия ден вече започна да качва и ни изписаха.
Ако имаш други въпроси питай. Леко и безпроблемно раждане! Препоръчани теми